VGP sikrer sig første lo­gi­stik­lo­ka­tion i Danmark: Lejere med fokus på ESG skal findes til Vejle Syd

  • Vejle
  • Industri

Den store europæiske ejen­doms­ud­vik­ler VGP har sikret sig et stort område ud til motorvejen ved Vejle S. Det er den børsnoterede belgiske ejen­doms­ud­vik­ler- og investors første lokation i Danmark. EDC Poul Erik Bech har formidlet aftalen af det 17,5 ha store område og skal bistå med næste skridt i processen, som er at finde logistiklejere til den unikke placering i Trekantområdet. 

Der er netop indgået en aftale om det store område Vejle Syd i Trekantområdet, hvor 17,5 ha jord skal forvandles til et nyt stort erhvervsområde. VGP, som har 108 erhvervsparker fordelt på 17 forskellige europæiske lande, har sikret sig deres første lokation i Danmark. Kristoffer Kaae Stimpel, landechef for VGP Danmark, siger:

”Vi har været på udkig efter en placering i Danmark. Med placeringen i Trekantområdet ved Vejle S, lige ud til motorvejen, har vi sikret os en unik placering i hjertet af Danmark til vores formål. Området er et stærkt produktions- og lo­gi­stik­knu­de­punkt, og generelt er Danmark et meget interessant marked for os, da de har robust økonomi, en fremragende infrastruktur og samtidig er frontløber inden for den digitale og grønne omstilling.”

Bæredygtighed i højsædet
Siden annonceringen har der været stor interesse for projektet, hvor næste skridt er er at finde en lejer til er­hvervs­om­rå­det. Den kommende erhvervspark skal certificeres i henhold til DGNB Guld-kriterierne eller tilsvarende og bæredygtige løsninger skal tænkes ind i byggeriet. Lejeren skal købe ind på de præmisser, fortæller Kristoffer Kaae Stimpel: 

”Vi udvikler og bygger de bygninger, der skal være i tæt samarbejde med kommende lejere. Når en lejer vælger en løsning hos os, er det typisk som led i at forbedre virksomhedens samlede ESG-præstation, og i vores byggeprojekter er de energivenlige løsninger tænkt ind fra start. Vi kommer til at opføre et ejen­doms­pro­jekt med fuldskala service herunder sol­cel­le­pa­ne­ler, bilopladning på stedet og alle de ønsker, som en ny lejer måtte have.”

“Med den ekspertise vi kommer med fra andre europæiske lande, kan vi både bygge til pro­duk­tions­virk­som­he­der og logistik- eller onlinebaserede lo­gi­stik­virk­som­he­der. Det, vi tilbyder, er unikt, fordi vi både udvikler og drifter bygningen, og dermed tilbyder vi en fuldt integreret for­ret­nings­mo­del, hvor vi er med fra at udvælge landjorden, til opførelsen og driften af bygningen fremadrettet.”  

Næste skridt er at finde lejere
EDC Poul Erik Bech har deltaget i aftalen om den store grund og skal med andre bistå med at finde de rette lejere til den store nye erhvervspark, og her kan ejen­doms­mæg­ler­virk­som­he­dens størrelse blive en væsentlig faktor. EDC Poul Erik Bech har 80 boligbutikker, 19 erhvervscentre og en international afdeling. Helle Nielsen Ziersen, Head of EDC International Poul Erik Bech, siger:

“Vi er glade for at have sikret en aftale med VGP og glæder os nu til at følge den til dørs ved at finde lejere til er­hvervs­om­rå­det. Aftalen viser, at det i 2023 stadig er muligt at gennemføre store aftaler og projekter, på trods af at markedet er udfordret af stigende renter og inflation. Vi har hele tiden haft stor tro på projektet, og så længe man tror på det, er det muligt at sikre en aftale.”

”Jeg er også glad for, at vi endnu engang bliver bekræftet i, at der er behov for national, international og lokal ekspertise i samspil. Det viser, at vores internationale enhed i EDC Poul Erik Bech har sin berettigelse og at vores store netværk af udenlandske investorer kan være en stor hjælp – også på de lokale markeder i Danmark,” slutter Helle Nielsen Ziersen.

Arne Kristensen, partner hos EDC Erhverv Poul Erik Bech supplerer: ”Der er allerede etableret to tankstationer og en Burger King i området, og snart åbner McDonald’s også. Dermed er der allerede stille og roligt gang i den nye erhvervsby. Vi er glade for at have landet en aftale om området til en spændende udvikler og glæder os til, at der kommer endnu mere gang i området. Næste skridt er, at vi skal hjælpe VGP med at finde lejere til området, men der er generelt stor mangel på lager- og lo­gi­sti­ke­jen­dom­me, så det forventes, at der vil være en fornuftig efterspørgsel på at leje sig ind i området. Det bliver spændende at følge udviklingen over de næste par år.”

Han fortsætter: “Det er noget nær det optimale område til at etablere en erhvervsby. Der er store arealer med gode par­ke­rings­mu­lig­he­der, nemme til­kør­sels­for­hold og vigtigst af alt facade mod E45, hvor der dagligt kører 75.000 bilister forbi. Dermed er der god eksponering for de fremtidige er­hvervs­dri­ven­de lejere. Vejle Kommune er en god er­hvervskom­mu­ne, og de bliver ved med at øge deres fokus på erhvervslivet, hvilket gør det endnu mere attraktivt for de er­hvervs­dri­ven­de, som etablerer sig i Vejle Syd.”

Vil du vide mere?

Hold dig opdateret på tendenser, nøgletal og nye er­hverv­se­jen­dom­me med EDC Erhvervs nyhedsbrev.

Tilmeld nyhedsbrev

NORMAL åbner stor butik med 33 meters facade på Søborg Hovedgade

Den første NORMAL-butik i Søborg i København slår snart dørene op. Det sker på Søborg Hovedgade 47, hvor supermarkedet ALDI tidligere havde butik, inden butikskæden forlod det danske marked. Det er et regulært butikslokale med stor synlighed, et etageareal på 565 m2 og hele 33 meters facade. EDC Erhverv Poul Erik Bech har formidlet udlejningen til NORMAL.

  • Detail
  • Søborg
  • NORMAL
Læs artikel

Sko­lestart­hjælp fra Dansk Folkehjælp kan søges frem til 30. april

Over en femårig periode har EDC Poul Erik Bech Fonden valgt at donere 6 mio. kr. til Dansk Folkehjælps projekt Sko­lestarts­hjælp. Projektets formål er at gøre en forskel for børn fra økonomisk udfordrede børnefamilier, ved at give dem en god start på deres ud­dan­nel­ses­for­løb. Sko­lestarts­hjælp kan i år søges i perioden fra 1.-30. april 2024.

  • EDC Poul Erik Bech Fonden
  • Skolestarthjælp
  • Dansk Folkehjælp
Læs artikel

Stor interesse ved borgermøde om Den Hvide By ved Augustenborg Slot

Omkring 200 borgere var mødt frem for at høre mere om det nye ræk­ke­huspro­jekt 'Den Hvide By' i Augustenborg på Als i Sønderjylland. Projektet er nu så fremskredent, at det er besluttet, at der skal bygges hele 68 rækkehuse. 1. etape bliver på 24 boliger mellem 55-125 m² og skal efter planen bygges fra sommeren 2024 og stå ind­flyt­nings­klar i maj 2025. EDC Projekt Poul Erik Bech er sammen med den lokale EDC Poul Erik Bech boligbutik i Sønderborg valgt til at stå for udlejningen af rækkehusene.

  • Sønderborg
Læs artikel