Global e-sport­svirk­som­hed udvider med tv-studie: BLAST vil gøre Brøndby til e-sportens hovedstad

  • BLAST
  • Brøndby
  • esport

Coronakrisen blev springbrættet, der fik BLAST til at satse på at lave tv-produktioner for spiludgivere som bl.a. Counter-Strike og Fortnite til millioner af gamere verden over. Derfor flyttede den danske e-sport­svirk­som­hed sidste år ind i 2.495 m² lagerlokaler i Priorparken i Brøndby med formålet om at bygge top­pro­fes­sio­nel­le tv- og pro­duk­tions­stu­di­er. Siden er det kun gået stødt fremad for BLAST, og nu vil virksomheden med en udvidelse på 1.180 m² bringe endnu flere store e-sport­s­tur­ne­rin­ger og arrangementer til Brøndby. EDC Erhverv Poul Erik Bech har formidlet udlejningerne af lagerlokalerne.

Før Mette Frederiksens skelsættende pressemøde i marts 2020 var BLAST primært eventarrangør og afholdt e-sportsevents i store arenaer fra London og København til Miami og Sao Paulo. Men corona tvang virksomheden til at sadle om, og situationen viste sig at danne grobund for BLASTs innovative tilgang til broadcasting. Director of Broadcast i BLAST, Claus Langeskov, siger:

”Det var noget af et slag, da corona ramte, og vi var nødsaget til at lukke ned for de fysiske arrangementer, som havde været hovedåren i vores forretning. Men det gode ved e-sport er jo, at selve spillene finder sted online, og derfor kunne vi sørge for hjem­me­op­ta­geud­styr til de bedste, professionelle gamere i hele verden, så turneringerne fortsat kunne afholdes og broadcastes på 154 lokationer og på 25 sprog rundt i hele verden. Vi fokuserede på stu­di­e­pro­duk­tio­ner og lejede os ind i studier rundt i København, men det viste sig hurtigt at være en dyr vej at gå, og så slog det os at skabe vores egne tv-studier og pro­duk­tions­fa­ci­li­te­ter, hvorfra vi kunne broadcaste e-turneringer og events til vores globale publikum.”

”På kort tid voksede ideen sig større, og blev til en vision om at tage det bedste fra tv-pro­duk­tions­ver­de­nen og overføre det til e-sporten. Det har været en stor succes, og i dag er vi kendte for at skabe høj pro­duk­tions­kva­li­tet og medrivende fanøjeblikke. Vi ser fortsat et kæmpe vækst­po­ten­ti­a­le med mere end 3 mia. gamere, og i 2022 vil det globale e-sport-publikum vokse med 8,7% år for år til at nå 532 millioner fans verden over – der er tale om et marked større end musikstreaming og Hollywoods filmproduktion tilsammen,” fortæller Claus Langeskov, der har en lang karriere inden for tv-produktion og bl.a. tidligere har arbejdet som pro­duk­tions­chef i Danmarks Radio.

Kæmpe e-sport potentiale

BLAST samarbejder med nogle af verdens største spiludgivere om at skabe live og digitale oplevelser og har bl.a. leveret turneringer, indhold og shows for Counter-Strike, DOTA 2, VALORANT, Apex Legends, FIFA 2022 og Fortnite. Når studierne i Priorparken i Brøndby tæt på København står færdige, vil der være plads til både tur­ne­rings­del­ta­ge­re og ca. 350 fans. Claus Langeskov fra i BLAST fortæller:

“Priorparken er en perfekt placering for os, og vi ser et enormt potentiale i området. Da vi besluttede os for at finde et sted til vores tv-studier, var vi på udkig i under en uge, og så faldt vi for lokalerne i Brøndby. Det er tæt på København. Der er lyst, ro og højt til loftet, hvilket er afgørende, når man laver tv-produktioner. I Danmark er vi så heldige at være det land i verden, der har flest professionelle gamere per indbygger. Interessen for e-sport er stor, og det er også tydeligt med solid dansk opbakning, når vi fx arrangerer store Counter-Strike-turneringer i hele verden, som det danske hold Astralis bl.a. deltager i. Det giver os gode forudsætninger for at skabe et dansk væksteventyr med Brøndby, som en vigtig brik i vores e-sport­s­pro­duk­tion.”

