Tre ’skæve ejendomme’ på Rømø og Fanø: Restaurationer, historisk kro og en af Europas bedste au­to­cam­per­plad­ser solgt

  • Esbjerg

Der gik ikke længe fra de populære restaurationer Hr. Dax og Fru Dax på Rømø var sat til salg før underskriften var sat. Køber er en lokalkendt erhvervsmand og restauratør, som vil føre de veldrevne forretninger videre. EDC Erhverv Poul Erik Bech Esbjerg har formidlet salget af ejendommene, som blev solgt på lige under to måneder. Det er endnu en lidt skæv og anderledes ’ejendom’, da er­hvervs­mæg­ler­ne tidligere har solgt en af Europas bedste au­to­cam­per­plad­ser Oasen på Rømø og senest Nørbygaard Kro på Fanø, som siden har ændret navn til Hotel Fanø Bad.

En ny ejer har overtaget de to populære restaurationer, Hr. og Fru Dax på Rømø. Siden 2008 har Maria Bøje Degn opbygget en af de mest velbesøgte restaurationer på Rømø i form af Fru Dax, og i 2020 åbnede Hr. Dax i naboejendommen, som også er en stor succes. Men nu har den lokale erhvervsmand og restauratør Jesper Ølgaard Nielsen overtaget de populære restaurationer.

”Jeg troede egentlig, at jeg var færdig med re­stau­ra­tions­bran­chen, men så faldt jeg over denne fantastiske ’perle’ på Rømø, som jeg ikke kunne modstå. Maria Bøje Degn har opbygget en fantastisk forretning med et fantastisk team, som er med til at få det hele til at spille. Konceptet spiller, og det er et yderst populært sted blandt både de lokale og de mange turister på Rømø. Derfor er der heller ingen grund til at pille ved hverken navn eller koncept,” siger den kommende ejer.

Jesper Ølgaard Nielsen startede i re­stau­ra­tions­bran­chen for 30 år siden, da han vaskede baner i det lokale bowlingcenter, som han senere blev chef for. Derudover har han været med til at åbne steakhouse Butcher og er også manden bag det store re­stau­ra­tions­pro­jekt i det tidligere Posthus.

Solgt på under to måneder
Salget af Fru Dax og Hr. Dax på 418 m² og 550 m² skete på lige under to måneder, og det overrasker sælger Maria Bøje Degn, som samtidig glæder sig over det hurtige salg: ”Jeg tror, det er gået noget stærkere, end de fleste turde drømme om. Jeg havde egentlig forestillet mig, at det minimum ville tage en sæson at sælge, men jeg er rigtig glad for, at det er gået så stærkt. Jeg har brugt de sidste 15 år på at opbygge Hr. og Fru Dax, så nu skal jeg i tænkeboks og finde ud af, hvad jeg nu skal. Tak til Claus Langelund og Jacob Aabling fra EDC for en god og ærlig proces.”

Jacob Aabling, erhvervsmægler EDC Erhverv Poul Erik Bech Esbjerg har sammen med Claus Langelund formidlet salget af de to ejendomme og melder om stor interesse for de velfungerende forretninger: ”Siden sagen kom på nettet, har vi fået mange forskellige henvendelser. Nogle mere seriøse end andre. Generelt kan det være svært at finde den rigtige køber til en forretning af sådan en størrelse, men med et godt samarbejde mellem sælger og øvrige rådgivere fik vi lavet en rigtig god salg- og mar­ke­tings­tra­te­gi fra start. Det har været en sjov og intens proces, og i sidste ende er vi naturligvis glade for at have solgt Lakolk Butikscenter 6 og 7 så hurtigt.”

Ikonisk kro med nyt navn
Tidligere i år formidlede EDC Erhverv Poul Erik Bech Esbjerg også salget af Oasen på Rømø, en af Europas bedste au­to­cam­per­plad­ser. Det er ikke kun på Rømø, at EDC Erhverv Poul Erik Bech har godt gang i markedet i øjeblikket.

Claus Langelund, partner i EDC Erhverv Poul Erik Bech, fortæller: ”Udover salget af en af Europas bedste au­to­cam­per­plad­ser og de populære restaurationer på Rømø, så har vi også netop formidlet salget af Nørbygaard Kro på Fanø, som siden har skiftet navn til Hotel Fanø Bad, hvilket har skabt debat i lokalsamfundet på Fanø. Det var en udfordrende sag til at starte med, der krævede meget forarbejde, men et vedholdende og professionelt arbejde af Karsten Lindgaard Jensen gjorde udslaget og til sidst endte det med, at der var tre interesserede købere, og vi og sælger er tilfredse med, at kroen blev solgt til prisen.”

Den nye køber, Steen Hjort Christensen vil, udover at ændre navnet, satse mere på både hotel- og re­stau­rant­de­len. Hotel Fanø Bad åbnede i det nye navn skærtorsdag, og den nye ejer Steen Hjort Christensen, der har en baggrund fra Forsvaret og har boet på Sjælland det meste af sit liv, har store ambitioner på både hotellet, Fanø og egne vegne. Han vil involvere sig i Nordby Han­dels­stands­for­e­ning, og komme med i byrådet og gøre en indsats ift. at videreudvikle Fanø til gavn for både turister og lokale.

CityFact

Vil du vide mere om er­hverv­se­jen­doms­mar­ke­det i Esbjerg eller et andet sted i landet? Få adgang til CityFact og dyk ned i lokale markedstal.

Klik her

DEKRA udvider med nyt DGNB-certificeret AMU Center på 2.700 m² i Nørresundby

Den tyske sik­ker­heds­gi­gant, DEKRA, med afdelinger i mere end 60 lande og over 48.000 medarbejdere udvider deres nordjyske til­ste­de­væ­rel­se. Virksomheden har købt et grundstykke på 15.000 m² i Nørresundby, hvor de opfører et nyt DGNB-certificeret AMU Center til trans­port­bran­chen, der forventes færdig primo 2025. EDC Erhverv Poul Erik Bech Aalborg har takket være netværk og lokalkendskab formidlet salget mellem sælger Brian Schou fra K3 ejendomme og køber DEKRA.

  • Aalborg
  • DEKRA
  • Byggeprojekt
Læs artikel

Ankerhus en af Skagens mest markante ejendomme sat til salg for knap 64 mio. kr.

Ankerhus, en markant skikkelse i bybilledet i Skagen, er sat til salg. EDC Erhverv Poul Erik Bech Vendsyssel skal formidle salget af ejendommen, der indeholder 12 eksklusive lejligheder, 2 fuldt udlejede er­hvervs­le­je­mål i stueetagen og en traditionel Skagen villa, der er bygget i samme stil som resten af ejendommen.

  • Skagen
  • Ankerhus
  • Investering
Læs artikel

228 ha plan­teavls­e­jen­dom med godslignende karakter til salg for 73 mio. kr. i Stubbekøbing

En herskabelig plan­teavls­e­jen­dom med moderniseret hovedhus, tre boliglejemål og syv drifts­byg­nin­ger er sat til salg for 73 mio. kr. i Stubbekøbing på Nordfalster. EDC Landbrug Poul Erik Bech skal formidle salget af den imponerende ejendom, der råder over 228 ha. dyrk­nings­sik­ker landbrugsjord med enormt potentiale for grøn produktion.

  • Landbrug
  • Lolland Falster
Læs artikel