Mangel på seniorboliger: Kontorejendom i Hillerød laves om til nyt se­ni­o­r­bo­lig­kon­cept og flere på vej på landsplan

  • Hillerød
  • Seniorboliger

Investering & Seniorbolig har købt fire lejligheder på samlet 807 m² i en ejendom på Østergade 4A i Hillerød, som hidtil har været kontordomicil for BUPL Nordsjælland. De fire lejligheder er i gang med at blive omdannet til nye seniorboliger, som skal skabe rammerne for en god se­ni­o­r­til­væ­rel­se i Hillerød. EDC Erhverv Poul Erik Bech Nordsjælland har formidlet salget af ejendommen.

Investering & Seniorbolig er et in­ve­ste­rings­kon­cept, hvor aktionærer får medbestemmelse over, hvor i landet der skal opføres seniorboliger. Virksomheden blev stiftet i 2021 og har netop foretaget deres første investering for at skabe attraktive seniorboliger på Østergade 4A i Hillerød. Bjarke Wolmar, direktør og stifter af Investering & Bolig, siger:

"Vi har et enkelt og gennemprøvet koncept, som bl.a. vores søsterselskab Investering & Studiebolig har succes med. Kort fortalt vil vi imødekomme vores aktionærers ønsker og udbyde attraktive seniorboliger til rimelige priser og gode vilkår for vores aktionærer og deres nærmeste. Investeringen i Hillerød er den første af forhåbentlig mange i det ganske danske land. Se­ni­o­r­bo­li­ger­ne er på 60-120 m² og formålet er at skabe et fællesskab blandt seniorer på tværs af boligerne. Vi har allerede kig på tre andre steder på Sjælland, Fyn og Jylland, så vi løbende kan tilbyde vores aktionærer og deres nærmeste seniorboliger i hele landet."

Flueben ved det hele
At valget er faldet på Hillerød, som den første by til at opføre seniorboliger, er en kombination af aktionærernes ønsker og at placeringen er ideel til seniorboliger. Line Baun Danielsen er født og opvokset i Hillerød og er bl.a. be­sty­rel­ses­med­lem i Investering & Seniorbolig. Hun fortæller: "Vores grundlæggende tankegang bag konceptet er, at vi vægter aktionærernes ønsker og behov højt. Vi har sat et par kriterier op, som fx er, at det skal være tæt på offentlig transport, kultur, by, butikker og natur. Det findes ikke mange steder, men sådan er det på Østergade. Samtidig er der egen par­ke­rings­plads med ladestandere, som kan komme både seniorer og deres pårørende til gode. Når vi gør regnskabet op, kan vi faktisk sætte flueben ved det hele med denne lokation."

Bjarke Wolmar supplerer: "Hillerød lider, ligesom andre danske byer, under manglen på seniorboliger og har gjort det i en årrække. Seniorboliger er efterhånden blevet en efterspurgt vare, og derfor er vi også glad for, at aktionærerne snart kan glæde sig over de nye seniorboliger, som forventes at stå færdige på den anden side af sommeren."

Fra Hillerød til Allerød
Sælger af de 807 m² er fagforeningen BUPL Nordsjælland. Pernille Riis, formand for BUPL Nordsjælland, fortæller: "Vi har holdt til i ejendommen på Østergade i rigtig mange år efterhånden. Inden for de sidste par år har vi forsøgt at renovere og optimere kontoret, men vi må også anerkende, at vores ønske om et større kon­tor­fæl­les­skab og mødelokaler var svært at imødekomme i lejlighederne, da det er flere mindre rum og to forskellige bygninger. Så i sidste ende valgte vi at sælge vores kontor på Østergade 4A og finde et bedre alternativ til os i Allerød, som vi er rigtig glade for at være flyttet ind i."

Stephen Berthelsen, partner hos EDC Erhverv Poul Erik Bech Nordsjælland, der har formidlet salget af de fire ejer­lej­lig­he­der, fortæller: "Vi er glade for at have hjulpet BUPL med at sælge deres kontordomicil i Hillerød gennem mange år. Samtidig glæder vi os over at have hjulpet Investering & Bolig med deres første investering inden for seniorboliger. Det vil gavne byen og er et område, hvor vi overlever en øget efterspørgsel i hele landet. Det er et spændende koncept, som vi håber, vi kan hjælpe med flere investeringer i fremtiden, både ift. ungdomsboliger og seniorboliger."

Læs den seneste udgave af Investor Fokus

Klik her

National mæglervirksomhed med lokalt kendskab

Vi er Danmarks største mæg­ler­virk­som­hed og kender både de lokale, nationale og internationale markedsforhold. Derfor kan jeg hjælpe dig, uanset om du skal købe, sælge, leje eller udleje.

Stephen Berthelsen

Partner, erhvervschef, ejd.mægler og Valuar, MRICS Registered Valuer, MDE

stbe@edc.dk21 73 28 0358 58 78 50EDC Erhverv Poul Erik Bech Nordsjælland

EDC Erhverv Poul Erik Bech Nordsjælland

Sdr. Jernbanevej 18 D, 3400 Hillerød

342@edc.dk48 26 99 10