Markant erhvervs-bygning solgt til tysk koncern: Åbner ny produktion i Horsens i det nye år

  Faller Packaging, der har nordisk hovedkontor i Hvidovre, har købt den 5500 kvm. store ejendom på Erhvervsbyvej 14 i Horsens, der tidligere husede Makita. Faller Packaging overtager ejendommen den 1. maj. Det oplyser René Sommer fra EDC Erhverv Ejendoms Centret Horsens, der har været mægler på sagen.

  Faller Packaging er den danske afdeling af en Europas største emballage-koncerner, der er tysk og familieejet. Virksomheden producerer i Danmark kartonnage til pharma og healthcare firmaer.

  - Vi er vokset ud af vores rammer i Hvidovre, hvor vi har 85 ansatte, fortæller Managing Director, Christian Holmskov.

  - Vi fastholder vores produktion i Hvidovre og opbygger samtidig et pro­duk­tions­si­te mere i Horsens.

  Christian Holmskov forventer at være klar til at producere i de nye rammer på Erhvervsbyvej 14 først i det nye år. Her bliver der brug for faglærte trykkere og ufaglærte med speciale i em­bal­la­ge­bran­chen.

  Faller Packaging ledte efter en placering i området fra Århus til Kolding, fordi der her er tradition for emballage-virksomheder.

  - Vi havde brug for en ejendom af en vis størrelse, men mange af dem, vi kiggede på, skulle renoveres rigtig meget. Til den form for produktion, vi laver, er der høje standarder for, hvordan pro­duk­tions­mil­jø­et skal være og herunder også, hvordan bygningen ser ud, forklarer Christian Holmskov.

  Når valget netop faldt på Horsens, skyldes det derfor, at det var her, den rigtige ejendom lå.

  - Ejendommen skal sættes i stand, men den skal sættes mindre i stand end så mange andre.

  Når det er sagt, forventer Christian Holmskov også at komme til et er­hvervs­ven­ligt lokalområde med eksempelvis korte sags­be­hand­ling­sti­der, og foreløbig er indtrykket godt.

  Det samme gælder samarbejdet med EDC Erhverv Ejendoms Centret:
  - EDC Erhverv Ejendoms Centret har handlet hurtigt, effektivt og professionelt og været et godt bindeled mellem os og sælger.

  God kommunikation bag hurtig handel
  Sælger er koncernen bag Base Erhverv:

  Herfra fortæller direktør Klaus Rønslev, at ejendommen blev bygget for 15 år siden og lejet ud til Makita, der dengang var vokset ud af sit daværende domicil.
  - Og nu er Makita også vokset ud af denne ejendom og flytter videre til et andet sted i Horsens.

  - Derfor benyttede vi lejligheden til at overveje, om vi skulle finde en ny lejer eller sælge, og vi endte altså med at beslutte os for det sidste. Der er et godt ejendomsmarked i øjeblikket, og det er en god er­hvervs­byg­ning med fornuftig lagerhøjde, kontorer og mulighed for at bygge nogle flere kvadratmeter til.

  Klaus Rønslev siger, at Base Erhverv har samarbejdet med EDC Erhverv Ejendoms Centret gennem en årrække om køb og salg af ejendomme og noterer sig, at salget er gået relativt hurtigt.

  - Selvom der er mange penge i spil, og vi er meget seriøse omkring vores handler, sætter jeg pris på, at der også er plads til et smil og glæde.

  - Vi har en god kommunikation med en ærlig dialog, og når der er noget, der er svært, løser vi det i fællesskab. Der giver en god, løs­nings­o­ri­en­te­ret proces i samarbejdet.

  Mægler bindeled mellem køber og sælger
  Fra EDC Erhverv Ejendoms Centret siger René Sommer, at man meget glad for at have løst en stor opgave, som samtidig bringer en ny, stor virksomhed til byen.

