Data og analyse kan gøre dig klogere på de­tail­e­jen­doms­mar­ke­det

    Detailhandlen har i mange år været udfordret af digitalisering og e-handel, der fylder mere og mere. På nuværende tidspunkt ses der en tendens til, at flere nye koncepter søger centrale placeringer, hvor der etableres showroom eller traditionel detail. Fx er byggemarkeder begyndt at åbne butikker med begrænset udvalg på centrale placeringer, mens flere bilmærker har etableret showrooms i centrum af de større byer. Research & Analyse afdelingen i EDC Erhverv Poul Erik Bech kan bidrage med analyser, som gør dig klogere på udviklingen på detailmarkedet.

    Research & Analyse afdelingen i EDC Erhverv Poul Erik Bech har en bred op­ga­vepor­te­føl­je. En af afdelingens fornemmeste opgaver er at hjælpe investorerne med at få et dybdegående indblik i bevægelser på ejen­doms­mar­ke­det, så kunderne kan tage velovervejede beslutninger, når de skal investere.

    Joseph Alberti, Head of Research hos EDC Erhverv Poul Erik Bech, siger: ”I bund og grund er vi en klassisk stabsfunktion med en bred vifte af opgaver, som vi løser for både interne og eksterne. En af vores fornemmeste opgaver er at hjælpe vores er­hvervs­mæg­le­re i vores 19 erhvervscentre i hele landet, så de kan servicere kunder og investorerne med dybdegående analyser om det specifikke, lokale marked. Vi leverer rapporter og analyser i alle afskygninger, bl.a. vores kvar­tals­rap­port Market Update og markedstal til vores forskellige fokusmagasiner: DetailFokus, InvestorFokus, KontorFokus, IndustriFokus, LandbrugFokus og Market Insight.”

    Niclas Holm, Senior Research Analyst, supplerer: “Vi har adgang til markedets mest omfattende ejen­doms­spe­ci­fik­ke datagrundlag – både offentlig tilgængelige data og interne data, som vi bearbejder. Det er vigtigt at give investorerne et retvisende billede af markedet, så de kan træffe de rigtige beslutninger i et til tider omskifteligt in­ve­ste­rings­mar­ked, både på makro- og mikroniveau.”

    Research & Analyse afdelingen udarbejder Market Update, som er en rapport, der udkommer fire gange årligt, hvor du kan følge den økonomiske udvikling på er­hverv­se­jen­doms­mar­ke­det i Danmark. Her findes detaljerede markedsdata på afkastkrav, lejeniveauer og ledighedsrater inden for bo­li­g­ud­lej­nings-, kontor-, detail- og in­du­stri­e­jen­dom­me. I markedstallene til fo­kus­ma­ga­si­ner­ne kan man læse om udviklingen på et er­hverv­se­jen­doms­mar­ked, bl.a. detail og dykke ned i aktuelle tomgangstal, afkastkrav, lejeniveauer m.m.

    Stigende tomgang på detail
    Der har været en stigende tomgang på detailmarkedet over det sidste år, og det skyldes ifølge Joseph Alberti en større usikkerhed i dansk økonomi: ”Med faldende for­bru­ger­til­lid og en historisk kraftig udhuling af re­a­lind­kom­ster­ne køber forbrugerne færre varer, hvilket særligt rammer mindre er­hvervs­dri­ven­de, der i nogle tilfælde er nødt til at lukke deres butikker. Denne tendens er begyndt at vise sig i tomgangen, der har været stigende over det seneste år.

