Lokalkendt skole i Haderslev skal sælges i offentligt udbud og omdannes til boliger

Hertug Hans Skole Haderslev
  • Haderslev
  • Offentligt udbud

Frem til 2021 har lærere, pædagoger og elever i mere end 100 år haft deres gang på Hertug Hans Skole i den centrale del af Haderslev. De sidste par år har skolen bl.a. været anvendt til foreningsliv, men nu skal den gamle skole omdannes til boliger. Haderslev Kommune har valgt EDC Poul Erik Bech til at formidle salget af den lokalkendte skole, som sælges i offentligt udbud.

Haderslev Kommune har valgt at sælge Hertug Hans Skole på Buesgade i det centrale Haderslev. Det sker efter et par år, hvor skolen har været anvendt til midlertidige formål, bl.a. foreningsliv. Det lokale erhvervscenter EDC Erhverv Poul Erik Bech Sønderjylland og EDC Projekt Poul Erik Bech skal i samspil sikre et salg af den historiske skole, som sælges i offentligt udbud. Bjørn Borg, partner hos EDC Erhverv Poul Erik Bech Sønderjylland, fortæller:

"Hertug Hans Skole har altid haft en unik plads i hjertet hos borgerne i Haderslev. Siden ejendommen blev opført i 1906, har den flotte bygning med den markante bygningsmasse prydet det rolige villakvarter i Haderslev. Ejendommen har været et samlingspunkt for mange borgere, lærere og elever gennem flere generationer. For mange af byens borgere bringer skolen minder frem om nogle af livets store begivenheder, både for dem selv og for mange endda også deres børn."

Han fortsætter: "Ejendommen er absolut be­va­rings­vær­dig, og derfor er det også den rigtige løsning at etablere nye boliger på matriklen, så der kan skabes nye minder i de smukke ejendomme. Dele af bygningen er således be­va­rings­vær­di­ge, så nogle steder skal de arkitektoniske og byggetekniske kvaliteter bibeholdes. Samtidig er placeringen i midten af Haderslev attraktiv for mange med kort afstand til byens faciliteter og i gåafstand til dammen."

Der er flere elementer, som gør denne byggemulighed helt unik. Dels er man centralt placeret med kort afstand til grønne områder, midtbyens liv og mange ind­købs­mu­lig­he­der. Og dels rummer skolen mange fantastiske kvadratmeter, som kan blive til unikke rum i et evt. kommende bo­lig­fæl­les­skab. Der er alt fra idrætshal til fælles spisesal i den tidligere skolekantine, som kan gøre omdannelsen af Hertug Hans Skole oplagt til indretning til fx bofællesskab.

Tonny Broberg, projektchef hos EDC Projekt Poul Erik Bech

Helt unik byggemulighed

Inden skolen kan omdannes til boliger, skal ejendommene sælges i offentligt udbud. Salget forventes at blive gennemført i forsommeren 2024, hvorefter den kommende køber vil have mulighed for at tilpasse byggeplanerne. Ifølge Tonny Broberg, projektchef hos EDC Projekt Poul Erik Bech, er den gamle skole i Haderslev en enestående mulighed for at etablere nye boliger:

"Der er flere elementer, som gør denne byggemulighed helt unik. Dels er man centralt placeret med kort afstand til grønne områder, midtbyens liv og mange ind­købs­mu­lig­he­der. Og dels rummer skolen mange fantastiske kvadratmeter, som kan blive til unikke rum i et evt. kommende bo­lig­fæl­les­skab. Der er alt fra idrætshal til fælles spisesal i den tidligere skolekantine, som kan gøre omdannelsen af Hertug Hans Skole oplagt til indretning til fx bofællesskab."

"Hvad det specifikt ender med, lader vi den kommende køber om. Nu handler det i første omgang om at skabe noget opmærksomhed om skolen og fortælle udviklere og investorer om de mange muligheder, hvis man vælger at købe Hertug Hans Skole. Vi vil bl.a. bistå med en række vi­su­a­li­se­rin­ger, så vi kan vise, hvor mange muligheder der er for at etablere nogle fantastiske boliger i den historiske ejendom i Haderslev."

Haderslev Kommune og EDC Poul Erik Bech inviterer til borgermøde 18. januar 2024 kl. 16-18. Her er der mulighed for at se nærmere på skolen og faciliteterne, ligesom der vil være et kort indlæg om boligmarkedet i Haderslev. Til arrangementet er der også mulighed for at tale med ejen­doms­mæg­ler­ne og de kommunale medarbejdere om bygningerne og fremtidige muligheder. Kontakt EDC Poul Erik Bech for yderligere information eller skriv jer op til løbende info på www.her­tug­hans­sko­le.dk

Er du nysgerrig på den lokale udvikling i Sønderjylland eller andre landsdele af Danmark?

Er du på udkig efter konkrete demografiske forhold i forbindelse med et konkret byggeprojekt eller ejen­doms­in­ve­ste­ring?

Med CityFact kan du let danne dig et grundigt overblik over de lokale markedsforhold. Vi giver dig den nyeste viden om tomgang, lejeniveauer og afkastkrav, samt be­folk­nings­ud­vik­ling, al­der­s­for­de­ling, flyt­te­ak­ti­vi­tet og andet fakta.

Læs mere her

DEKRA udvider med nyt DGNB-certificeret AMU Center på 2.700 m² i Nørresundby

Den tyske sik­ker­heds­gi­gant, DEKRA, med afdelinger i mere end 60 lande og over 48.000 medarbejdere udvider deres nordjyske til­ste­de­væ­rel­se. Virksomheden har købt et grundstykke på 15.000 m² i Nørresundby, hvor de opfører et nyt DGNB-certificeret AMU Center til trans­port­bran­chen, der forventes færdig primo 2025. EDC Erhverv Poul Erik Bech Aalborg har takket være netværk og lokalkendskab formidlet salget mellem sælger Brian Schou fra K3 ejendomme og køber DEKRA.

  • Aalborg
  • DEKRA
  • Byggeprojekt
Læs artikel

Ankerhus en af Skagens mest markante ejendomme sat til salg for knap 64 mio. kr.

Ankerhus, en markant skikkelse i bybilledet i Skagen, er sat til salg. EDC Erhverv Poul Erik Bech Vendsyssel skal formidle salget af ejendommen, der indeholder 12 eksklusive lejligheder, 2 fuldt udlejede er­hvervs­le­je­mål i stueetagen og en traditionel Skagen villa, der er bygget i samme stil som resten af ejendommen.

  • Skagen
  • Ankerhus
  • Investering
Læs artikel

228 ha plan­teavls­e­jen­dom med godslignende karakter til salg for 73 mio. kr. i Stubbekøbing

En herskabelig plan­teavls­e­jen­dom med moderniseret hovedhus, tre boliglejemål og syv drifts­byg­nin­ger er sat til salg for 73 mio. kr. i Stubbekøbing på Nordfalster. EDC Landbrug Poul Erik Bech skal formidle salget af den imponerende ejendom, der råder over 228 ha. dyrk­nings­sik­ker landbrugsjord med enormt potentiale for grøn produktion.

  • Landbrug
  • Lolland Falster
Læs artikel