Unisport ekspanderer efter rekordår: Nordens største online fod­bold­spe­ci­a­list har netop lejet 10.000 m2 i Køge

  • lager
  • logistik
  • industri

Danskstiftede Unisport har netop lejet sig ind på 10.000 m² i en in­du­stri­e­jen­dom på Sleipnersvej 2 i Køge. Det sker på baggrund af massiv vækst og efter det bedste regnskabsår i fod­bold­for­ret­nin­gens historie. Ejen­doms­sel­ska­bet Mileway ejer in­du­stri­e­jen­dom­men, og EDC Erhverv Poul Erik Bech har stået for udlejningen af ejendommen, hvor der fortsat er 4.955 m² ledige lokaler til lager og logistik.

Fodboldfeberen har gennem de seneste år for alvor spredt sig, og det har Unisport, der sælger fodboldudstyr, tydeligt kunnet mærke i regnskabet. Regnskabsåret 2021 blev et rekordår med en omsætning på 580 mio. kr. Det er en vækst på toplinjen på 33 % og en vækst på bundlinjen, som for første gang siden 2016 er i plus med 1,2 mio. kr. Jesper Rechter Christensen, øko­no­mi­di­rek­tør i Unisport, siger: 

”Vi har haft et forrygende 2021, og på baggrund af de første seks måneder af 2022, hvor vi også har vækstet, forventer vi, at udviklingen vil fortsætte. Fodbold har vist sig at være ret upåvirket af de økonomiske nedture, og de kommende internationale slutrunder som herrernes VM og kvindernes EM øger altid salget mærkbart. Særligt når Danmark klarer sig godt. På grund af vores vækst har vi haft brug for større lokaler, og vi har derfor været på udkig efter en højloftet ejendom på ca. 10.000 m2 til vores centrallager og tekstil­tryk­ke­ri. Nu har vi indgået en aftale med Mileway om det helt rigtige sted på Sleipnersvej 2 i Køge.”

Hele 95 % af Unisports salg kommer online, selvom virksomheden siden 2015 har åbnet fire butikker i København, Oslo, Stockholm og Paris.

Unisport får nyt centrallager og tekstil­tryk­ke­ri

Dengang Unisport blev stiftet i 1995, solgte virksomheden fodboldtrøjer fra et lille butikslokale på Vesterbrogade i København. Siden da har Unisport udvidet sit sortiment og er i dag en af de største europæiske forhandlere af fodboldudstyr. Om den nye ejendom fortæller Jesper Rechter Christensen:

”Det var vigtigt for os med en placering langs Køge Bugt Motorvejen fra Hvidovre og sydover, og vi havde et ønske om, at ejendommen skulle ligge i et område med andre lo­gi­sti­ken­he­der. Vi har haft en konstruktiv dialog med Mileway, der som en del af aftalen skal foretage markante investeringer i ejendommen for at leve op til vores krav om antal medarbejdere og generelt bringe bygningen up-to-date. Vi ser frem til at fortsætte samarbejdet i mange år frem.”

Mileway er den største ejer af “last mile”-lo­gi­sti­ke­jen­dom­me med ca. 16.000.000 m2, der servicerer 10.000 kunder på tværs af Europa. Mileways markeder omfatter Storbritannien, Tyskland, Holland, Sverige, Frankrig, Italien, Spanien, Finland, Irland og Danmark. Thomas Lauritsen, Regional Manager Denmark, siger:

”Med vores omfattende portefølje af ejendomme på tværs af Danmark og Europa forbinder vi vores kunder med de nærområder, de betjener. Vi er glade for at byde Unisport velkommen som kunde og er glade for at investere i ejendommen for at sikre, at de har den perfekte beliggenhed til at opfylde deres vækstønsker. Vi er stolte af at være foretrukken partner for flere virksomheder og vækste vores forretning, efterhånden som vores kunder vokser."

4.955 m2 ledige lager- og lo­gi­stik­lo­ka­ler

I in­du­stri­e­jen­dom­men på Sleipnersvej 2 i Køge er der fortsat 4.955 m2 ledige lokaler til lager og logistik. Kenneth Hauge Jakobsen, Koncernkunder i EDC Erhverv Poul Erik Bech, siger:

”Det har været et super forløb og godt samarbejde med en løs­nings­o­ri­en­te­ret tilgang fra begge parters side. Mileway får stor glæde af Unisport som en stabil lejer, og på samme måde vil Unisport få glæde af Mileway som en yderst erfaren udlejer. Jeg ønsker dem begge stort tillykke med aftalen.”

”In­du­stri­e­jen­dom­men ligger i et populært industriområde tæt på motorvejen. Med udlejningen til Unisport er der nu mulighed for leje af lokaler fra 2.452 m² og op til 4.955 m². Enhederne har en loftshøjde på 7,2 m under betondrager og er indrettet med betongulv med en bæreevne på min. 5 ton/m². Ejendommen er indhegnet og har faciliteter som elektriske porte, sprinkler anlæg og af- og på­læs­nings­mu­lig­hed via ramper. Der er med andre ord tale om højloftede, regulære lagerlokaler med en attraktiv placering.”

Ørsted har også for nyligt lejet et lignende stort areal i Køge på havnen, hvor EDC Erhverv Poul Erik Bech ligeledes har stået for udlejningen.

National mæglervirksomhed med lokalt kendskab

Vi er Danmarks største mæg­ler­virk­som­hed og kender både de lokale, nationale og internationale markedsforhold. Derfor kan jeg hjælpe dig, uanset om du skal købe, sælge, leje eller udleje.

Kenneth Hauge Jakobsen

Er­hvervs­kon­su­lent

keja@edc.dk26 23 46 6358 58 87 06EDC Erhverv Poul Erik Bech

EDC Erhverv Poul Erik Bech

Bremerholm 29, 1069 København K

114@edc.dk33 30 10 00