Erfaren Capital Markets aktør: ”Vi er klar når markedet vender”

  • Capital Markets

Flemming Buhl har siden 2020 været Head of Capital Markets og stor­kun­de­ansvar­lig i EDC Erhverv Poul Erik Bech. Han kom fra en stilling som Real Estate Director i Danske Bank, hvor han var i knap 35 år. Market Insight har taget en snak med ham om den nye rolle i mæglerbranchen, og hvordan han ser in­ve­stormar­ke­det.  

Flemming Buhl startede i ejen­doms­bran­chen som Real Estate Director i Danske Bank/Nordania Leasing, hvor han både fik ledelses- og kommercielt ansvar for en større ejen­doms­por­te­føl­je på den gode side af 7 mia. kr. i Nordania Leasing. Ejen­doms­por­te­følj­en skulle ses efter i krogene efter Lehman Brothers konkursen, så han lærte på den hårde måde, hvilken indflydelse konjunkturerne og forventningen til den fremtidige rente har på prisdannelsen på er­hverv­se­jen­dom­me. Han siger:

”Det har været et spændende skifte til er­hvervs­mæg­ler­bran­chen tilbage i slutningen af 2020, hvor jeg siden har arbejdet på at positionere og videreudvikle EDC Erhverv Poul Erik Bechs Capital Markets-område. De sidste 20 år har jeg arbejdet med at opbygge og udvikle en væsentlig ejen­doms­por­te­føl­je og har gennemført et betydeligt antal ejen­dom­stransak­tio­ner, due diligence processer, forhandlinger på både købs- og salgssiden. Jeg har virkelig skulle bruge min robuste finansielle viden, min erfaring med ejen­dom­stransak­tio­ner og mit brede netværk, så vi har i den grad styrket vores Capital Markets område.”

Flemming Buhl forsætter: ”Som Head of Capital Markets og stor­kun­de­ansvar­lig nyder jeg at have indflydelse på kun­de­ak­ti­vi­te­ter, transaktioner sammen med mine superpositive og dygtige kollegaer i et pt. turbulent ejendomsmarked, som også giver muligheder. Det er meget inspirerende at vinde gode sager og levere bedre end kundernes forventninger. Vi arbejder hver dag på at løfte Capital Markets som en naturlig sam­ar­bejds­part­ner for nye, komplekse sager i ejen­doms­bran­chen i tæt samarbejde med vores 19 lokale erhvervscentre. Det har været nogle spændende år indtil videre. Og vi er godt på vej.”

Styrket kon­kur­ren­ce­kraft
Ejen­doms­mar­ke­det så noget anderledes ud, da Flemming Buhl startede tilbage i slutningen af 2020. Nu er der i stedet krig, høje renter, inflation, byg­geom­kost­nin­ger og energipriser, der påvirker markedet.

”Markedet var noget anderledes positivt, da jeg startede i EDC Erhverv Poul Erik Bech. At styrke vores Capital Markets afdeling og stor­kun­de­funk­tion tager tid, og jeg har altid arbejdet langsigtet og set tingene på den lange bane. Trods de nuværende udfordringer og et marked i stampe, synes jeg i den grad, vi har rykket os, og vi kommer hele tiden tættere og tættere på kunderne.”

”Vi har mange positive dialoger og sam­ar­bejds­part­ne­re, så lige nu gælder det om, at vi i den grad skal være klar, når markedet vender igen. Selvom ejen­doms­mar­ke­det er meget vanskeligt pt., er det glædeligt, at vi er ved sætte punktum på nogle sager indenfor logistik med en pensionskasse samt på gode større kon­to­re­jen­dom­me og kon­tor­pro­jek­ter i København. Vores stærke pro­jek­taf­de­ling har med købet af STAD Projekt ligeledes styrket vores kon­kur­ren­ce­kraft betydeligt, hvilket vi allerede kan se i vores kundetilgang.”

