Udbud af Hornbæk Hospital nu i mål: ”Det trumfer faktisk alt andet jeg har prøvet i min karriere”

  • Hornbæk Hospital
  • Hornbæk
  • Offentligt udbud

Statens ejen­doms­sel­skab Freja Ejendomme satte den historiske ho­spi­tal­se­jen­dom i Hornbæk til salg i offentligt udbud i september 2022. Den sjældne udbudte liebhaversag er placeret lige ud til havnen og med panoramaudsigt over Øresund. EDC Erhverv Poul Erik Bech har varetaget salget af Hornbæk Hospital-ejendommen på vegne af Freja Ejendomme. Budfristen er netop udløbet, og der har været en overvældende interesse for den ikoniske bygning.

Den historiske ejendom på Havnevej 25 blev opført i 1935 som Hornbæk Badehotel. Siden midten af 1950’erne har bygningen fungeret som hospital, og i dag huser den Rigs­ho­spi­ta­lets Klinik for Rygmarvsskader, som på sigt fraflytter ejendommen og flytter til Glostrup. Freja Ejendomme og EDC Erhverv Poul Erik Bech har haft fornøjelsen af at udbyde Hornbæk Hospital i offentligt udbud. Per Kondrup, salgschef i Freja Ejendomme, siger:

”Det er ikke hver dag man sætter en ejendom som denne på markedet, hvilket vi også har kunnet mærke på opmærksomheden. Det er en ikonisk bygning med nogle helt ekstraordinære kvaliteter og som alle i lokalområdet kender. Vi har oplevet en overvældende interesse for ejendommen og har haft exceptionelt mange fremvisninger. Nu er budfristen netop udløbet, så vi er i Freja Ejendomme gået i gang med at se de forskellige indkomne bud igennem.”

Undervejs i forløbet blev udbudsperioden forlænget fra den 15. november 2022 til slut januar 2023, da politikerne i Helsingør Kommunes By-, Plan- og Trafikudvalg besluttede at indsnævre an­ven­del­ses­mu­lig­he­der­ne for bygningen til ’Hoteldrift med pu­bli­kums­o­ri­en­te­re­de funktioner i stueetagen’.

Ikonisk hospital i liebhaverliga
Stephen Berthelsen, partner i EDC Erhverv Poul Erik Bech Nordsjælland, siger: ”Vi har haft mere end almindeligt travlt med at vise den historiske og ikoniske ejendom frem med en enestående placering lige ud til en af Nordsjællands bedste badestrande. Der er da også tale om en af de allerbedste beliggenheder i landet til et hotel. Det har været overvældende at være en del af, og antallet af fremvisninger af Hornbæk Hospital trumfer faktisk alt andet, jeg har prøvet i min karriere. Der har været stor interesse fra både danske og internationale investorer,” siger den erfarne mægler.  

”Da hospitalet stadig er i drift, kunne vi selvfølgelig ikke bare komme rendende hele tiden, så de mange fremvisninger har krævet ekstra meget planlægning af hensyn til patienterne og personalet på ryg­marvs­kli­nik­ken. Her har vi haft et rigtig godt samarbejde med regionen i forhold til, hvordan og hvornår vi kunne komme rundt og vise frem. De potentielle interesserede investorer har især spurgt ind til renove­rings­mu­lig­he­der­ne og ejendommens potentialer.”  

Flemming Buhl, Head of Capital Markets og partner, EDC Erhverv Poul Erik Bech, siger: ”Det er en ikonisk ejendom med et massivt ud­vik­lings­po­ten­ti­a­le, så der er mange muligheder for at udvikle ejendommen for den kommende investor. De mange ud­vik­lings­mu­lig­he­der læner sig op ad leisure, hotel, badehotel, spa og re­stau­ran­t­ud­vik­ling. Det bliver spændende at se, hvem der er kommet med det bedste bud, og hvad fremtiden helt præcist bringer for Hornbæk Hospital.”

Ejendommen består af to matrikelnumre på 1.176 m² og 3.659 m², hvorpå der i 1935 er opført en ho­spi­tals­byg­ning på i alt 5.442 m² fordelt på tre etager, to mindre tagetager i tårnbygning og delvis udnyttet kælder på 1.005 m².