Markant erhvervs-bygning solgt til tysk koncern: Åbner ny produktion i Horsens i det nye år

    Faller Packaging, der har nordisk hovedkontor i Hvidovre, har købt den 5500 kvm. store ejendom på Erhvervsbyvej 14 i Horsens, der tidligere husede Makita. Faller Packaging overtager ejendommen den 1. maj. Det oplyser René Sommer fra EDC Erhverv Ejendoms Centret Horsens, der har været mægler på sagen.

    Faller Packaging er den danske afdeling af en Europas største emballage-koncerner, der er tysk og familieejet. Virksomheden producerer i Danmark kartonnage til pharma og healthcare firmaer.

    - Vi er vokset ud af vores rammer i Hvidovre, hvor vi har 85 ansatte, fortæller Managing Director, Christian Holmskov.

    - Vi fastholder vores produktion i Hvidovre og opbygger samtidig et pro­duk­tions­si­te mere i Horsens.

    Christian Holmskov forventer at være klar til at producere i de nye rammer på Erhvervsbyvej 14 først i det nye år. Her bliver der brug for faglærte trykkere og ufaglærte med speciale i em­bal­la­ge­bran­chen.

    Faller Packaging ledte efter en placering i området fra Århus til Kolding, fordi der her er tradition for emballage-virksomheder.

    - Vi havde brug for en ejendom af en vis størrelse, men mange af dem, vi kiggede på, skulle renoveres rigtig meget. Til den form for produktion, vi laver, er der høje standarder for, hvordan pro­duk­tions­mil­jø­et skal være og herunder også, hvordan bygningen ser ud, forklarer Christian Holmskov.

    Når valget netop faldt på Horsens, skyldes det derfor, at det var her, den rigtige ejendom lå.

    - Ejendommen skal sættes i stand, men den skal sættes mindre i stand end så mange andre.

    Når det er sagt, forventer Christian Holmskov også at komme til et er­hvervs­ven­ligt lokalområde med eksempelvis korte sags­be­hand­ling­sti­der, og foreløbig er indtrykket godt.

    Det samme gælder samarbejdet med EDC Erhverv Ejendoms Centret:
    - EDC Erhverv Ejendoms Centret har handlet hurtigt, effektivt og professionelt og været et godt bindeled mellem os og sælger.

    God kommunikation bag hurtig handel
    Sælger er koncernen bag Base Erhverv:

    Herfra fortæller direktør Klaus Rønslev, at ejendommen blev bygget for 15 år siden og lejet ud til Makita, der dengang var vokset ud af sit daværende domicil.
    - Og nu er Makita også vokset ud af denne ejendom og flytter videre til et andet sted i Horsens.

    - Derfor benyttede vi lejligheden til at overveje, om vi skulle finde en ny lejer eller sælge, og vi endte altså med at beslutte os for det sidste. Der er et godt ejendomsmarked i øjeblikket, og det er en god er­hvervs­byg­ning med fornuftig lagerhøjde, kontorer og mulighed for at bygge nogle flere kvadratmeter til.

    Klaus Rønslev siger, at Base Erhverv har samarbejdet med EDC Erhverv Ejendoms Centret gennem en årrække om køb og salg af ejendomme og noterer sig, at salget er gået relativt hurtigt.

    - Selvom der er mange penge i spil, og vi er meget seriøse omkring vores handler, sætter jeg pris på, at der også er plads til et smil og glæde.

    - Vi har en god kommunikation med en ærlig dialog, og når der er noget, der er svært, løser vi det i fællesskab. Der giver en god, løs­nings­o­ri­en­te­ret proces i samarbejdet.

    Mægler bindeled mellem køber og sælger
    Fra EDC Erhverv Ejendoms Centret siger René Sommer, at man meget glad for at have løst en stor opgave, som samtidig bringer en ny, stor virksomhed til byen.

    - Vi oplever, at Horsens virkelig er på landkortet, og at mange virksomheder godt kan se det fornuftige i at ligge i et område som Horsens, hvor der både er arbejdskraft og en god tilgængelighed for både kunder og leverandører, siger René Sommer.

    Han forklarer, at som mægler er EDC Erhverv Ejendoms Centret bindeleddet mellem køber og sælger:
    - Vi har oplevet, at begge parter fra begyndelsen har været meget seriøse omkring handlen, og det giver jo også god fremdrift i processen.

    Som eksempel nævner han, at køber har haft nogle spørgsmål, som skulle afklares med Horsens Kommune:
    - Sælger gav straks lov til, at vi kunne stille de spørgsmål, og kommunen svarede hurtigt. Samtidig fik køber også en eks­klu­si­vaf­ta­le til at afklare forskellige elementer i forhold til handlen.

    - På den måde kan vi få en handel til at gå op i en højere enhed.

    Ejendommen var udbudt til salg for 45,5 millioner kroner.

    Vi gør os umage

    Vores værdier er skabt af passionen for for­hand­lings­ev­ne, indgående mar­ked­skend­skab og slagkraft. Gennem tiden har jeg etabeleret et stort netværk, som er blandt de vigtigste faktorer i et effektivt salg eller udlejning af din ejendom.

    René Sommer

    Indehaver, Ejendomsmægler, HD-A

    rso@edc.dk23 48 48 44EDC Erhverv Ejendoms Centret A/S

    EDC Erhverv Ejendoms Centret A/S

    Strandkærvej 30, 8700 Horsens

    873@edc.dk70 26 40 44

    DEKRA udvider med nyt DGNB-certificeret AMU Center på 2.700 m² i Nørresundby

    Den tyske sik­ker­heds­gi­gant, DEKRA, med afdelinger i mere end 60 lande og over 48.000 medarbejdere udvider deres nordjyske til­ste­de­væ­rel­se. Virksomheden har købt et grundstykke på 15.000 m² i Nørresundby, hvor de opfører et nyt DGNB-certificeret AMU Center til trans­port­bran­chen, der forventes færdig primo 2025. EDC Erhverv Poul Erik Bech Aalborg har takket være netværk og lokalkendskab formidlet salget mellem sælger Brian Schou fra K3 ejendomme og køber DEKRA.

    • Aalborg
    • DEKRA
    • Byggeprojekt
    Læs artikel

    Ankerhus en af Skagens mest markante ejendomme sat til salg for knap 64 mio. kr.

    Ankerhus, en markant skikkelse i bybilledet i Skagen, er sat til salg. EDC Erhverv Poul Erik Bech Vendsyssel skal formidle salget af ejendommen, der indeholder 12 eksklusive lejligheder, 2 fuldt udlejede er­hvervs­le­je­mål i stueetagen og en traditionel Skagen villa, der er bygget i samme stil som resten af ejendommen.

    • Skagen
    • Ankerhus
    • Investering
    Læs artikel

    228 ha plan­teavls­e­jen­dom med godslignende karakter til salg for 73 mio. kr. i Stubbekøbing

    En herskabelig plan­teavls­e­jen­dom med moderniseret hovedhus, tre boliglejemål og syv drifts­byg­nin­ger er sat til salg for 73 mio. kr. i Stubbekøbing på Nordfalster. EDC Landbrug Poul Erik Bech skal formidle salget af den imponerende ejendom, der råder over 228 ha. dyrk­nings­sik­ker landbrugsjord med enormt potentiale for grøn produktion.

    • Landbrug
    • Lolland Falster
    Læs artikel