”Lige nu har vi et tv-studie oppe at køre i de nye lokaler, hvorfra vi allerede har lavet nogle vilde produktioner, der er kommet bredt ud i hele verden. Ved årsskiftet forventer vi at have vores store studie 1 færdigt, og med udvidelsen på 1.180 m2 rykker vi det nuværende studie 2, så vi får det fedeste setup og god plads til vores mange dygtige folk bag kulissen. Vi kommer til at hamre events afsted for spil­pro­du­cen­ter de næste år og har allerede fyldt kalenderen godt op, men med vores top­pro­fes­sio­nel­le lokaler kommer vi i princippet også til at være gearet til at lave store shows til fx danske tv-stationer.”

Alt udlejet i Priorparken

Ud­lej­nings­fir­ma­et Litecom, der bl.a. leverer professionelt lysudstyr til programmer som X-Factor, Eurovision og det Danske Melodi Grand Prix, er BLASTs naboer i det populære erhvervsområde. EDC Erhverv Poul Erik Bech har formidlet udlejningerne af lagerlokalerne. Kenneth Hauge Jakobsen, Koncernkunder i EDC Erhverv Poul Erik Bech København K, siger:

”Med aftalen lejer BLAST sig ind på i alt 3.675 m2, og samtidig udvider Litecom også deres arealer med 2.500 m2, så de nu råder over i alt 5.527 m2. Tidligere har vi udlejet 6.000 m² til Ambrosia, Danmarks største øl- og vanddepot, der bl.a. leverer drikkevarer til BLAST og Litecom ved deres arrangementer. Det betyder, at alt nu er udlejet i Priorparken 700 og 800. Hele ud­lej­nings­sa­gen har kørt godt, og det er til­freds­stil­len­de, at de gode lokaler nu huser solide lejere, der har stor glæde af at samarbejde.”

Stor gevinst for Brøndby Kommune

Om forløbet med at leje lokalerne i Priorparken siger Claus Langeskov, BLAST: “Det har været et fint forløb, hvor Kenneth fra EDC Erhverv har været løs­nings­o­ri­en­te­ret og hjulpet med at lukke aftalen. Det er endt med en lejekontrakt, som både vi og udlejer er tilfredse med. Vi har stor glæde af at bo lige ved siden af Litecom. Det skaber en super synergieffekt og tæt samarbejde mellem os. Kommunen er også positive over, at vi er her, da vi tiltrækker verdenstoppens gamere og fans fra hele verden til Brøndby og er med til at sætte Brøndby på landkortet.”

Kenneth Hauge Jakobsen, EDC Erhverv Poul Erik Bech, siger: ”Det har været en supersjov, spændende og lidt anderledes opgave med at udleje lokalerne. Når man ser på det engagement og opmærksomhed, BLAST og e-sporten har, så er det helt vilde tal. Det er samtidigt en stor gevinst for Brøndby Kommune, da BLAST afholder arrangementer med global bevågenhed, og det skaber kulturelt liv i byen. Det har været en fornøjelse at bistå Cromwell Property Group med at indgå en aftale med en så solid lejer som BLAST, og at få et endnu bedre indblik i e-sport og BLAST, som i den grad har fået optimale rammer til at fortsætte deres vilde vækstrejse. Jeg ønsker dem al held og lykke fremover.”

Vil du vide mere om in­du­stri­mar­ke­det?

Klik her

National mæglervirksomhed med lokalt kendskab

Vi er Danmarks største mæg­ler­virk­som­hed og kender både de lokale, nationale og internationale markedsforhold. Derfor kan jeg hjælpe dig, uanset om du skal købe, sælge, leje eller udleje.

Kenneth Hauge Jakobsen

Er­hvervs­kon­su­lent

keja@edc.dk26 23 46 6358 58 87 06EDC Erhverv Poul Erik Bech

EDC Erhverv Poul Erik Bech

Bremerholm 29, 1069 København K

114@edc.dk33 30 10 00