Hornbæk Hospital bliver til badehotel i særklasse

  • Hornbæk Hospital
  • Hornbæk
  • investering

Statens ejen­doms­sel­skab, Freja Ejendomme, satte den historiske ejendom Hornbæk Hospital til salg i offentligt udbud i september 2022. Nu er den eftertragtede ejendom solgt til ejen­doms­ud­vik­le­ren COPI Group efter en længere budproces med en række interesserede investorer. EDC Erhverv Poul Erik Bech har formidlet salget på vegne af Freja Ejendomme og hospitalet forbliver i drift indtil fraflytning senere i 2023.

Den sjældne udbudte liebhaversag er placeret lige ud til havnen, lige ud til en af Nordsjællands bedste badestrande og med panoramaudsigt over Øresund. Freja Ejendomme satte den kendte ejendom til salg i offentligt udbud sidste år, og siden har der været en overvældende interesse fra en lang række interesserede investorer. Køber er ejen­doms­ud­vik­le­ren, COPI Group, som har mange års erfaring med at renovere historiske ejendomme. Peter Julius Jensen, partner og in­ve­ste­rings­di­rek­tør i COPI, siger:  

”Vores vision er at bringe den ikoniske bygning tilbage til dens oprindelige udtryk og funktion som badehotel. Vi ønsker at skabe et badehotel, der kan fungere som frirum og pusterum for de lokale i området, samt turister fra ind- og udland. Projektet skal rumme et 5-stjernet badehotel med en aktiv og udadvendt stueplan med restaurant og spa-område. Projektet realiserer vi i samarbejde med en kendt og veletableret hoteloperatør. Vi ønsker, at hotellet skal bidrage til at binde Hornbæk by sammen med havnen og vandet samt skabe liv og aktivitet i området hele året rundt. Vi glæder os til at tage hul på arbejdet og ser frem til et positivt samarbejde med Helsingør Kommune.”

Overvældende interesse
EDC Erhverv Poul Erik Bech har formidlet salget på vegne af Freja Ejendomme. Stephen Berthelsen, partner i EDC Erhverv Poul Erik Bech Nordsjælland, siger: ”Det har været en af de mest spændende sager, jeg har været med til i mine mange år som erhvervsmægler. Der har været rigtig mange fremvisninger og generelt stor opmærksomhed fra medier og interesserede. Der er da også tale om en af de allerbedste beliggenheder i landet til et hotel. Det har været overvældende at være en del af, og antallet af fremvisninger overgår alt andet, jeg har prøvet i min karriere.”

Flemming Buhl, Head of Capital Markets og partner, EDC Erhverv Poul Erik Bech, supplerer: ”Vi har tydeligt kunnet mærke, at det er en ikonisk ejendom med et stort ud­vik­lings­po­ten­ti­a­le for den kommende investor. I en stor, spændende sag som denne har vi således oplevet en kæmpe interesse fra vores store netværk af danske og også rigtig mange internationale investorer. Det blev COPI Group, der løb med handlen, og de er da også kommet med et virkelig spændende projekt, og ejendommen står nu over for en større transformation. Vi ønsker COPI Group, Freja Ejendomme tillykke med handlen og Hornbæk tillykke med det kommende badehotel, som bliver virkelig spændende at følge.”

Christina Jørgensen, adm. direktør i Freja Ejendomme siger: ”På trods af flere gode projekter fra de bydende teams, er vi overbeviste om, at vi har valgt den helt rigtige køber til denne helt unikke ejendom. Vi håber, at COPI’s projekt i Hornbæk vil blive et attraktivt landmærke, som kan skabe stolthed og glæde, samt bidrage med nyt liv og aktivitet året rundt. Jeg glæder mig til at følge projektets realisering.”

Vartegn for Hornbæk
Ejendommen blev opført i 1935 som Hornbæk Badehotel og lagde hus til Hornbækrevyen med direktør Stig Lommer. Siden midten af 1950’erne har der været hospital og i dag huser den Rigs­ho­spi­ta­lets Klinik for Rygmarvsskader, som forventer at flytte til nye fysiske rammer ved Glostrup Hospital til sommer.

Benedikte Kiær, borgmester i Helsingør Kommune, ser også frem til næste kapitel i en af kommunens mest omtalte ejendomme: ”Den smukke bygning er nærmest et vartegn for Hornbæk, og derfor er det vigtigt for os, at fremtiden for bygningen inddrager lokalsamfundet. På den baggrund tog vi i byrådet en principiel beslutning om, at det skal være hotel og pu­bli­kums­o­ri­en­te­re­de aktiviteter. Det projekt der nu er lagt op til, vil uden tvivl være med til at løfte Hornbæk og komme hele kommunen til gavn, da vi får endnu et unikt sted at besøge i fremtiden.”

Hornbæk Hospital har 5.442 m² fordelt på 3-4 etager, tårn-, tagbygninger og delvis udnyttet kælder. Der er konsultations-, behandlingsrum til patienter og personalerum, læge­kon­sul­ta­tio­ner, pro­duk­tions­køk­ken, venterum m.m. Der er også varmtvands­bas­sin til genoptræning, behandling af patienter og omklædningsrum. Der er også en stor udvendig tagterrasse ovenpå stueetagens store gymnastiksal.

Vil du vide mere?

Hold dig opdateret på tendenser, nøgletal og nye er­hverv­se­jen­dom­me med EDC Erhvervs nyhedsbrev.

Tilmeld nyhedsbrev

CityFact udvider med 4 nye områder: Følg den lokale udvikling

EDC Erhverv Poul Erik Bech introducerede i sommeren 2022 det nye analyseprodukt CityFact, som kan bruges til at give et dybdegående indblik i relevante tal og tendenser for en specifik by eller område. Produktet har været så stor en succes, at det netop er blevet udvidet med 4 nye områder i form af Vendsyssel, Vestegnen, Trekantområdet og Sønderjylland.

  • CityFact
Læs artikel

JLL og EDC Poul Erik Bech med ny Nordic Outlook: Hvornår vender udviklingen på det nordiske ejendomsmarked?

JLL (Jones Lang LaSalle), en af verdens største ejen­doms­mæg­ler­virk­som­he­der, har sammen med EDC International Poul Erik Bech netop offentliggjort rapporten JLL Nordic Outlook, som giver en status på det nordiske ejendomsmarked. Spørgsmålet er, hvornår ejen­doms­mar­ke­det igen vil stabilisere sig?

  • JLL
  • Nordic Outlook
  • Det nordiske ejendomsmarked
Læs artikel

Nordic Outlook Autumn 2023

JLL (Jones Lang LaSalle) har netop udgivet deres halvårlige rapport om det nordiske ejendomsmarked. EDC Erhverv Poul Erik Bech har bistået med tal, tendenser og indsigter om det danske marked. Temaet for efterårets rapport er, at ejen­doms­mar­ke­det er på vej mod lysere tider. Men hvornår vil markedet stabilisere sig?

    Læs artikel