Freja Ejendomme sætter Hornbæk Hospital til salg i offentligt udbud

  • Bolig
  • Detail
  • Hornbæk

Statens ejen­doms­sel­skab, Freja Ejendomme, har netop sat den historiske ho­spi­tal­se­jen­dom i Hornbæk til salg i offentligt udbud. Der er tale om en sjælden udbudt liebhaversag placeret lige ud til havnen og med panoramaudsigt over Øresund. EDC Erhverv Poul Erik Bech varetager salget af Hornbæk Hospital-ejendommen på vegne af Freja Ejendomme. Budfrist er den 15. november 2022 kl. 12, spørgsmålet er om ejendommen fremover bliver til badehotel, boliger, be­hand­lings­sted eller noget helt fjerde.

Den historiske ejendom på Havnevej 25 blev opført i 1935 som Hornbæk Badehotel og lagde hus til Hornbækrevyen, der havde Stig Lommer som direktør. Siden midten af 1950’erne har bygningen fungeret som hospital, og i dag huser den Rigs­ho­spi­ta­lets Klinik for Rygmarvsskader. Ejendommen fraflyttes i medio 2023, og derfor har Freja Ejendomme fået fornøjelsen af at udbyde Hornbæk Hospital i offentligt udbud.

Mogens Kornbo, direktør for Center for Ejendomme i Region Hovedstaden, fortæller: ”Når ejendommen fraflyttes næste år, bliver det spændende at se, hvad fremtiden bringer for denne flotte ejendom. Vi glæder os over, at der bringes nyt liv i de fantastiske rammer, og vi ser frem til at følge Freja Ejendommes arbejde med at skabe nyt liv i den gamle ejendom.”

Christina Jørgensen, adm. direktør i Freja Ejendomme, siger: ”Det er ikke hver dag man sætter en ejendom som denne på markedet, og vi er selvfølgelig utrolig glade for, at Region Hovedstaden har vist os denne tillid og bedt os om at sælge den. Det er en ikonisk bygning med nogle helt ekstraordinære kvaliteter og som alle i lokalområdet kender. Det er selvfølgelig nærliggende at forestille sig, at her igen kunne være et badehotel. Der er rigtig mange muligheder og ejendommen kunne fx også rumme fantastiske boliger.”

Ikonisk hospital i liebhaverliga

EDC Poul Erik Bech Erhverv Hillerød varetager salget af den mondæne ejendom på vegne af Freja Ejendomme. Ejendommen består af to matrikelnumre på 1.176 m² og 3.659 m², hvorpå der i 1935 er opført en ho­spi­tals­byg­ning på i alt 5.442 m² fordelt på tre etager, to mindre tagetager i tårnbygning og delvis udnyttet kælder på 1.005 m². Stephen Berthelsen, partner i EDC Erhverv Poul Erik Bech Nordsjælland, siger:

”Vi er meget glade for at have fået opgaven om varetage salget af den fantastiske og meget ikoniske ejendom med en enestående placering lige ud til en af Nordsjællands bedste badestrande. Der er i dag indrettet diverse konsultations- og behandlingsrum til patienter, personalerum, venterum, pro­duk­tions­køk­ken m.m. I den vestlige ende af bygningen er der svømmehal med varmtvands­bas­sin til behandling af patienter og tilhørende omklædningsrum. På bagsiden af bygningen er der en stor udvendig tagterrasse ovenpå stueetagens store gymnastiksal.”

Flemming Buhl, Head of Capital Markets og partner, EDC Erhverv Poul Erik Bech, siger: ”Der er med andre ord mange muligheder for at udvikle ejendommen for en investor, hvad enten man ønsker at videreføre ejendommen som en form for hospital, sundhedsklinik, badehotel, boliger, ungdomsboliger, ældreboliger, bofællesskab med mulighed for en aktiv stueetage til fx restauranter og detail. Det er en ikonisk ejendom med et massivt ud­vik­lings­po­ten­ti­a­le.”

Budfrist er d. 15. november 2022 kl. 12. Kontakt Stephen Berthelsen for at høre mere om ejendommen og budprocessen. Læs mere på vores hjemmeside: Ejendom med massivt ud­vik­lings­po­ten­ti­a­le.