Markant erhvervs-bygning solgt til tysk koncern: Åbner ny produktion i Horsens i det nye år

  Faller Packaging, der har nordisk hovedkontor i Hvidovre, har købt den 5500 kvm. store ejendom på Erhvervsbyvej 14 i Horsens, der tidligere husede Makita. Faller Packaging overtager ejendommen den 1. maj. Det oplyser René Sommer fra EDC Erhverv Ejendoms Centret Horsens, der har været mægler på sagen.

  Faller Packaging er den danske afdeling af en Europas største emballage-koncerner, der er tysk og familieejet. Virksomheden producerer i Danmark kartonnage til pharma og healthcare firmaer.

  - Vi er vokset ud af vores rammer i Hvidovre, hvor vi har 85 ansatte, fortæller Managing Director, Christian Holmskov.

  - Vi fastholder vores produktion i Hvidovre og opbygger samtidig et pro­duk­tions­si­te mere i Horsens.

  Christian Holmskov forventer at være klar til at producere i de nye rammer på Erhvervsbyvej 14 først i det nye år. Her bliver der brug for faglærte trykkere og ufaglærte med speciale i em­bal­la­ge­bran­chen.

  Faller Packaging ledte efter en placering i området fra Århus til Kolding, fordi der her er tradition for emballage-virksomheder.

  - Vi havde brug for en ejendom af en vis størrelse, men mange af dem, vi kiggede på, skulle renoveres rigtig meget. Til den form for produktion, vi laver, er der høje standarder for, hvordan pro­duk­tions­mil­jø­et skal være og herunder også, hvordan bygningen ser ud, forklarer Christian Holmskov.

  Når valget netop faldt på Horsens, skyldes det derfor, at det var her, den rigtige ejendom lå.

  - Ejendommen skal sættes i stand, men den skal sættes mindre i stand end så mange andre.

  Når det er sagt, forventer Christian Holmskov også at komme til et er­hvervs­ven­ligt lokalområde med eksempelvis korte sags­be­hand­ling­sti­der, og foreløbig er indtrykket godt.

  Det samme gælder samarbejdet med EDC Erhverv Ejendoms Centret:
  - EDC Erhverv Ejendoms Centret har handlet hurtigt, effektivt og professionelt og været et godt bindeled mellem os og sælger.

  God kommunikation bag hurtig handel
  Sælger er koncernen bag Base Erhverv:

  Herfra fortæller direktør Klaus Rønslev, at ejendommen blev bygget for 15 år siden og lejet ud til Makita, der dengang var vokset ud af sit daværende domicil.
  - Og nu er Makita også vokset ud af denne ejendom og flytter videre til et andet sted i Horsens.

  - Derfor benyttede vi lejligheden til at overveje, om vi skulle finde en ny lejer eller sælge, og vi endte altså med at beslutte os for det sidste. Der er et godt ejendomsmarked i øjeblikket, og det er en god er­hvervs­byg­ning med fornuftig lagerhøjde, kontorer og mulighed for at bygge nogle flere kvadratmeter til.

  Klaus Rønslev siger, at Base Erhverv har samarbejdet med EDC Erhverv Ejendoms Centret gennem en årrække om køb og salg af ejendomme og noterer sig, at salget er gået relativt hurtigt.

  - Selvom der er mange penge i spil, og vi er meget seriøse omkring vores handler, sætter jeg pris på, at der også er plads til et smil og glæde.

  - Vi har en god kommunikation med en ærlig dialog, og når der er noget, der er svært, løser vi det i fællesskab. Der giver en god, løs­nings­o­ri­en­te­ret proces i samarbejdet.

  Mægler bindeled mellem køber og sælger
  Fra EDC Erhverv Ejendoms Centret siger René Sommer, at man meget glad for at have løst en stor opgave, som samtidig bringer en ny, stor virksomhed til byen.

  - Vi oplever, at Horsens virkelig er på landkortet, og at mange virksomheder godt kan se det fornuftige i at ligge i et område som Horsens, hvor der både er arbejdskraft og en god tilgængelighed for både kunder og leverandører, siger René Sommer.

  Han forklarer, at som mægler er EDC Erhverv Ejendoms Centret bindeleddet mellem køber og sælger:
  - Vi har oplevet, at begge parter fra begyndelsen har været meget seriøse omkring handlen, og det giver jo også god fremdrift i processen.

  Som eksempel nævner han, at køber har haft nogle spørgsmål, som skulle afklares med Horsens Kommune:
  - Sælger gav straks lov til, at vi kunne stille de spørgsmål, og kommunen svarede hurtigt. Samtidig fik køber også en eks­klu­si­vaf­ta­le til at afklare forskellige elementer i forhold til handlen.

  - På den måde kan vi få en handel til at gå op i en højere enhed.

  Ejendommen var udbudt til salg for 45,5 millioner kroner.

  Vi gør os umage

  Vores værdier er skabt af passionen for for­hand­lings­ev­ne, indgående mar­kedskand­skab og slagkraft. Gennem tiden har jeg etabeleret et stort netværk, som er blandt de vigtigste faktorer i et effektivt salg eller udlejning af din ejendom.

  René Sommer

  Indehaver, Ejendomsmægler, HD-A

  rso@edc.dk23 48 48 44EDC Erhverv Ejendoms Centret A/S

  EDC Erhverv Ejendoms Centret A/S

  Strandkærvej 30, 8700 Horsens

  873@edc.dk70 26 40 44

  CityFact udvider med 4 nye områder: Følg den lokale udvikling

  EDC Erhverv Poul Erik Bech introducerede i sommeren 2022 det nye analyseprodukt CityFact, som kan bruges til at give et dybdegående indblik i relevante tal og tendenser for en specifik by eller område. Produktet har været så stor en succes, at det netop er blevet udvidet med 4 nye områder i form af Vendsyssel, Vestegnen, Trekantområdet og Sønderjylland.

  • CityFact
  Læs artikel

  JLL og EDC Poul Erik Bech med ny Nordic Outlook: Hvornår vender udviklingen på det nordiske ejendomsmarked?

  JLL (Jones Lang LaSalle), en af verdens største ejen­doms­mæg­ler­virk­som­he­der, har sammen med EDC International Poul Erik Bech netop offentliggjort rapporten JLL Nordic Outlook, som giver en status på det nordiske ejendomsmarked. Spørgsmålet er, hvornår ejen­doms­mar­ke­det igen vil stabilisere sig?

  • JLL
  • Nordic Outlook
  • Det nordiske ejendomsmarked
  Læs artikel

  Nordic Outlook Autumn 2023

  JLL (Jones Lang LaSalle) har netop udgivet deres halvårlige rapport om det nordiske ejendomsmarked. EDC Erhverv Poul Erik Bech har bistået med tal, tendenser og indsigter om det danske marked. Temaet for efterårets rapport er, at ejen­doms­mar­ke­det er på vej mod lysere tider. Men hvornår vil markedet stabilisere sig?

   Læs artikel