Boligmarkedet i Aarhus er ikke gået i stå: Boligprojekt opnår mere end 50% udlejning på blot en måned

  • Aarhus
  • Projekt

Der har været en del debat om det aarhusianske ejendomsmarked med høj tomgang og for mange byggede m² i nogle områder af Aarhus, men ikke alt er sort. Et nyt boligprojekt på Amaliegade 18 består af 48 nyopførte boliger med 1-3 værelser, som er placeret meget centralt i hjertet af Aarhus. Bag projektet står tre investorer, som har valgt EDC Projekt Poul Erik Bech Aarhus til at stå for udlejningen. Det er gået hurtigt - på knap en måned er mere end halvdelen af de 48 boliger allerede udlejet.

Amaliegade 18 i Aarhus er stort set færdigbygget, og det færdige byggeri afleveres fra entreprenøren i denne uge, så alle lejligheder er klar til indflytning. Projektet har været på ud­lej­nings­mar­ke­det i en måned og pt er mere end halvdelen udlejet. Ole Wagner har oprettet selskabet Amaliegade 18 ApS sammen med Niels Albertsen og yderligere en investor. Han siger:

"Det er naturligvis til­freds­stil­len­de, det er gået så godt med udlejningen, Især når man hører om tomgang mange andre steder i byen, kan vi være tilfredse. Det er først og fremmest en meget centrale placering af lejlighederne, der er noget af det mest centrale, der kan støves op i Aarhus. Samtidigt er det forholdsvis små lejligheder, der appellerer til de unge mennesker, både studerende og i job, da projektet ikke er opført som ungdomsboliger."

"Men for de unge er det ekstra vigtigt at bo centralt, og så selvfølgelig til priser, der ikke stikker af. Derfor har vi i tæt dialog med EDC Projekt Poul Erik Bech, fundet fornuftige lejeniveauer. Samtidigt har de aarhusianske arkitekter fra Luplau & Poulsen tegnet et flot og spændende projekt med gode lejligheder med god indretning og fin udnyttelse af pladsen. Det betyder, at beboerne i de 2-3 væ­rel­ses­lej­lig­he­der har mange muligheder for at indrette sig til en eller to personer. I byggefasen har ingeniør Lars Nordenhof fra NIRAS i samarbejde med to­ta­len­tre­pre­nø­ren Ommen sikret, at byggeriet er opført i en meget høj kvalitet, hvilket også er årsag til, at byggeriet er efterspurgt af lejerne."

Camilla Skovgaard Jonassen, EDC Projekt Poul Erik Bech, siger: "Af de resterende lejeboliger på Amaliegade 18 er priserne på mellem 8.300 kr. og 10.800 kr. pr måned. Størstedelen af lejlighederne har egen altan, og for alle beboerne er der fælles tagterrasse til hygge og sammenkomster. Det er et perfekt, centralt sted at bo, da det er en sidegade til byens gågade med alle de bedste ind­købs­mu­lig­he­der, et væld af cafeér og restauranter. Havn og banegård er blot 500 m. derfra. Vi har åbent hus hver søndag, men man skal nok ikke vente alt for længe, hvis man er interesseret i at bo på Amaliegade 18 midt i hjertet af Aarhus."

Om samarbejdet med EDC Projekt Poul Erik Bech, siger investor Ole Wagner: "Vi er fuldt tilfredse med samarbejdet med Camilla og Tonny. Det har fungeret upåklageligt med en dedikeret og god service. Det er et rigtig godt samarbejde og en fornøjelse med spar­rings­part­ne­re, der ved så meget om det aarhusianske ejendomsmarked i forhold til prisniveauer, lokation, demografiske bevægelser, markedsføring, indretning m.m. Så indtil videre er opgaven løst til fuldtil­freds­hed. Det er dejligt at føle sig i kompetente hænder af nogen, som kender markedet indgående."

