EDC Erhverv Poul Erik Bech vinder udbud fra Finansiel Stabilitet om ejen­doms­mæg­le­ry­del­ser til håndtering af aktiver overtaget fra mink­føl­ge­er­hverv

    Finansiel Stabilitet har indgået aftaler med fem leverandører af ydelser til håndteringen af aktiver overtaget fra mink­føl­ge­er­hverv på henholdsvis Facility management, auk­tionsy­del­ser, flytning og opbevaring, forsikring og ejen­doms­mæg­le­ry­del­ser. EDC Erhverv Poul Erik Bech har vundet udbuddet på ejen­doms­mæg­le­ry­del­ser og skal således formidle salg og/eller udlejning af ejendomme, som staten overtager fra mink­føl­ge­er­hverv. En opgave som vil foregå over de kommende 2-3 år.

    I forlængelse af den brede politiske aftale om erstatning til minkavlere og mink­føl­ge­er­hverv berørt af COVID-19 (S, V, RV, SF og LA) blev det den 2. november 2023 af regeringen besluttet, at Finansiel Stabilitet skal stå for håndteringen af de aktiver, som staten overtager fra mink­føl­ge­er­hverv. Efter gennemførelsen af udbud har Finansiel Stabilitet nu indgået aftale med EDC Erhverv Poul Erik Bech på ejen­doms­mæg­le­ry­del­ser.

    Poul Erik Bech siger: "Vi har netop vundet udbuddet fra Finansiel Stabilitet og skal bistå med at formidle salgene og/eller udlejning af ejendomme og aktiver fra følgeerhverv til min­kvirk­som­he­der. Det er altså ikke selve minkfarmene, vi skal hjælpe med at finde købere eller lejere til, men derimod den del af minkerhvervet, der forestod andre opgaver i branchen. Det er en stor og betydelig national opgave selvom omfanget af ejen­doms­mæg­le­ry­del­ser endnu ikke er præcist kendt. Den type opgave ligger rigtig godt til vores virksomhed, fordi vi er landsdækkende med 19 erhvervscentre, en land­brugs­af­de­ling samt 80 boligbutikker med flere end 600 medarbejdere."

    Omfattende opgave
    I ud­buds­ma­te­ri­a­let skriver Finansiel Stabilitet, at der overordnet er tale om en bred portefølje af aktiver, herunder minkskind, minkbure, varelagre, vogn- og maskinparker, fast ejendom og inventar. Aktiverne overtages med henblik på videresalg eller bortskaffelse/nedrivning.

    Chef for Task Force hos Finansiel Stabilitet, Jesper Bruun Eriksen, siger om opgaven og ejen­doms­mæg­le­ry­del­sen: "I de sager, hvor vi i Finansiel Stabilitet overtager fast ejendom fra mink­føl­ge­er­hver­ve­ne, har vi brug for bistand til vurdering og salg og/eller udlejning af ejendommene. Til denne opgave med 'Ejen­doms­mæg­le­ry­del­ser' er EDC Erhverv Poul Erik Bech som landsdækkende ejen­doms­mæg­ler­virk­som­hed valgt til opgaven."

    Hovedparten i Jylland
    Henrik Frost Sørensen, partner, er­hvervs­di­rek­tør i EDC Erhverv Poul Erik Bech Aarhus, siger: "Overordnet forventes det, at Finansiel Stabilitet vil overtage aktiver fra mink­føl­ge­er­hverv, hvoraf hovedparten forventes at være beliggende i Jylland. Det bliver en stor opgave, vi kommer til at arbejde med over de kommende 2-3 år. Vi har arbejdet på udbuddet i et længere stykke tid, så vi glæder os til at blive mere konkrete i den kommende tid."

    DEKRA udvider med nyt DGNB-certificeret AMU Center på 2.700 m² i Nørresundby

    Den tyske sik­ker­heds­gi­gant, DEKRA, med afdelinger i mere end 60 lande og over 48.000 medarbejdere udvider deres nordjyske til­ste­de­væ­rel­se. Virksomheden har købt et grundstykke på 15.000 m² i Nørresundby, hvor de opfører et nyt DGNB-certificeret AMU Center til trans­port­bran­chen, der forventes færdig primo 2025. EDC Erhverv Poul Erik Bech Aalborg har takket være netværk og lokalkendskab formidlet salget mellem sælger Brian Schou fra K3 ejendomme og køber DEKRA.

    • Aalborg
    • DEKRA
    • Byggeprojekt
    Læs artikel

    Ankerhus en af Skagens mest markante ejendomme sat til salg for knap 64 mio. kr.

    Ankerhus, en markant skikkelse i bybilledet i Skagen, er sat til salg. EDC Erhverv Poul Erik Bech Vendsyssel skal formidle salget af ejendommen, der indeholder 12 eksklusive lejligheder, 2 fuldt udlejede er­hvervs­le­je­mål i stueetagen og en traditionel Skagen villa, der er bygget i samme stil som resten af ejendommen.

    • Skagen
    • Ankerhus
    • Investering
    Læs artikel

    228 ha plan­teavls­e­jen­dom med godslignende karakter til salg for 73 mio. kr. i Stubbekøbing

    En herskabelig plan­teavls­e­jen­dom med moderniseret hovedhus, tre boliglejemål og syv drifts­byg­nin­ger er sat til salg for 73 mio. kr. i Stubbekøbing på Nordfalster. EDC Landbrug Poul Erik Bech skal formidle salget af den imponerende ejendom, der råder over 228 ha. dyrk­nings­sik­ker landbrugsjord med enormt potentiale for grøn produktion.

    • Landbrug
    • Lolland Falster
    Læs artikel