Sådan får detailkæder hjælp til at finde nye lokaler

  Gennem mange år har EDC Erhverv Poul Erik Bech hjulpet danske og udenlandske de­tail­virk­som­he­der med at finde nye lokaler, og søgeaftaler bliver mere almindelige. Et stigende antal udenlandske virksomheder er ifølge Frank Heskjær, detailchef i EDC Erhverv Poul Erik Bech, en af forklaringerne på, at såvel søgeopgaver som køber- og lejerådgivning bliver mere udbredte.

  ”Vi oplever især inden for detailhandel og restaurationer, at flere internationale virksomheder vil etablere sig i Danmark, og det bidrager til at pro­fes­sio­na­li­se­re markedet. De har brug for at have lokale kontakter, fordi de ikke kender mar­keds­for­hol­de­ne så godt og ønsker sparring og rådgivning og så er de ofte fra hjemmemarkedet vant til at gøre brug af er­hvervs­mæg­le­re.”

  Netop dét kender Frank Heskjær selv til fra sin fortid i detailhandlen, bl.a. i le­ge­tøjs­gi­gan­ten Toys ”R” Us, hvor han havde ansvaret for ekspansion i Norden.

  ”Jeg var da på udebane i Finland, Norge og Sverige. De steder var jeg afhængig af gode lokale kontakter og brugte selv en nationalt dækkende erhvervsmægler. I EDC Erhverv Poul Erik Bech hjælper vi en del udenlandske koncerner, som vil etablere sig i Danmark. København kender de måske, men ikke nødvendigvis mar­keds­for­hol­de­ne. Hvis de senere vil etablere sig steder som Aarhus, Aalborg og Odense – og en dag måske i byer som Horsens, Holstebro og Esbjerg – så har de i endnu højere grad brug for lokalkendskab, og her står vi stærkt som landsdækkende mæg­ler­virk­som­hed med 19 erhvervscentre,” fremhæver Frank Heskjær, der selv har kontor i Aarhus.

  Han tilføjer, at også mange danske de­tail­virk­som­he­der indgår søgeaftaler og får rådgivning om fx lejekontrakter. ”En stor dag­lig­va­re­kon­cern med planer om at åbne 50 nye butikker de næste tre år har nok selv en etab­le­rings­chef ansat, men det kræver mange ressourcer at gennemføre inden for en given tidshorisont. Vi hjælper mange, som gerne vil etablere nye afdelinger og butikker, men ikke har selv har nogen ansat til dén funktion. Det seneste år har vi fx hjulpet Hanstholm Køkkener med at finde – og forhandle om – tre nye beliggenheder, og så hjælper vi Domino’s Pizza, som vil ekspandere, med at finde egnede detaillokaler,” siger Frank Heskjær.

  Søgeopgaver går langt tilbage

  En af de nyeste og største søgeopgaver er at finde placeringer til Clever, som vil opbygge et omfattende net af ladestationer til elbiler over hele landet. Men faktisk går EDC Erhverv Poul Erik Bechs indsats med at hjælpe med at finde optimale detaillokaler og beliggenheder mange år tilbage. Det kan Poul Erik Bech, der grundlagde EDC Poul Erik Bech tilbage i 1978 give flere eksempler på.

  ”Vi var med til at få 7-Eleven til landet, da kæden åbnede sin første danske butik tilbage i 1993 – på Trianglen på Østerbro i København. Små 30 år senere er der omkring 175 7-Eleven-butikker, og vi var altså med fra starten til at finde hjør­ne­lo­ka­tio­ner til dem rundt om i Danmark. Vi havde faktisk en tilsvarende opgave, da vi skulle finde egnede hjør­ne­lo­ka­tio­ner til de mange nye Dan­kortau­to­ma­ter, der skulle opstilles fra 1985 og frem,” beretter Poul Erik Bech.

  EDC Erhverv Poul Erik Bech har gennem årtier hjulpet med at finde lokaler til masser af virksomheder og detailkæder, lige fra hæveautomater i 1980’erne, convenience-butikker i 1990’erne og ladestationer i 2020’erne.

  National mæglervirksomhed med lokalt kendskab

  Vi er Danmarks største mæg­ler­virk­som­hed og kender både de lokale, nationale og internationale markedsforhold. Derfor kan jeg hjælpe dig, uanset om du skal købe, sælge, leje eller udleje.

  EDC Erhverv Poul Erik Bech

  Rådhuspladsen 3, mezz, 8000 Aarhus C

  802@edc.dk87 30 99 30