Stor kontor- og lagerejendom omlægges til boksbutikker og sund­heds­fag­li­ge formål

  • Boksbutik
  • Frederikssund
  • Kontor

Der er ved at ske store forandringer på Fre­de­riks­værkvej 20 i Frederikssund, men det kunne gå endnu hurtigere, hvis fx elek­tro­nik­kæ­der måtte etablere sig i området. Ikke desto mindre er der udover de eksisterende lejere Frederikssund Motionscenter og Bladkompagniet lavet nye lejeaftaler med Frederikssund Fysioterapi og tandlægerne Godt Smil. Og mere er på vej.

Aabylund Ejendomme har siden sommeren 2016 ejet den 8.500 m2 store kontor- og lagerejendom, som er ved at blive forvandlet fra gammel, grå lagerejendom til en flot, moderne ejendom. EDC Erhverv Poul Erik Bech står for udlejningen, og der er nu kun ét kontorlejemål på 375 m² tilbage, som er planen skal udlejes til en klinik eller andet sund­heds­fag­ligt formål. Samtidigt arbejdes der med flere gode emner på udlejningen af de første boksbutikker i størrelser på 750-4.000 m².

Jacob Christensen, Aabylund Ejendomme, siger: ”Ejendommen har tidligere været anvendt af Brio og efterfølgende som fjern­la­ge­re­jen­dom for Frederikssund-virksomheden Haldor Topsøe. Som udlejere ønsker vi at konvertere ejendommens lagerdel til nye boksbutikker og den gamle ad­mi­ni­stra­tions­del af bygningen, som har stået tomt, bliver nu totalrenoveret til primært sund­heds­fag­li­ge formål. Projektet ligger centralt og boksbutikker er populære i mange andre byer, så det synes vi, var en bedre løsning end at fortsætte med lager på sådan en central beliggenhed.”

”Men vi ville være endnu længere i projektet, hvis ikke kommunen fortolkede statens regler på deres måde. Det er lidt af en gråzone, og den type pladskrævende virksomheder må gerne etablere sig i andre kommuner. Så de har sagt nej til elek­tro­nik­kæ­der, som ifølge deres regler skal ligge nede i gågaden. Men det er jo et forældet syn, da det er butikker, der kræver plads og mange par­ke­rings­plad­ser, som man ikke kan finde i gågaden, og disse ting er netop, hvad vores projekt kan tilbyde. Synes det er underligt, at de siger nej til 35 arbejdspladser, når vi nu har fundet virksomheder, der gerne vil etablere sig – og boksbutikker fungerer fremragende i mange andre kommuner.”

Regler står i vejen

Processen med at finde lejere har trukket lidt ud. Jacob Christensen, Aabylund Ejendomme, siger: ”Kommunens fortolkning af statens regler gør jo desværre, at feltet af virksomheder er indskrænket, hvilket naturligvis gør processen sværere. Men vi er fortrøst­nings­ful­de, da vi sammen med EDC Erhverv Poul Erik Bech heldigvis er i positiv dialog med en række andre virksomheder. I forhold til de mindre kontorlokaler, så har EDC Erhverv fundet nogle gode lejere, hvor flere fra sund­heds­sek­to­ren har fundet ud af, at man ikke nødvendigvis behøver at være placeret i en gågade – bare der er god tilgængelighed og mange par­ke­rings­plad­ser. Vi ser frem til, at det sidste lejemål på 375 m2 falder på plads.”

Steffen Falch, er­hvervs­rå­d­gi­ver, EDC Erhverv Poul Erik Bech København, der bl.a. har formidlet udlejningen til Frederikssund Fysioterapi siger: ”Vi er glade for, at vi har fundet de første lejere, og mere er forhåbentlig snart på plads. Forhåbningen er, at når der etableres boksbutikker også vil blive etableret en takeaway-restaurant på ejendommens p-areal, selvbetjenings-bilvask og ladestationer til el-biler. Der kan etableres mere end 100 p-pladser på ejendommen med gode muligheder for va­re­ind­le­ve­ring til samtlige butikker. Lejemålene må anvendes til arealkrævende detail og støjende in­den­dør­sak­ti­vi­te­ter fx legeland, bowlingbane, gocart center eller lign., så det bliver spændende at se, hvilke typer virksomheder, der kommer til at etablere sig.”

Frederikssund Fysioterapi flytter ind

Frederikssund Fysioterapi er ny lejer i området. Søren Qvist, fysioterapeut og medejer af Frederikssund Fysioterapi, der har eksisteret siden 1980’erne, siger: ”Vi er superglade for at have lavet en lejeaftale på 750 m2 på Fre­de­riks­værkvej 20. Det var et af de første steder vi så, og det endte med at blive større, end vi havde regnet med, men nu får vi det fuldstændig, som vi ønsker. Vi og alle 13 kolleger i Frederikssund Fysioterapi glæder os vanvittigt meget. Det bliver supergodt for os og kunderne, da vi får meget mere plads både i be­hand­lings­rum­me­ne, men især i træ­nings­lo­ka­ler­ne, hvor vi får meget bedre plads til at udfolde os.”

”Samtidigt er den en fin lokation, som er nem at finde og med mange par­ke­rings­plad­ser, herunder han­di­cap­plad­ser. Oprindeligt var det bare et stort rum, og vi har fået det som vi ville, så den er en drømmelokation for os – bortset fra at det er to etager, men det er selvfølgelig ikke nemt at finde så mange kvadratmeter i et plan. Men ellers spiller alt andet, som vi ønsker. Det har været en rigtig fin proces med EDC Erhverv Poul Erik Bech. Fra udlejer Aabylund Ejendomme har der har været en rigtig god velvilje og et ønske om, at det skal lykkes. Det har indtil videre været en god oplevelse, meget imødekommende og professionelt håndteret, så vi håber velviljen og imø­de­kom­men­he­den fortsætter, så vi kan glæde os til at flytte ind en gang i december 2022.”

Godt samarbejde

Jacob Christensen, Aabylund Ejendomme, siger om samarbejdet med EDC Erhverv Poul Erik Bech: ”Vi beskæftiger os med køb, salg og udlejning af erhvervs- og boligejendomme. Vi har ejendomme i hele landet og har i flere år brugt EDC Erhverv på mange ejendomme og spændende projekter, både som vi har købt, men også fået hjælp til udlejning m.m. På dette og andre projekter arbejder vi rigtig godt sammen med Steffen Falch fra København og Jacob Lunding fra Hillerød, som har gjort et fremragende stykke arbejde med at finde lejere og være med til at få projektet ud at flyve, så vi er meget tilfredse med samarbejdet.”

Midt i Frederikssund

Jacob Lunding, partner EDC Erhverv Poul Erik Bech Hillerød, der har stået for udlejningen af 375 m² til tandlægerne i Godt Smil, siger om området: ”Ejendommen er meget velbeliggende i Frederikssund. I området findes flere større byggemarkeder, tankstationer, mø­bel­for­ret­nin­ger, take-away, bilforhandlere m.v. Mod øst findes Nordsjællands Hospital – Frederikssund, og mod vest Frederikssund Svømmehal og Roskilde Fjord. Lidt mod syd findes bymidten, Sillebroen Shopping Center og Frederikssund Station, hvorfra der går S-tog mod København. Der er god infrastruktur omkring ejendommen med masser af p-pladser, så vi ser frem til, at vi kan få aftaler på plads med lejere til boksbutikkerne, så projektet kommer helt i mål.”

Vil du være opdateret på kontormarkedet? Læs den nyeste udgave af Kontor Fokus.