  - Vi oplever, at Horsens virkelig er på landkortet, og at mange virksomheder godt kan se det fornuftige i at ligge i et område som Horsens, hvor der både er arbejdskraft og en god tilgængelighed for både kunder og leverandører, siger René Sommer.

  Han forklarer, at som mægler er EDC Erhverv Ejendoms Centret bindeleddet mellem køber og sælger:
  - Vi har oplevet, at begge parter fra begyndelsen har været meget seriøse omkring handlen, og det giver jo også god fremdrift i processen.

  Som eksempel nævner han, at køber har haft nogle spørgsmål, som skulle afklares med Horsens Kommune:
  - Sælger gav straks lov til, at vi kunne stille de spørgsmål, og kommunen svarede hurtigt. Samtidig fik køber også en eks­klu­si­vaf­ta­le til at afklare forskellige elementer i forhold til handlen.

  - På den måde kan vi få en handel til at gå op i en højere enhed.

  Ejendommen var udbudt til salg for 45,5 millioner kroner.

  Vi gør os umage

  Vores værdier er skabt af passionen for for­hand­lings­ev­ne, indgående mar­ked­skend­skab og slagkraft. Gennem tiden har jeg etabeleret et stort netværk, som er blandt de vigtigste faktorer i et effektivt salg eller udlejning af din ejendom.

  René Sommer

  Indehaver, Ejendomsmægler, HD-A

  rso@edc.dk23 48 48 44EDC Erhverv Ejendoms Centret A/S

  EDC Erhverv Ejendoms Centret A/S

  Strandkærvej 30, 8700 Horsens

  873@edc.dk70 26 40 44

  Stor interesse ved borgermøde om Den Hvide By ved Augustenborg Slot

  Omkring 200 borgere var mødt frem for at høre mere om det nye ræk­ke­huspro­jekt 'Den Hvide By' i Augustenborg på Als i Sønderjylland. Projektet er nu så fremskredent, at det er besluttet, at der skal bygges hele 68 rækkehuse. 1. etape bliver på 24 boliger mellem 55-125 m² og skal efter planen bygges fra sommeren 2024 og stå ind­flyt­nings­klar i maj 2025. EDC Projekt Poul Erik Bech er sammen med den lokale EDC Poul Erik Bech boligbutik i Sønderborg valgt til at stå for udlejningen af rækkehusene.

  • Sønderborg
  Læs artikel

  Boligmarkedet i Odense er ikke mættet: 20 boliger i eksklusive dob­bel­træk­ke­hu­se i centrum fuldt udlejet

  I midten af 2022 blev første spadestik taget til den nye moderne haveby på Falen i midten af Odense, og på forårets første dag flyttede de sidste beboere ind i de 20 nybyggede toplansboliger fordelt på 10 dob­bel­træk­ke­hu­se. Boligerne er 108-113 m² og har en unik beliggenhed i centrum af Odense, tæt på både by og natur. EDC Poul Erik Bech Odense har stået for udlejningen af de 20 eksklusive boliger, som er udlejet på kort tid, hvilket vidner om, at bo­li­g­ud­lej­nings­mar­ke­det i Odense stadig lever trods øget udbud.

  • Odense
  • Projekt
  Læs artikel

  Lokal købmand køber Lyngkroen: Sælger driver kongelig privilegeret kro videre som forpagter

  Lyngkroen er netop solgt efter kun at have været til salg i få måneder i det populære som­mer­hu­s­om­rå­de Odsherred. Den historiske kro har en glorværdig fortid, der strækker sig helt tilbage til 1785, hvor stedet var en kongeligt privilegeret kro. Køber er Henrik Købke Søeborg, der har den lokale Spar-købmand på modsatte side af vejen. EDC Erhverv Poul Erik Bech har formidlet salget af den charmerende kro på knap 900 m². Sælger Lau Gram Brahl fortsætter som forpagter og den daglige drift fortsætter ufortrødent.

  • Detail
  • Odsherred
  Læs artikel