Held og lykke: Bilhus i Helsinge solgt til grøn Gazelle fabrikant af keramiske filtre og membraner

  • Industri
  • Helsinge

Autobranchen gennemgår pt en voldsom omvæltning. Det betyder, at Seehusen Biler har valgt at stoppe og sælge deres eksklusive bilhus i Helsinge, som de fik bygget fra grunden og flyttede ind i 2014. EDC Erhverv Poul Erik Bech Nordsjælland har formidlet salget og køber er den fremad­stormen­de fil­ter­pro­du­cent Landson Advanced Ceramics. De producerer keramiske membraner i Siliciumcarbid til primært vandfiltre samt filtre til diselkøretøjer, så de rider i den grad med på klima- og miljøbølgen om renere vand, luft og mindre energiforbrug.

Landson betyder held og lykke på kinesisk, da virksomheden med den danske ejer og stifter, Johnny Marcher, også har en kinesisk ejer og Kina er den fremad­stormen­de virksomheds hovedmarked. Han siger om købet af det tidligere bilhus i Helsinge:

”Vi har haft virksomhed i Svendborg siden 2016, men jeg har i et stykke tid ledt efter de rigtige lokaler, som skulle være tættere på min bopæl her i Helsinge. At det helt rigtige match så blev netop i selve Helsinge, havde jeg ikke lige regnet med. Jeg er jo født og opvokset kun to km fra ejendommen. Det er præcis den type lokaler, vi gerne ville have, og vi glæder os rigtig meget til at flytte ind i den meget fine bygning, som står rigtig flot og ikke skal bygges om. Vi skal naturligvis indrette lokalerne, så de passer til os. Vi skal bl.a. have en hel del mere strøm i bygningen, da vores sintringsovne til vores keramiske filtre bruger meget strøm, så vi kommer til at bruge 2,5 mio. kr. på at få den mængde strøm, vi har brug for,” siger direktøren.

Landson er en meget grøn og miljøbevidst virksomhed, da de keramiske membraner, primært til drikkevand og spildevand og filtre til diselkøretøjer giver renere vand, luft og bruger mindre energi. Membranerne med deres spil­de­vands­fil­tre sørger fx for, at der bruges op til 50% mindre energi til rensning af spildevand i forhold til konventionelle teknologier.  

Gazelle-prisvindere
Johnny Marcher fra Landson siger: ”Det går rigtig godt, og som et tegn på det, vandt vi den prestigefyldte frem­stil­lings­pris som Børsen Gazelle i 2022, hvilket er en udvidet Gazelle-pris for frem­stil­lings­virk­som­he­der, så vi kom op på scenen foran alle de andre vindere og blev fejret. Vi kan sælge alle de filtre, vi producerer, så vi skal fortsætte med at komme ud over stepperne. Vores hovedmarked er Kina, men vi sælger vores filtre til virksomheder i hele verden.”

”Lige nu er vi i et vakuum indtil, vi kommer op at køre på vores nye lokation. Jeg er meget stolt og rørt over, at rigtig mange af mine medarbejdere tror så meget på mig og virksomheden, at de vælger at følge med til Helsinge hele vejen fra Svendborg. Det sætter jeg virkelig stor pris på, og i vores for­ret­nings­plan forventer vi mindst 20 medarbejdere her i Helsinge, men det kan sagtens blive en hel del flere, da vi hele tiden søger både pro­duk­tions­me­d­ar­bej­de­re, ingeniører og teknikere. Vi har da også allerede fået en del henvendelser fra lokale, da rygtet er gået i forvejen, så vi glæder os til at være aktive og hjælpe i lokalmiljøet.”  

Domicilejendom i Helsinges er­hvervskvar­ter
Stephen Berthelsen, partner i EDC Erhverv Poul Erik Bech Nordsjælland, der har formidlet salget af ejendommen siger: ”Det er en ekstraordinær flot detail- og la­ger­do­mi­cil­e­jen­dom på Rundinsvej 63 i Helsinge. Det bebyggede areal er på 2.784 m² med en lofthøje på knap 8 meter. Tillige er den beliggende på en stor og synlig hjørnegrund på 8.872 m². Der er tætpakket isolering og 3-lags energiruder, som bidrager til bygningens høje energistandard, der er mærket som A2010.”

”Salgs­stra­te­gi­en var til at starte med rettet mod andre bilhuse, brugt­vogns­for­hand­le­re og boxbutikker, men senere rettede vi også indsatsen mod alternative an­ven­del­ses­for­mer, og det gav heldigvis pote, da Landson meldte sig på banen. Vi ønsker begge parter tillykke med handlen,” siger Stephen Berthelsen, EDC Erhverv Poul Erik Bech Nordsjælland. 

Bilhuse under forandring
Jesper Seehusen og Morten Mandsberg, der endeligt overtog Seehusen Biler fra Jespers far, Niels Seehusen, i 2010, fortæller: ”Vi købte byggegrunden i 2008 af in­du­stri­virk­som­he­den Metro Therm, der efter mange års ejerskab ikke skulle bruge jorden alligevel. Det skete samtidig med at finanskrisen rasede, så efter nogle positive år fik vi finansieringen på plads til at kunne opføre vores ønskebilhus. Sidst på året 2014 var vi klar til at indvie de flotte lokaler. Vi har været rigtig glade for ejendommen, men nu har vi valgt at sælge.”

”Man kan sige, at vi har udvist rettidig omhu, da autobranchen er i gang med en voldsom omvæltning. Det betyder, at store bilhuse i mindre byer kommer endnu mere under pres, så vi har simpelthen valgt at sælge, mens legen stadig var god. I processen efter salget og nedlukningen har vi heldigvis kunnet konstatere, at vores trofaste medarbejdere alle har fundet nye jobs. Yderligere er vores kunder formidlet videre til hjælp i andre bilhuse, så det er vi tilfredse med.”

”Vi takker EDC Erhverv Poul Erik Bech for, at de har hjulpet os med en god proces og fin åben dialog, og i sidste ende at få salget i hus på trods af mange detaljer, som skulle falde på plads. Vi ønsker samtidigt Landson held og lykke med deres nye ejendom, som vi håber, de bliver rigtig glade for.” 

Vil du dykke ned i de lokale markedsforhold i Nordsjælland?

CityFact giver dig den nyeste viden om tomgang, lejeniveauer og afkastkrav, samt be­folk­nings­ud­vik­ling, al­der­s­for­de­ling, flyt­te­ak­ti­vi­tet og andet fakta.

Klik her

National mæglervirksomhed med lokalt kendskab

Vi er Danmarks største mæg­ler­virk­som­hed og kender både de lokale, nationale og internationale markedsforhold. Derfor kan jeg hjælpe dig, uanset om du skal købe, sælge, leje eller udleje.

Stephen Berthelsen

Partner, erhvervschef, ejd.mægler og Valuar, MRICS Registered Valuer, MDE

stbe@edc.dk21 73 28 0358 58 78 50EDC Erhverv Poul Erik Bech Nordsjælland

EDC Erhverv Poul Erik Bech Nordsjælland

Sdr. Jernbanevej 18 D, 3400 Hillerød

342@edc.dk48 26 99 10