ST­Mi­cro­e­lectro­ni­cs flytter ind i det kommende kon­tor­fæl­les­skab INCUBA Next i Aarhus i 2024

  • Aarhus
  • Kontor
  • INCUBA

Den store internationale virksomhed ST­Mi­cro­e­lectro­ni­cs flytter ind på 15. etage i INCUBA Next, som forventes at stå færdigt i slutningen af 2024. INCUBA Next er en udvidelse af forskerparken INCUBA i Katrinebjerg i Aarhus og rummer 37.000 m² fordelt på 18 etager. EDC International Poul Erik Bech har ageret lejerådgiver for ST­Mi­cro­e­lectro­ni­cs.

ST­Mi­cro­e­lectro­ni­cs er et fransk og italiensk multinationalt selskab med operativt og udøvende hovedkvarter i Plan-les-Ouates nær Genève i Schweiz, der udvikler, fremstiller og markedsfører elektroniske chips. Med mere end 50.000 medarbejdere fordelt på 80 kontorer i 35 lande, er virksomheden en af verdens førende aktører i den økonomiske sektor inden for halv­le­der­pro­duk­tion. I 2018 gjorde ST­Mi­cro­e­lectro­ni­cs deres indtog i Danmark, da de overtog virksomheden Draupner Graphics, som udvikler et softwa­re­værk­tøj til opbygning af mi­cro­con­trol­ler­ba­se­re­de display løsninger, kaldet TouchGFX.

Jørgen Mygind, Site Manager hos ST­Mi­cro­e­lectro­ni­cs, fortæller: ”Over de sidste par år har vi videreudviklet på produktet og har mere end fordoblet på me­d­ar­bej­der­fron­ten. Men vores ambitioner stopper ikke her, og vi forventer at vækste yderligere over de næste år. Vi vil gerne udbrede kendskabet til ST­Mi­cro­e­lectro­ni­cs, både lokalt i Aarhus og nationalt i Danmark, og derfor er vi glade for at kunne flytte ind i INCUBA Next. Det giver os de bedste muligheder for at tiltrække de rette kandidater fremadrettet. Vi er 25 nu og forventer at være tæt på det dobbelte inden for få år, så vi skal have plads til at vækste.”

Som fod i hose
At INCUBA Next er valgt som ST­Mi­cro­e­lectro­ni­cs kommende base skyldes i stor grad det professionelle miljø, som INCUBA har opbygget. Det fortæller Jørgen Mygind: ”INCUBA har formået at skabe et utrolig stærkt ud­vik­lings­mil­jø for tek­no­lo­gi­virk­som­he­der, som ligesom os, ønsker at skalere deres forretning inden for it, cleantech og life science. Nu ser vi frem til at blive en del af INCUBA, da det giver os muligheden for at kunne tiltrække de rigtige elektronik- og softwa­re­kom­pe­ten­cer. Faktisk ser vi INCUBA som det perfekte match for os. Vi flytter ind på 15. etape og har hele etagen for os selv, hvilket også er vigtigt, da det skærper sikkerheden.”

Hos INCUBA er man også glade for, at ST­Mi­cro­e­lectro­ni­cs flytter ind i den kommende udbygning af forskerparken, fortæller Claus Svarre, Director of Real Estate, Lettings & Facilities hos INCUBA: ”ST­Mi­cro­e­lectro­ni­cs er en perfekt tilføjelse til INCUBA Next og det vil jeg kalde en kernelejer, som passer som fod i hose i vores visionære community. 90% af vores lejere er såkaldte kernelejere, og dem værner vi om, da de er med til at forfine vores brand. Det handler om at være tro mod vores eget brand, når vi finder lejere til vores faciliteter.”

Cadeau til mægler
EDC International Poul Erik Bech har ageret lejerådgiver for ST­Mi­cro­e­lectro­ni­cs og stået for for­mid­lings­af­ta­len mellem den store internationale halv­le­der­pro­du­cent og INCUBA.

Jørgen Juul Mygind siger: ”Vi er rigtig glade for det arbejde, som Helle Nielsen Ziersen har gjort i forbindelse med vores aftale med INCUBA. Fra start af har hun forstået vores situation og været en fremragende spar­rings­part­ner. Hun har været god til at forhandle, hvilket har været til gavn for både os og INCUBA og sikret den bedst mulige aftale for begge parter.”

Helle Nielsen Ziersen, Partner og Head of EDC International Poul Erik Bech, fortæller: ”Jeg er glad for at have hjulpet ST­Mi­cro­e­lectro­ni­cs med at finde deres nye base i Danmark. Det er en stor international virksomhed, som allerede har base i Aarhus, men som bl.a. ønskede rådgivning om, hvordan de kunne skabe mere awareness om brandet og her kan deres nye placering i INCUBA Next med knap 2000 medarbejdere, forskere, iværksættere og forskere på tværs af 175 scale-up virksomheder være med til at øge kendskabet til ST­Mi­cro­e­lectro­ni­cs. Tillykke til begge parter.”

Interesseret i kontormarkedet?

Du kan læse meget mere ST­Mi­cro­e­lectro­ni­cs og INCUBA NEXT i vores seneste udgave af Kontor Fokus. Her får du også andre spændende historier, tal og tendenser, der kan gøre dig endnu klogere på markedet lige nu.

Læs med her

National mæglervirksomhed med lokalt kendskab

Vi er Danmarks største mæg­ler­virk­som­hed og kender både de lokale, nationale og internationale markedsforhold. Derfor kan jeg hjælpe dig, uanset om du skal købe, sælge, leje eller udleje.

Helle Nielsen Ziersen

Partner, Director, Head of International Relations, MRICS, MDE

hni@edc.dk40 99 99 4658 58 87 17EDC Erhverv Poul Erik Bech

EDC Erhverv Poul Erik Bech

Bremerholm 29, 1069 København K

114@edc.dk33 30 10 00