Enestående erhvervsgrund med central placering i Taastrup solgt for 15 mio. kr.: Næsten umuligt at finde lignende grundarealer til industri

Nordic Crane overtager erhvervsgrunden på Hørskætten 11 i Taastrup
  • Industri
  • Taastrup

En attraktiv erhvervsgrund på hele 8.340 m² på Hørskætten 11 i Taastrup er netop solgt for 15 mio. kr. til Nordic Crane, én af nordens største udbydere af mobilkraner, lastbilkraner og trans­port­tje­ne­ster. De ser nu frem til at skabe endnu mere dansk succes fra den velbeliggende erhvervsgrund. EDC Erhverv Poul Erik Bech har formidlet salget af grunden, der nu skal undergå en større ombygning.

Nordic Crane blev startet i 1946 og er i dag en af nordens førende to­tal­le­ve­ran­dø­rer af alle typer af løft og transport af tunge konstruktioner. Nu har virksomheden købt en erhvervsgrund på hele 8.340 m², der skal danne rammen for yderligere vækst og succes i Danmark. Casper Petersen, CEO i Nordic Crane, siger:

"Vi har længe ledt efter en grund, hvor vi kunne få flere m² og en central placering tæt på København, der går hånd i hånd med vores ønske om at vokse. Det har vi fået nu, og vi ser nu frem til at bygge depot, ca. 1.000 m² værksted, kontor osv. på grunden, hvorfra vi vil påbegynde vores vækstrejse. Vi håber at være helt på plads og drifte fra grunden om et års tid, men vi håber, at vi kan benytte udenomsarealer til p-pladser, maskiner og lager til stumper osv. allerede inden da. Så der er fortsat lidt vej endnu, men vi glæder os til at komme i gang, og vi glæder os til at servicere vores kunder herfra, når alt er på plads."

Nordic Crane har ligeledes et dybt forankret fokus på bæredygtighed og grønne alternativer. Eksempelvis var de først i verden til at investere i en elektrisk bæltekran.

Få af sin slags
Andersen Er­hverv­s­ud­lej­ning ApS er ejet af brødreparret Rasmus- og Anders Svitzer Andersen, der netop har solgt grunden. Brødrene gik længe med salgstanker og først efter et knap ½ år udbød de grunden til salg. Det skulle vise sig at være et yderst attraktivt kort, som de to brødre havde på hænderne:

"Vi har længe gået med tanker om at sælge Hørskætten 11, da vi gerne ville realisere de penge, der var bundet i grunden. Så vi vælger altså at sælge for at få pengene ud, men i høj grad også for at kunne fokusere på vores forretning fremfor at skulle lege ejen­domsad­mi­ni­stra­tor. Det er hverken her vores interesse eller kompetencer ligger, så at få den del ud ad verden, passer os rigtig fint," fortæller Rasmus Svitzer Andersen, medejer af Andersen Er­hverv­s­ud­lej­ning ApS.

Frank Kristensen, partner i EDC Erhverv Poul Erik Bech Herlev, har formidlet salget af grunden på Hørskætten 11 i Taastrup. Han siger: "Andersen Er­hverv­s­ud­lej­ning kontaktede mig i slutningen af 2021. Efter modne overvejelser besluttede de at udbyde ejendommen til salg i midten af 2022 og efter løbende markedsføring af ejendommen i 2. halvår 2022, fandt min kollega Mark Backhausen den, efter vores mening, perfekte kunde til ejendommen. Nordic Crane gav udtryk for, at de havde et ønske om et velbeliggende grundareal i Storkøbenhavn til oplag og værksted og efter et kort og intenst for­hand­lings­for­løb, underskrev parterne en købsaftale i slutningen af året."

Lokalt kendskab og troværdighed
Andersen Er­hverv­s­ud­lej­ning ApS benytter lige nu en del af grundarealet med pavil­lon­byg­nin­ger til mandskabs- og kon­tor­fa­ci­li­te­ter, mens det resterende grundareal er udlejet. Rasmus Svitzer Andersen siger: "Vi valgte EDC Erhverv Poul Erik Bech, fordi de havde en vis størrelse og virkede yderste kompetente. Det gav os ro i maven, og deres lokale kendskab betød også, at de var troværdige i vores øjne. Alt i alt har vi været rigtig glade for samarbejdet, der har være positivt og til­freds­stil­len­de hele vejen igennem."

Mark Backhausen fra EDC Erhverv Poul Erik Bech fandt den rigtige køber til er­hvervs­grun­den: "Vi er meget glade for at have bistået sælger med et godt salg, der har været gunstigt for alle parter. Der er tale om et attraktivt grundareal med en kanon placering tæt på København, motorvejsnet og offentlig transport, der har været tillokkende for mange potentielle købere, men vi er sikre på, at vi har fundet den helt rette køber til grunden. Vi ønsker begge parter held og lykke fremover og takker for samarbejdet."

Vil du vide mere?

Hold dig opdateret på tendenser, nøgletal og nye er­hverv­se­jen­dom­me med EDC Erhvervs nyhedsbrev.

Tilmeld nyhedsbrev

NORMAL åbner stor butik med 33 meters facade på Søborg Hovedgade

Den første NORMAL-butik i Søborg i København slår snart dørene op. Det sker på Søborg Hovedgade 47, hvor supermarkedet ALDI tidligere havde butik, inden butikskæden forlod det danske marked. Det er et regulært butikslokale med stor synlighed, et etageareal på 565 m2 og hele 33 meters facade. EDC Erhverv Poul Erik Bech har formidlet udlejningen til NORMAL.

  • Detail
  • Søborg
  • NORMAL
Læs artikel

Sko­lestart­hjælp fra Dansk Folkehjælp kan søges frem til 30. april

Over en femårig periode har EDC Poul Erik Bech Fonden valgt at donere 6 mio. kr. til Dansk Folkehjælps projekt Sko­lestarts­hjælp. Projektets formål er at gøre en forskel for børn fra økonomisk udfordrede børnefamilier, ved at give dem en god start på deres ud­dan­nel­ses­for­løb. Sko­lestarts­hjælp kan i år søges i perioden fra 1.-30. april 2024.

  • EDC Poul Erik Bech Fonden
  • Skolestarthjælp
  • Dansk Folkehjælp
Læs artikel

Stor interesse ved borgermøde om Den Hvide By ved Augustenborg Slot

Omkring 200 borgere var mødt frem for at høre mere om det nye ræk­ke­huspro­jekt 'Den Hvide By' i Augustenborg på Als i Sønderjylland. Projektet er nu så fremskredent, at det er besluttet, at der skal bygges hele 68 rækkehuse. 1. etape bliver på 24 boliger mellem 55-125 m² og skal efter planen bygges fra sommeren 2024 og stå ind­flyt­nings­klar i maj 2025. EDC Projekt Poul Erik Bech er sammen med den lokale EDC Poul Erik Bech boligbutik i Sønderborg valgt til at stå for udlejningen af rækkehusene.

  • Sønderborg
Læs artikel