Opbremsning på ejendomsmarked
En ny analyse fra Realkredit Danmark viser, at tomgangen ser ud til at forblive høj i Aarhus, hvor der de seneste fem år er bygget mange boligprojekter, som har ført til en tomgang på næsten 6% i den østjyske hovedstad. Men alt er ikke sort. Tonny Broberg, projektchef, EDC Projekt Poul Erik Bech siger:

"Mar­keds­si­tu­a­tio­nen i Aarhus gør, at det nu, mere end nogensinde, er væsentligt for udviklere at tænke lejernes efterspørgsel ind i nye projekter. Det har de i tæt samarbejde med os gjort på Amaliegade, og det er her vi forsøger at bidrage til mange boligprojekter. Vi kender Aarhus og kan trække på, hvad der fungerer, og hvilke udfordringer, der er i markedet. Vi har i tæt samarbejde med kunden tænkt udviklingen og efterspørgslen ind og dermed sikret, at projektet matcher den generelle og kontinuerlige efterspørgsel i Aarhus, og så selvfølgelig prissat lejlighederne, så tomgangen kan holdes lav."

Yderkant af Aarhus svært
Områder som pt. oplever udfordringer med tomme lejeboliger i Aarhus, er overordnet set de ydre dele af Aarhus. "Investorernes afkast, kommunens krav til bo­lig­s­am­men­sæt­ning og lejernes manglende efterspørgsel har påvirket projekterne i nogle af yderområderne i Aarhus. Det betyder, at lejerabatter mange gange er påkrævet for i det nuværende marked at sikre udlejning. I øjeblikket omfatter disse områder bl.a. Risskov, Lisbjerg og dele af Aarhus N, hvor flere projekter er udfordret, primært grundet det store udbud af boliger, som overordnet set er bragt til markedet i 2023," siger Tonny Broberg.

Han fortsætter: "Noget af det som ikke har været så tydeligt i debatten om ejen­doms­mar­ke­det i Aarhus er, at de centrale områder af Aarhus i disse dage ikke oplever væsentlige ud­lej­nings­van­ske­lig­he­der eller forøget tomgang. Det kan vi i øvrigt også bekræfte på vores mange andre ud­lej­nings­pro­jek­ter i byen. De projekter vi arbejder med, bl.a. i God­s­ba­ne­a­re­a­ler­ne, Åbyen, Hasle og i de indre dele af Aarhus nord, oplever vi en god efterspørgsel, og kun almindelig le­jer­ud­skift­ning. Så til trods for kampagner omkring stigende tomgang, og væsentlige lejerabatter, så kan man som udlejer med god sparring, sagtens holde en ejendom udlejet, uden at gå på kompromis med lejeniveauer eller tilbyde store rabatter. Det er Amaliegade endnu et eksempel på."

DEKRA udvider med nyt DGNB-certificeret AMU Center på 2.700 m² i Nørresundby

Den tyske sik­ker­heds­gi­gant, DEKRA, med afdelinger i mere end 60 lande og over 48.000 medarbejdere udvider deres nordjyske til­ste­de­væ­rel­se. Virksomheden har købt et grundstykke på 15.000 m² i Nørresundby, hvor de opfører et nyt DGNB-certificeret AMU Center til trans­port­bran­chen, der forventes færdig primo 2025. EDC Erhverv Poul Erik Bech Aalborg har takket være netværk og lokalkendskab formidlet salget mellem sælger Brian Schou fra K3 ejendomme og køber DEKRA.

  • Aalborg
  • DEKRA
  • Byggeprojekt
Læs artikel

Ankerhus en af Skagens mest markante ejendomme sat til salg for knap 64 mio. kr.

Ankerhus, en markant skikkelse i bybilledet i Skagen, er sat til salg. EDC Erhverv Poul Erik Bech Vendsyssel skal formidle salget af ejendommen, der indeholder 12 eksklusive lejligheder, 2 fuldt udlejede er­hvervs­le­je­mål i stueetagen og en traditionel Skagen villa, der er bygget i samme stil som resten af ejendommen.

  • Skagen
  • Ankerhus
  • Investering
Læs artikel

228 ha plan­teavls­e­jen­dom med godslignende karakter til salg for 73 mio. kr. i Stubbekøbing

En herskabelig plan­teavls­e­jen­dom med moderniseret hovedhus, tre boliglejemål og syv drifts­byg­nin­ger er sat til salg for 73 mio. kr. i Stubbekøbing på Nordfalster. EDC Landbrug Poul Erik Bech skal formidle salget af den imponerende ejendom, der råder over 228 ha. dyrk­nings­sik­ker landbrugsjord med enormt potentiale for grøn produktion.

  • Landbrug
  • Lolland Falster
Læs artikel