Gefion Group har købt Hillerød Posthus og skal bygge 300 micro-lejligheder

  • Projekt
  • Hillerød

Micro Living bliver boligkonceptet bag det nye projekt Hillerød Posthus, som netop er købt af Gefion Group, som har et højt am­bi­tions­ni­veau for gen­an­ven­de­lig­hed og bæredygtighed. EDC Erhverv Poul Erik Bech Nordsjælland har formidlet salget, og de kommende 300 micro-lejligheder bliver på 30-35 m2. Borgmester i Hillerød Kommune er naturligvis tilfreds med, at den be­tyd­nings­ful­de grund lige ved Hillerød Station har fundet ny ejer.

PostNord har netop solgt det tidligere Hillerød Posthus på Søndre Jernbanevej 28 klos op ad Hillerød Station til Gefion Group. EDC Erhverv Poul Erik Bech Nordsjælland har formidlet salget. Borgmester i Hillerød Kommune, Kirsten Jensen, siger:

”Det er godt nyt, at det gamle posthus nu har fundet en ny ejer. Mange borgere har lagt mærke til, at posthuset virker noget forladt og har tænkt på, hvad der mon kommer til at ske med bygningen. Posthusgrunden er en meget central grund i byen og er noget af det første, du ser, når du kommer til Hillerød. På et tidspunkt – vi kender endnu ikke den eksakte tidsramme – kan vi glæde os over, at der kommer til at ske noget nyt og spændende på denne be­tyd­nings­ful­de grund, så det glæder vi os naturligvis over.”

Træt postbygning transformeres
Thomas W. Færch, CEO, i Gefion Group, fortæller om projektet: ”Vi er superglade for, at vores køb af Hillerød Posthus netop er faldet på plads. Det har været et rigtig godt samarbejde og en rigtig god proces, som har fungeret upåklageligt med EDC Erhverv Poul Erik Bech og Stephen Bertelsen. Nu skal vi først og fremmest have en ny lokalplan på plads, og så snart den er i mål, vil vi begynde byggeriet af ca. 300 micro-enheder med et forventeligt boligareal på 9.605 m2, som betyder, at lejlighederne bliver på 30-35 m2 på grunden, der har et areal på 6.554 m2. Desuden etablerer vi ca. 87 p-pladser kombineret i den eksisterende kælder og på terræn, som primært bliver til de kommende beboere.”  

”Vi forventer, at projektet vil stå klar om 2-2½ år afhængigt af, hvor lang tid, det tager med lokalplan og renovering. Vi glæder os til opgaven, og det bliver en gennemgående ener­gi­renove­ring. Vi kommer til at bevare og transformere den gamle, trætte postbygning og kommer til at bygge ovenpå den eksisterende struktur, så der i alt bliver fem etager med boliger. Vi etablerer også et inspirerende område til ophold mellem bygningerne og en stiforbindelse på tværs af grunden, så det bliver et helt nyt og spændende, udtryk, som vil møde folk ved stationen.”

Stor interesse
Stephen Berthelsen, partner, EDC Erhverv Poul Erik Bech Nordsjælland, siger: ”Der har været en stor interesse for projektet, og vi ønsker Gefion Group tillykke med det spændende projekt. Det bliver godt for Hillerød Kommune, da projektet er lige ved stationen, så det er nemt at komme frem og tilbage. Samtidigt har byen brug for mindre boliger til studerende og enlige, da meget af det som ellers bygges, er familieboliger.”

”Micro Living er en populær boligform, og vi har været involveret i en række af disse projekter på landsplan med stor opmærksomhed og efterspørgsel, så det forventer vi også her i Hillerød. Boligtyperne er allerede efterspurgt og vurderes attraktive for mange i Hillerød. Bl.a. pga. byens adskillige store virksomheder, supersygehuset, ud­dan­nel­ses­in­sti­tu­tio­ner mv., så vi glæder os til at se det flotte resultat, som vi er sikre på, vil komme Hillerød til gode.”  

Micro Living hitter
Postkontoret blev indviet i 1976 og blev samme år præmieret af Hillerød Kommune. Bygningerne har stået tomme siden 2018, hvor PostNord flyttede, så ejendommen bærer præg af manglende ved­li­ge­hol­del­se og brug. Thomas W. Færch, Gefion Group forklarer:

”Micro Living-konceptet betyder, at det er boligtyper og størrelser til ’Young professionals’ og andre, der ønsker en mindre bolig til en overkommelig husleje. Mange lejere især unge og singler ønsker et mindre antal m2, hvor de til gengæld deler fællesområder og aktiviteter med naboerne, så udgifterne mindskes og mulighederne for mere attraktive fællesområder øges. Beboerne får en lejlighed, der er optimeret ned til mindste detalje, så de ikke spilder m2. Micro Living taler ind i tidens trend med ESG og bæredygtighed, hvor mange ønsker at bidrage til den grønne omstilling ved at bo mindre, så CO2-aftrykket mindskes.”

”Det er også muligt at etablere et antal af boligerne som deleboliger, hvor beboerne har egen privat bolig, men deles om badeværelse og entre. Det er alt sammen med til at styrke de sociale relationer i ejendommen og giver mulighed for en endnu mere effektiv og prisvenlig bolig. Endnu en gevinst er, at projektets fællesarealer bidrager til at reducere stress og ensomhed, da muligheden for at mødes og skabe relationer med andre er markant større i denne type ejendom end i traditionelle lej­lig­heds­pro­jek­ter.”

Gefion Group vil genanvende den eksisterende postbygning og tilføjelser og nybygning er baseret på træ­kon­struk­tio­ner, så projektet har et højt am­bi­tions­ni­veau for bæredygtighed. Projektet er også udarbejdet ud fra samme ambition som Hillerød Kommune ift. bæredygtigt byggeri. Projektets kli­mapå­virk­ning (LCA) vil give en markant lavere CO2-udledning ift. det fastsatte krav på 12 kg pr. m2 pr. år, der er gældende fra 2023.

National mæglervirksomhed med lokalt kendskab

Vi er Danmarks største mæg­ler­virk­som­hed og kender både de lokale, nationale og internationale markedsforhold. Derfor kan jeg hjælpe dig, uanset om du skal købe, sælge, leje eller udleje.

Stephen Berthelsen

Partner, erhvervschef, ejd.mægler og Valuar, MRICS Registered Valuer, MDE

stbe@edc.dk21 73 28 0358 58 78 50EDC Erhverv Poul Erik Bech Nordsjælland

EDC Erhverv Poul Erik Bech Nordsjælland

Sdr. Jernbanevej 18 D, 3400 Hillerød

342@edc.dk48 26 99 10