Markant erhvervs-bygning solgt til tysk koncern: Åbner ny produktion i Horsens i det nye år

    Faller Packaging, der har nordisk hovedkontor i Hvidovre, har købt den 5500 kvm. store ejendom på Erhvervsbyvej 14 i Horsens, der tidligere husede Makita. Faller Packaging overtager ejendommen den 1. maj. Det oplyser René Sommer fra EDC Erhverv Ejendoms Centret Horsens, der har været mægler på sagen.

    Faller Packaging er den danske afdeling af en Europas største emballage-koncerner, der er tysk og familieejet. Virksomheden producerer i Danmark kartonnage til pharma og healthcare firmaer.

    - Vi er vokset ud af vores rammer i Hvidovre, hvor vi har 85 ansatte, fortæller Managing Director, Christian Holmskov.

    - Vi fastholder vores produktion i Hvidovre og opbygger samtidig et pro­duk­tions­si­te mere i Horsens.

    Christian Holmskov forventer at være klar til at producere i de nye rammer på Erhvervsbyvej 14 først i det nye år. Her bliver der brug for faglærte trykkere og ufaglærte med speciale i em­bal­la­ge­bran­chen.

    Faller Packaging ledte efter en placering i området fra Århus til Kolding, fordi der her er tradition for emballage-virksomheder.

    - Vi havde brug for en ejendom af en vis størrelse, men mange af dem, vi kiggede på, skulle renoveres rigtig meget. Til den form for produktion, vi laver, er der høje standarder for, hvordan pro­duk­tions­mil­jø­et skal være og herunder også, hvordan bygningen ser ud, forklarer Christian Holmskov.

    Når valget netop faldt på Horsens, skyldes det derfor, at det var her, den rigtige ejendom lå.

    - Ejendommen skal sættes i stand, men den skal sættes mindre i stand end så mange andre.

    Når det er sagt, forventer Christian Holmskov også at komme til et er­hvervs­ven­ligt lokalområde med eksempelvis korte sags­be­hand­ling­sti­der, og foreløbig er indtrykket godt.

    Det samme gælder samarbejdet med EDC Erhverv Ejendoms Centret:
    - EDC Erhverv Ejendoms Centret har handlet hurtigt, effektivt og professionelt og været et godt bindeled mellem os og sælger.

    God kommunikation bag hurtig handel
    Sælger er koncernen bag Base Erhverv:

    Herfra fortæller direktør Klaus Rønslev, at ejendommen blev bygget for 15 år siden og lejet ud til Makita, der dengang var vokset ud af sit daværende domicil.
    - Og nu er Makita også vokset ud af denne ejendom og flytter videre til et andet sted i Horsens.

    - Derfor benyttede vi lejligheden til at overveje, om vi skulle finde en ny lejer eller sælge, og vi endte altså med at beslutte os for det sidste. Der er et godt ejendomsmarked i øjeblikket, og det er en god er­hvervs­byg­ning med fornuftig lagerhøjde, kontorer og mulighed for at bygge nogle flere kvadratmeter til.

    Klaus Rønslev siger, at Base Erhverv har samarbejdet med EDC Erhverv Ejendoms Centret gennem en årrække om køb og salg af ejendomme og noterer sig, at salget er gået relativt hurtigt.

    - Selvom der er mange penge i spil, og vi er meget seriøse omkring vores handler, sætter jeg pris på, at der også er plads til et smil og glæde.

    - Vi har en god kommunikation med en ærlig dialog, og når der er noget, der er svært, løser vi det i fællesskab. Der giver en god, løs­nings­o­ri­en­te­ret proces i samarbejdet.

    Mægler bindeled mellem køber og sælger
    Fra EDC Erhverv Ejendoms Centret siger René Sommer, at man meget glad for at have løst en stor opgave, som samtidig bringer en ny, stor virksomhed til byen.

    - Vi oplever, at Horsens virkelig er på landkortet, og at mange virksomheder godt kan se det fornuftige i at ligge i et område som Horsens, hvor der både er arbejdskraft og en god tilgængelighed for både kunder og leverandører, siger René Sommer.

    Han forklarer, at som mægler er EDC Erhverv Ejendoms Centret bindeleddet mellem køber og sælger:
    - Vi har oplevet, at begge parter fra begyndelsen har været meget seriøse omkring handlen, og det giver jo også god fremdrift i processen.

    Som eksempel nævner han, at køber har haft nogle spørgsmål, som skulle afklares med Horsens Kommune:
    - Sælger gav straks lov til, at vi kunne stille de spørgsmål, og kommunen svarede hurtigt. Samtidig fik køber også en eks­klu­si­vaf­ta­le til at afklare forskellige elementer i forhold til handlen.

    - På den måde kan vi få en handel til at gå op i en højere enhed.

    Ejendommen var udbudt til salg for 45,5 millioner kroner.

    Vi gør os umage

    Vores værdier er skabt af passionen for for­hand­lings­ev­ne, indgående mar­ked­skend­skab og slagkraft. Gennem tiden har jeg etabeleret et stort netværk, som er blandt de vigtigste faktorer i et effektivt salg eller udlejning af din ejendom.

    René Sommer

    Indehaver, Ejendomsmægler, HD-A

    rso@edc.dk23 48 48 44EDC Erhverv Ejendoms Centret A/S

    EDC Erhverv Ejendoms Centret A/S

    Strandkærvej 30, 8700 Horsens

    873@edc.dk70 26 40 44

    Fremtiden sikret efter turbulent tid: Populær festival køber campingplads

    Musik i Lejet har siden 2009 afholdt deres festival på p-pladsen ved stranden i Tisvilde, men sådan bliver det ikke i år. I stedet rykker den populære festival 5 km væk til Tisvildeleje Camping, som de netop har købt. EDC Erhverv Poul Erik Bech Nordsjælland har formidlet salget af campingpladsen, der udover Musik i Lejet skal bruges til både camping og events i fremtiden.

    • Musik i Lejet
    • Camping
    • Investering
    Læs artikel

    Ungt brødrepar følger i faderens fodspor med nyt bygge- og in­ve­ste­rings­pro­jekt i Slagelse

    Efter mere end 30 år med samme ejer er en bo­li­g­ud­lej­nings­e­jen­dom på Slotsgade 44 i Slagelse nu solgt. Køber er et ungt brødrepar Marcus Vestergaard (23) og Luca Vestergaard (19) fra BoBedst, som totalrenoverer ejendommens seks lejemål og planlægger at opføre yderligere to boliger på en tilhørende grund. Salget er formidlet af EDC Erhverv Poul Erik Bech Slagelse, som også formidlede Marcus Vestergaards køb af sin første ejendom på Bredegade 66 i 2020, da han blot var 18 år gammel.

    • investering
    • Slagelse
    Læs artikel

    Påruplejren i Midtjylland solgt: Lokalt ægtepar driver lejren videre med samme navn og sjæl

    I årtier har Apostolsk Kirke Danmark ejet Påruplejren, mellem Ikast og Silkeborg. Nu er lejren solgt til et midtjysk ægtepar, Jytte og Henrik Bondgaard, som bevarer navnet og lejrens sjæl med fokus på natur, nærvær og fællesskab. De første bookinger er allerede i kalenderen, og de nye ejere ser frem til at invitere til familiefester, feriekolonier, lejrskoler og kurser. Salget af den populære lejr, hvor 72 overnattende gæster kan boltre sig på knap 20 tønder land, er formidlet af EDC Erhverv Poul Erik Bech.

    • Silkeborg
    • Påruplejren
    • investering
    Læs artikel