Virksomheder søger mod Sjællands næststørste by: Fuld gang i er­hverv­s­ud­lej­nin­ger i Roskilde

  • DetailFokus
  • Detailejendomme
  • Detailmarkedet

Der er fuld gang i kontor-, klinik- og bu­tiks­ud­lej­nin­ger i Roskilde, der tiltrækker både større og mindre virksomheder. Særligt er der efterspørgsel på er­hvervs­le­je­mål i Roskildes nye, kreative bydel Musicon, det centrale Roskilde og havnen. Det fortæller EDC Erhverv Poul Erik Bech Roskilde, der i 2022 har haft ekstra fokus på er­hvervs­le­je­mar­ke­det i byen, hvor der især er stor efterspørgsel på butik, kontor og klinikker i størrelsen fra 70-300 m2.

Markedet for kontor-, klinik- og butikslokaler i Roskilde er sundt, og der er generelt stor interesse for er­hvervs­le­je­må­le­ne. Alexander Wenzel, er­hvervs­rå­d­gi­ver i EDC Erhverv Poul Erik Bech Roskilde, siger:

”Som den næststørste by på Sjælland er Roskilde en attraktiv placering for mange virksomheder. Vi har et veludviklet de­tail­han­dels­liv i byen, hvor gågademiljøet i Algade og Skomagergade udgør det primære handelsstrøg, hvor flest detailbutikker ønsker at være placeret. Derudover har Roskilde ind­købs­cen­te­ret RO’s Torv, der indeholder mere end 80 butikker og spisesteder. Byen er også kendt for et rigt og varieret kulturliv, hvor særligt Roskilde Festival, Roskilde Domkirke og Vikin­ge­skibs­mu­se­et årligt tiltrækker tusindvis af turister til byen. Alt i alt gør det, at der er mange, spændende virksomheder, som finder vej til Roskilde.”

Er­hvervs­le­je­mål revet væk

Der er både efterspørgsel på større og mindre lejemål i Roskilde. Alexander Wenzel, EDC Erhverv Poul Erik Bech, siger: ”Vi har fx for nyligt udlejet et er­hvervs­le­je­mål på Havnevej 45A ST på Roskilde Havn til Provice, som hjælper virksomheder med at styrke deres forretning gennem grøn omstilling. Udlejer kontaktede os i foråret, da han havde brug for en genudlejning af de snart ledige lokaler. Vi gennemgik vores store lejerkartotek og kontaktede på den baggrund Provice. Kort tid efter blev der indgået en kontrakt mellem parterne, som gør, at udlejer kun har haft få ugers tomgang.”

”En anden sag, der er et godt eksempel på det sunde ud­lej­nings­mar­ked i Roskilde, er Ringstedvej 16-22, hvor vi står for at formidle udlejningen af et 6.000 m² stort kontorhus, og nu kun har ca. 1.600 m² tilbage. Det har været et større samarbejde med PENSAM, som er udlejer, og DEAS, der administrerer bygningen. Vi har udlejet 2/3 af bygningen, og nogle lejere har overtaget mere end et lejemål, så der er en god spredning af større og mindre lejere inden for kontor- og kli­nik­seg­men­tet. På kort tid har vi nu kun få lejemål tilbage. Generelt er billedet, at der både er efterspørgsel på større og mindre lejemål inde i Roskilde.”

Havnevej 45A

Roskildes nye, kreative bydel

Der er særlig stor interesse for Roskildes nye bydel, Musicon, som udvikles med store ambitioner inden for kunst, arkitektur og bæredygtighed. Bydelen ligger mellem Roskilde Dyreskueplads og Roskilde Station. Trine Mandrup, er­hvervs­rå­d­gi­ver i EDC Erhverv Poul Erik Bech Roskilde, fortæller:

”Musicon er en attraktiv bydel i stor vækst. Der er mange kulturelle tilbud og et levende bymiljø med forskelligt erhverv, butikker, uddannelser, boliger, fri­tidsak­ti­vi­te­ter, restauranter og caféer. I hjertet af Musicon ligger handelsstrøget Con­tai­ner­stri­ben, hvor iværksættere og startups har etableret virksomhed. Der er bl.a. kafferisteri, mikrobryggeri, isbod, skatershop og spisesteder. Bydelen skaber værdi for Roskilde Kommune og hele regionen med nye, spændende virksomheder, som etablerer sig i Musicon.”

”Mange virksomheder vil gerne være med i den udvikling, der sker i bydelen. Vi har for øjeblikket en sag, hvor vi udlejer tre butikslejemål på Rabalderstræde, og der er kun én ledig butik tilbage. Kommunen og udlejer har stor fokus på at finde lejere, der på den ene eller anden måde beskæftiger sig inden for bæredygtighed og grøn omstilling. Gennem et super samarbejde med udlejer og Roskilde Kommune har vi fundet lejere, der matcher kriterierne, og det er altså indtil videre blevet til to udlejninger. Den seneste lejer er den moderne gen­brug­s­tøj­for­ret­ning Om-Klædning, som har lejet sig ind på 160 m2. De har været der i to måneder og har allerede stor succes.”

Øget fokus på lejemarkedet

Trine Nordahl Mandrup blev ansat pr. 1. maj 2022 som ny er­hvervs­rå­d­gi­ver hos EDC Erhverv Poul Erik Bech i Roskilde som et led i er­hvervs­cen­te­rets strategi om at have et større fokus på ud­lej­nings­sa­ger. John Borrisholt, partner i er­hvervs­bu­tik­ken i Roskilde og re­gions­di­rek­tør for Sjælland, fortæller:

”Det er en stor gevinst, at vi har fået Trine med på holdet, da hun har mere end 10 års erfaring fra ejen­doms­bran­chen, hvor hendes primære fokus har været på udlejning af kontor, butik og lager. Vi har med andre ord styrket vores position og øget vores fokus på lejemarkedet. Siden har der været fuld gang i er­hverv­s­ud­lej­nin­ger­ne, så det har allerede givet pote.”

EDC Poul Erik Bech Roskilde flyttede i begyndelsen af året ind på Støden 9 i Roskilde, hvor erhvervs- og bo­ligaf­de­lin­gen nu sidder sammen i nye, moderne og fælles lokaler.

John Borrisholt siger: ”Over de senere år har vi fået opbygget en stærk part­ner­struk­tur, og derudover har vi fået unge, stærke kræfter med på holdet med Alexander Wenzel og Mikkel Valeur, der virkelig forstår at spille sammen med hele holdet og løbe med bolden. Derudover har vi flyttet vores bolig- og er­hvervs­af­de­ling til samme adresse, hvilket også har tilført en synergieffekt til gavn for vores kunder. Alt i alt har vi været igennem en rivende udvikling, og det mærker vi på antallet af opgaver.”

Han fortsætter: ”Helt generelt får vi en hel del henvendelser fra mulige lejere til både mindre og større lejemål i byen af alle typer ejendomme især i størrelsen fra 70-300 m2, så lige nu står vi faktisk og mangler varer på hylderne, da vi har dialog med mange købere og lejere. Så virksomheder med tomme lokaler eller med kvadratmeter i overskud kan vi kun opfordre til at overveje, om de vil sælge eller udleje, da der stadig er gode muligheder i markedet og stor efterspørgsel.”

Vil du vide mere om detailmarkedet? Læs seneste udgave af DetailFokus

Klik her