Vi skal i transak­tion­s­tø­jet igen
Køberne og sælgerne er stadig ofte for langt fra hinanden og transak­tions­vo­lu­men er meget lavere end de to ekstraordinære år i 2020 og 2021. Flemming Buhl, siger: ”Lige nu er der simpelthen stadig for stor forskel på købernes og sælgernes forventninger til prisen. Så ingen tvivl om, at det bedste, der kunne ske i branchen, var hvis vi med et trylleslag kunne få in­f­la­tions­for­vent­nin­gen og renten ned til et lavere niveau. At få kalibreret købere og sælgere til at blive enige om prisniveauer, så vi kommer i transak­tion­s­tø­jet igen.”

Men hvad har været en af de mest spændende transaktioner indtil videre i EDC Erhverv Poul Erik Bech? ”Det har været en sand fornøjelse at hjælpe Statens ejen­doms­sel­skab, Freja Ejendomme, med at sætte den historiske og ikoniske ejendom Hornbæk Hospital til salg i offentligt udbud. Den eftertragtede ejendom blev solgt i april 2023 til ejen­doms­ud­vik­le­ren COPI Group efter en længere budproces med en række interesserede investorer. Det har været en kæmpestor interesse blandt investorerne, og det er helt klar en af de sager, som har fået allermest me­di­e­op­mærk­som­hed i mine mange år i branchen, så det er altid sjovt og spændende at være en del af. Men jeg må sige, at det i hele taget er der rigtig mange spændende sager, som er forbi mit bord, og vi står langt stærkere på vores Capital Markets område.”

National mæglervirksomhed med lokalt kendskab

Vi er Danmarks største mæg­ler­virk­som­hed og kender både de lokale, nationale og internationale markedsforhold. Derfor kan jeg hjælpe dig, uanset om du skal købe, sælge, leje eller udleje.

Flemming Buhl

Head of Capital Markets, MSc Finance

flb@edc.dk20 75 38 0258 58 87 24EDC Erhverv Poul Erik Bech

EDC Erhverv Poul Erik Bech

Bremerholm 29, 1069 København K

186@edc.dk33 30 10 00

DEKRA udvider med nyt DGNB-certificeret AMU Center på 2.700 m² i Nørresundby

Den tyske sik­ker­heds­gi­gant, DEKRA, med afdelinger i mere end 60 lande og over 48.000 medarbejdere udvider deres nordjyske til­ste­de­væ­rel­se. Virksomheden har købt et grundstykke på 15.000 m² i Nørresundby, hvor de opfører et nyt DGNB-certificeret AMU Center til trans­port­bran­chen, der forventes færdig primo 2025. EDC Erhverv Poul Erik Bech Aalborg har takket være netværk og lokalkendskab formidlet salget mellem sælger Brian Schou fra K3 ejendomme og køber DEKRA.

  • Aalborg
  • DEKRA
  • Byggeprojekt
Læs artikel

Ankerhus en af Skagens mest markante ejendomme sat til salg for knap 64 mio. kr.

Ankerhus, en markant skikkelse i bybilledet i Skagen, er sat til salg. EDC Erhverv Poul Erik Bech Vendsyssel skal formidle salget af ejendommen, der indeholder 12 eksklusive lejligheder, 2 fuldt udlejede er­hvervs­le­je­mål i stueetagen og en traditionel Skagen villa, der er bygget i samme stil som resten af ejendommen.

  • Skagen
  • Ankerhus
  • Investering
Læs artikel

228 ha plan­teavls­e­jen­dom med godslignende karakter til salg for 73 mio. kr. i Stubbekøbing

En herskabelig plan­teavls­e­jen­dom med moderniseret hovedhus, tre boliglejemål og syv drifts­byg­nin­ger er sat til salg for 73 mio. kr. i Stubbekøbing på Nordfalster. EDC Landbrug Poul Erik Bech skal formidle salget af den imponerende ejendom, der råder over 228 ha. dyrk­nings­sik­ker landbrugsjord med enormt potentiale for grøn produktion.

  • Landbrug
  • Lolland Falster
Læs artikel