Projekter skal sikre udbuddet af attraktive ejendomme på det Aarhusianske kontormarked: ”Vi kigger ind i en spændende fremtid”

  • Aarhus
  • kontor
  • kontormarkedet

Efterspørgslen på ledige, moderne kontorlokaler er historisk høj i store dele af landet lige nu. Udbuddet af ledige m² halter dog gevaldigt efter, og kon­tor­lo­ka­ler­ne kan være svære at få fingrene i. I Aarhus ser fremtiden dog lys ud, hvor flere projekter, herunder et stort kontorprojekt ved Aarhus Sydhavn, skal kanonisere udbuddet af kontorlokaler. Projekterne forventes at skabe en del rokader blandt virksomhederne i Aarhus og samtidigt nedsætte efterspørgslen markant på kontorlokaler i Danmarks næststørste by, mener Malene Rafn, erhvervsmægler i EDC Poul Erik Bech Aarhus.

Hvilke tendenser ser du i markedet lige nu?

”Her i Aarhus oplever vi en enorm efterspørgsel på kon­to­re­jen­dom­me og især de store ejendomme på over 500 m², der ligger centralt i byen. Modsat andre store byer i landet, hvor mange virksomheder søger ud fra byerne for at få mere plads, billigere husleje eller andet, søger virksomhederne i og omkring Aarhus i høj grad fortsat mod centrum af byen. Det gør de især for at imødekomme medarbejdernes ønske om placering og mulighederne for let og hurtig transport til og fra arbejde.”

”Samtidigt oplever vi en kontrareaktion på corona, hvor mange virksomheder nedskallerede antallet af m² for at imødekomme et stort ønske om mere hjemmearbejde. Nu virker det til, at flere har fået øjnene op for, hvor vigtige kontorerne er, og derfor vælger flere virksomheder at udvide kon­tor­lo­ka­ler­ne igen. Der er dog fortsat mange virksomheder, der i stigende grad leder efter mere fleksible kon­tor­løs­nin­ger, som skal sikre et smidigt arbejdsliv for medarbejderne. Derfor søger mange virksomheder i kreative kon­tor­løs­nin­ger, der skal understøtte de nye tendenser og sammenspillet mellem fjernarbejde og kontormiljøet. Derfor må man sige, at kravene til kon­tor­fa­ci­li­te­ter­ne er blevet større, men også markant mere unikke og specifikke til den enkeltes behov, og det er klart, at disse tendenser kombineret med det lave udbud presser efterspørgslen enormt,” siger Malene Rafn.

Hvor bevæger det Aarhusianske kontormarked sig hen?

”Aarhus er en by, hvor flere interessante by­for­ny­el­ses­pro­jek­ter finder sted. Her opføres flere boligprojekter rundt om i byens nye, spændende kvarterer, men også på erhvervssiden sker der interessante ting og sager. Der bygges flere projekter ved Aarhus Sydhavn, hvor det mest iøjnefaldende bliver et stort, moderne kontorhøjhus, der forventes at stå klar engang i 2025. Kontorhøjhuset vil frigive mange vigtige m² til kontorlokaler, som vil gavne udbuddet markant. Vi forventer at projekterne ved Sydhavnen vil bidrage til en lavere efterspørgsel samtidigt med, at vi nok ikke vil mangle ledige, attraktive lokaler, når de står klar. Jeg tror desuden, at man skal forvente en del rokader af kon­tor­fa­ci­li­te­ter og virksomheder, der flytter rundt på baggrund af de mange attraktive placeringer, der åbner op nede ved Sydhavnen. Derfor kigger vi ind i en spændende fremtid på kontormarkedet i Aarhus, hvor der nok vil være mange attraktive beliggenheder at finde centralt i byen.”

Hvad er særligt interessant ved tilværelsen som erhvervsmægler?

”Jeg har gennem mange år arbejdet med erhvervskunder og kan godt lide at have et tæt samarbejde og hjælpe kunderne med at finde den korrekte løsning til dem. Det er vigtigt for mig at have en god dialog og forståelse for kundens behov, og hjælpe kunden med at se muligheder i ejendommene. Jeg er uddannet ejendomsmægler og finansiel rådgiver og har beskæftiget mig med ejendomme i hele min karriere. Da muligheden opstod for at blive erhvervsmægler hos EDC Erhverv Poul Erik Bech blev jeg fristet af arbejdet i en stor koncern med stærke værdier, der har en anden tilgang til mæglerfaget, end jeg hidtil har oplevet. Der er et robust kollegialt samarbejde, og vi arbejder som et hold.”

”Det interessante ved arbejdet som erhvervsmægler er mødet med store og små virksomheder, der søger meget forskellige kon­to­re­jen­dom­me. Der skabes tætte relationer med kunderne, som ofte varer over længere perioder – nogle gange i flere år. Derfor er der en følelse af, at vi virkelig kan gøre en forskel for kunderne, når vi præsenterer dem for et nyt spændende lokale eller ejendom. Jeg har erfaring fra begge sider af bordet og især med for­hand­lings­fa­sen, som selvfølgelig giver en række fordele, når kunderne skal præsenteres for en ny sag, men som også giver en spændende, ny dimension til arbejdet. Det er et dynamisk arbejde, som jeg trives rigtig godt i,” fortæller Malene Rafn.

Vil du være opdateret på kontormarkedet? Læs den nyeste udgave af Kontor Fokus.

National mæglervirksomhed med lokalt kendskab

Vi er Danmarks største mæg­ler­virk­som­hed og kender både de lokale, nationale og internationale markedsforhold. Derfor kan jeg hjælpe dig, uanset om du skal købe, sælge, leje eller udleje.

EDC Erhverv Poul Erik Bech

Rådhuspladsen 3, mezz, 8000 Aarhus C

802@edc.dk87 30 99 30