Stor efterspørgsel i Slagelse

På Vestsjælland går det især godt for detailhandlen i områdets største by.

Partner Thomas Hansen fra EDC Erhverv Poul Erik Bech Slagelse siger: ”Slagelse har kun meget lidt tomgang, og når der kommer tomme detaillejemål, bliver lokalerne hurtigt lejet ud. I Sorø er der få ledige detaillejemål i bymidten, og tendensen er, at butikkerne gradvis bliver samlet omkring bymidten, der opretholder et fint handelsliv. I Korsør og Kalundborg oplever vi oftere ledige lejemål og tendensen er, at bymidten samler, når der bliver færre detailbutikker og at der i sivegader tænkes i at etablere boliger i stueplansniveau.”

”I begge byer er flere dagligvarebutikker enten kommet til byerne og har bygget nyt eller har relokkeret deres butikker til mere attraktive beliggenheder med større synlighed og typisk langs hovedfærdselsårer igennem byerne. Vi har for nylig formidlet salget af de lokaler i Kalundborg, hvor Aldi har ligget i mange år og som har købt en grund for at bygge nyt og matche nutiden supermarkeder med størrelse, indretning og beliggenhed.”

”Udviklingen i detailmarkedet i Korsør har betydet færre detailbutikker, og i sidegaderne bliver nogle af de tomme butikker omdannet til boliger. Vi oplever desuden at der i flere af de tommer detaillejemål i bla. Skælskør, Korsør og Dianalund udlejes til fitness, hvor vi Korsør vi har solgt en tidligere Netto ejendom til fitness.”

Områdets mindste købstad med godt 6.400 indbyggere klarer sig ifølge Thomas Hansen overraskende godt i forhold til nogle af de lidt større byer.

”Skælskør er lidt af en succes med detailhandel, formentlig fordi byen ligger lidt langt fra andre byer og har en del turisme. Der lukker indimellem butikker, men vi fik fx udlejet en tidligere Punkt1-forretning til en fitnesskæde.”