    Joseph Alberti, Head of Research, fortsætter: ”Herudover er flere lejere kommet under pres i lyset af den høje inflation, der har medført høje lejestigninger for de kontrakter der reguleres med udviklingen i net­top­ri­sin­dek­set. Derfor er det i disse tider afgørende, at udlejerne er fleksible og indgår i en dialog med lejerne. Det kan nemlig vise sig at være langt mere fordelagtigt med en mindre in­deks­re­gu­le­ring fremfor risikoen for, at lejeren opsiger lejemålet i en tid, hvor det sværere at finde en ny lejer. ”

    Bred vifte af opgaver
    ”Ingen opgaver er for små eller store til os. Gennem vores omfattende datamateriale, kan vi hjælpe investorer med at blive klogere på et specifikt område. Vi kan bidrage med rapporter og dybdegående analyser om udbud og efterspørgsel, lejeanalyser, analyser af salgspriser, demografiske analyser, analyser af transak­tions­mar­ke­det, kø­ber­rå­d­giv­ning/sæl­ger­rå­d­giv­ning (kommerciel due diligence), og meget mere” fortæller Joseph Alberti og fortsætter:

    ”Inden for de­tail­seg­men­tet har vi bl.a. bidraget til en stor rådgiveropgave, hvor vi i samarbejde med vores internationale afdeling agerede køberrådgiver for en af de førende in­ve­ste­rings­fon­de: W.P. Carey. Over de sidste par år har COOP solgt flere af deres ejendomme til W. P. Carey i sale and leaseback-aftaler. Derudover er vi også meget ofte i dialog med vores internationale sam­ar­bejds­part­ner JLL (Jones Lang LaSalles), som er en af verdens allerstørste mæg­ler­virk­som­he­der. Her bidrager vi med køber- og sæl­ger­rå­d­giv­ning, indsigter og analyser om det internationale ejendomsmarked og hjælper dem med en række analyser om det danske ejendomsmarked.”

    National erhvervsmægler med lokalt kendskab

    Vi er Danmarks største mæg­ler­virk­som­hed og kender både lokale og nationale markedsforhold. Du kan altid kontakte mig, hvis du er interesseret i at vide mere om, hvordan Research & Analyse kan hjælpe dig.

    Joseph Alberti

    Head of Research

    joal@edc.dk58 58 74 67EDC Poul Erik Bech

    EDC Poul Erik Bech

    Bremerholm 29, 1069 København K

    120@edc.dk33 30 10 00

    DEKRA udvider med nyt DGNB-certificeret AMU Center på 2.700 m² i Nørresundby

    Den tyske sik­ker­heds­gi­gant, DEKRA, med afdelinger i mere end 60 lande og over 48.000 medarbejdere udvider deres nordjyske til­ste­de­væ­rel­se. Virksomheden har købt et grundstykke på 15.000 m² i Nørresundby, hvor de opfører et nyt DGNB-certificeret AMU Center til trans­port­bran­chen, der forventes færdig primo 2025. EDC Erhverv Poul Erik Bech Aalborg har takket være netværk og lokalkendskab formidlet salget mellem sælger Brian Schou fra K3 ejendomme og køber DEKRA.

    • Aalborg
    • DEKRA
    • Byggeprojekt
    Læs artikel

    Ankerhus en af Skagens mest markante ejendomme sat til salg for knap 64 mio. kr.

    Ankerhus, en markant skikkelse i bybilledet i Skagen, er sat til salg. EDC Erhverv Poul Erik Bech Vendsyssel skal formidle salget af ejendommen, der indeholder 12 eksklusive lejligheder, 2 fuldt udlejede er­hvervs­le­je­mål i stueetagen og en traditionel Skagen villa, der er bygget i samme stil som resten af ejendommen.

    • Skagen
    • Ankerhus
    • Investering
    Læs artikel

    228 ha plan­teavls­e­jen­dom med godslignende karakter til salg for 73 mio. kr. i Stubbekøbing

    En herskabelig plan­teavls­e­jen­dom med moderniseret hovedhus, tre boliglejemål og syv drifts­byg­nin­ger er sat til salg for 73 mio. kr. i Stubbekøbing på Nordfalster. EDC Landbrug Poul Erik Bech skal formidle salget af den imponerende ejendom, der råder over 228 ha. dyrk­nings­sik­ker landbrugsjord med enormt potentiale for grøn produktion.

    • Landbrug
    • Lolland Falster
    Læs artikel