Erhverv

Lokationer til grøn infrastruktur: EDC Erhverv Poul Erik Bech indgår landsdækkende samarbejde med Clever

Det skal være nemt at vælge elbilen til i hverdagen – det er ambitionen hos Danmarks førende ladeoperatør Clever, der har planer om at opsætte 20.000 offentligt tilgængelige ladepunkter rundt om i landet inden udgangen af 2025. Til at hjælpe sig med at udpege de rette lokationer har Clever netop indgået en landsdækkende aftale med Danmarks største mæg­ler­virk­som­hed, EDC Poul Erik Bech.

Elbiler udgør efterhånden en større og større del af det danske bilsalg, og det øger efterspørgslen på relevant la­de­in­fra­struk­tur rundt om i landet. Hos Clever, som er landets førende ladeoperatør, har man taget konsekvensen af udviklingen og investerer massivt i at udvide ladenetværket, der allerede tæller mere end 3.000 offentlige ladepunkter. Kenneth Boe Larsen, Senior Business Developer hos Clever, siger:

”Hos Clever er det vores mission at gøre elbilen til et nemt og åbenlyst valg, der giver mening for danskerne i deres hverdag. Det er et vigtigt træk i den grønne omstilling af trans­port­sek­to­ren frem mod 2050, og derfor investerer vi løbende i rigelig, relevant og fuld tilgængelig la­de­in­fra­struk­tur for alle elbilister. Allerede i dag har vi ladepunkter på tværs af landet, bl.a. langs motorveje, i byer og hos virksomheder, men danskerne har brug langt flere op­lad­nings­mu­lig­he­der i fremtiden – og vi kan ikke vente,” lyder det fra Kenneth, som fortsætter:

”Til at bistå os med at finde mange nye lokationer har vi indgået et samarbejde med EDC Erhverv Poul Erik Bech, som er repræsenteret med er­hvervs­mæg­le­re i hele Danmark. De har ekspertise i de enkelte områder og et dybt kendskab til, hvad der rører sig på de lokale markeder. Den unikke viden er der brug for i arbejdet med at styrke la­de­in­fra­struk­tu­ren, og vores samarbejde kommer til at skabe stor værdi hele vejen ud til elbilisterne og omstillingen af transport som helhed.”

Om samarbejdet med Clever udtaler Thor Heltborg, direktør for koncernkunder i EDC Erhverv Poul Erik Bech: ”Clever er en stor spiller med en vigtig mission, så for os er det en yderst spændende opgave, hvor vi får udnyttet vores landsdækkende set-up med både nationale og lokale eksperter. Vores lokale viden og brede netværk kombineret med høj videnskabelig kvalitet med analyser fra vores research-afdeling sikrer det bedste grundlag for vores anbefalinger til Clever om lokationer og ejendomme. Vi har lige startet samarbejdet op og har de første aftaler om lokationer på plads, men med de ambitioner, Clever har, så skal vi finde mange flere egnede lokationer i hele landet i de kommende år.”

På udkig efter lokationer i de større byer
Clevers udvidelse af ladenetværket deler sig i tre primære indsatsområder, som EDC Erhverv Poul Erik Bech afsøger. Om dem fortæller Kenneth Boe Larsen fra Clever:

”Vi kommer til at etablere mange lyn­la­de­sta­tio­ner i større byer som Aarhus, Aalborg, Odense og København, men også langs hoved- og indfaldsveje og knudepunkter uden for byzonerne på steder med relevante servicetilbud i nærheden. Vi har planer om meget store lyn­la­de­sta­tio­ner, og her vil vi på sigt selvfølgelig også tilbyde mad og drikke. Der er med andre ord forskellige krav til de forskellige lokationer, og det er vigtigt for os at finde de helt rigtige omgivelser, så elbilisterne får den største værdi i hverdagen.”

Thor Heltborg, EDC Erhverv, siger: ”Vi har aktiveret vores netværk i hele landet og igangsat en større indsats for at fremsøge alle ejendomme på specifikke lokationer ud fra de opstillede kriterier. På den baggrund udvælger vi ejendomme med størst potentiale, som Clever ser igennem og beslutter, om vi skal gå videre med. Det er et stort arbejde og en spændende proces, så vi er meget glade for samarbejdet med Clever og glade for, at vi som virksomhed kan være med til at skubbe på i forhold til den grønne omstilling.”

Selvom Clever har store ambitioner for fremtidens ladenetværk, er det ikke uden udfordringer at opsætte ladestationer ved særligt de fire største byer herhjemme. Om det fortæller Kenneth Boe Larsen:

”Efterspørgslen på ledige kvadratmeter i landets fire største byer er stor i stort set alle brancher, og derfor er det en udfordring at finde egnede lokationer. I tæt bebyggede områder ser vi det som en god mulighed, at ladestationer bliver tænkt ind i nye byggeprojekter, hvor der kan gives plads til ladestandere i gadeplanet, og der så bygges boliger eller erhverv ovenpå. Den slags pro­jekt­sam­ar­bej­de drøfter vi meget gerne med pro­jek­t­ud­vik­le­re, som har nye projekter på tegnebrættet.”

Vil du vide mere om in­du­stri­mar­ke­det? Læs seneste udgave af IndustriFokus nu!

IndustriFokus Q2 2022

Tidligere folkehus og diskotek bliver til et moderne kon­tor­fæl­les­skab i Hammel

Ejendommene på Østergade 24A-C i Hammel er netop solgt. I dag findes boliglejemål, restaurant og erhvervslokale, hvor det lokalkendte Diskotek One lå før i tiden og som senest var åbent under navnet Club Dizz. Diskokugler og fadølsanlæg er for længst et overstået kapitel, og nu skal hæve-sænkeborde og ergonomiske kontorstole pryde lokalet, når et nyt og ambitiøst kon­tor­fæl­les­skabspro­jekt igangsættes. EDC Erhverv Poul Erik Bech har formidlet salget af ejendommene på vegne af Propesta ApS, som har solgt til to lokale investorer.

  • Kontor
Læs artikel

EDC Poul Erik Bech rider videre på hotelbølgen: Hoteller, kroer, kon­fe­ren­cecen­tre, feriecentre, vandrehjem og camping rykker – også på in­ve­ste­rings­fron­ten

Dansk turisme oplever et boom efter Corona. Særligt danske hoteller og feriecentre kan glæde sig over markant flere gæster med rekordmange overnatninger i Danmark i 2023. Det smitter af på in­ve­ste­rings­ly­sten, hvor EDC Erhverv Poul Erik Bech oplever stor efterspørgsel og opmærksomhed på hotelområdet, senest med salget af Hornbæk Hospital, som er ved at blive omdannet til et luksus- badehotel. Det har resulteret i oprettelsen af en dedikeret hotelgruppe, som giver en endnu mere struktureret rådgivnings- og salgsproces på hotelområdet.

  • Hotel
  • Retail
  • Investor
Læs artikel

Data og dybdegående analyser kan vise vejen til den gode investering

Den høje inflation har ført til ren­testig­nin­ger og usikkerhed i ver­den­s­ø­ko­no­mi­en, hvilket har betydet, at der er længere mellem sælgere og købere. Dybdegående analyser og datadrevet viden kan være en gamechanger og pege i retning af den gode investering – eller lige så vigtigt at give information om en given investering skal gennemføres. Research- & ana­ly­se­af­de­lin­gen i EDC Erhverv Poul Erik Bech kan hjælpe med dybdegående analyser ud fra et omfattende datagrundlag.

  • Research
  • Analyse
  • International
Læs artikel