VGP sikrer sig første lo­gi­stik­lo­ka­tion i Danmark: Lejere med fokus på ESG skal findes til Vejle Syd

  • Vejle
  • Industri

Den store europæiske ejen­doms­ud­vik­ler VGP har sikret sig et stort område ud til motorvejen ved Vejle S. Det er den børsnoterede belgiske ejen­doms­ud­vik­ler- og investors første lokation i Danmark. EDC Poul Erik Bech har formidlet aftalen af det 17,5 ha store område og skal bistå med næste skridt i processen, som er at finde logistiklejere til den unikke placering i Trekantområdet. 

Der er netop indgået en aftale om det store område Vejle Syd i Trekantområdet, hvor 17,5 ha jord skal forvandles til et nyt stort erhvervsområde. VGP, som har 108 erhvervsparker fordelt på 17 forskellige europæiske lande, har sikret sig deres første lokation i Danmark. Kristoffer Kaae Stimpel, landechef for VGP Danmark, siger:

”Vi har været på udkig efter en placering i Danmark. Med placeringen i Trekantområdet ved Vejle S, lige ud til motorvejen, har vi sikret os en unik placering i hjertet af Danmark til vores formål. Området er et stærkt produktions- og lo­gi­stik­knu­de­punkt, og generelt er Danmark et meget interessant marked for os, da de har robust økonomi, en fremragende infrastruktur og samtidig er frontløber inden for den digitale og grønne omstilling.”

Bæredygtighed i højsædet
Siden annonceringen har der været stor interesse for projektet, hvor næste skridt er er at finde en lejer til er­hvervs­om­rå­det. Den kommende erhvervspark skal certificeres i henhold til DGNB Guld-kriterierne eller tilsvarende og bæredygtige løsninger skal tænkes ind i byggeriet. Lejeren skal købe ind på de præmisser, fortæller Kristoffer Kaae Stimpel: 

”Vi udvikler og bygger de bygninger, der skal være i tæt samarbejde med kommende lejere. Når en lejer vælger en løsning hos os, er det typisk som led i at forbedre virksomhedens samlede ESG-præstation, og i vores byggeprojekter er de energivenlige løsninger tænkt ind fra start. Vi kommer til at opføre et ejen­doms­pro­jekt med fuldskala service herunder sol­cel­le­pa­ne­ler, bilopladning på stedet og alle de ønsker, som en ny lejer måtte have.”

“Med den ekspertise vi kommer med fra andre europæiske lande, kan vi både bygge til pro­duk­tions­virk­som­he­der og logistik- eller onlinebaserede lo­gi­stik­virk­som­he­der. Det, vi tilbyder, er unikt, fordi vi både udvikler og drifter bygningen, og dermed tilbyder vi en fuldt integreret for­ret­nings­mo­del, hvor vi er med fra at udvælge landjorden, til opførelsen og driften af bygningen fremadrettet.”  

Næste skridt er at finde lejere
EDC Poul Erik Bech har deltaget i aftalen om den store grund og skal med andre bistå med at finde de rette lejere til den store nye erhvervspark, og her kan ejen­doms­mæg­ler­virk­som­he­dens størrelse blive en væsentlig faktor. EDC Poul Erik Bech har 80 boligbutikker, 19 erhvervscentre og en international afdeling. Helle Nielsen Ziersen, Head of EDC International Poul Erik Bech, siger:

“Vi er glade for at have sikret en aftale med VGP og glæder os nu til at følge den til dørs ved at finde lejere til er­hvervs­om­rå­det. Aftalen viser, at det i 2023 stadig er muligt at gennemføre store aftaler og projekter, på trods af at markedet er udfordret af stigende renter og inflation. Vi har hele tiden haft stor tro på projektet, og så længe man tror på det, er det muligt at sikre en aftale.”

”Jeg er også glad for, at vi endnu engang bliver bekræftet i, at der er behov for national, international og lokal ekspertise i samspil. Det viser, at vores internationale enhed i EDC Poul Erik Bech har sin berettigelse og at vores store netværk af udenlandske investorer kan være en stor hjælp – også på de lokale markeder i Danmark,” slutter Helle Nielsen Ziersen.

Arne Kristensen, partner hos EDC Erhverv Poul Erik Bech supplerer: ”Der er allerede etableret to tankstationer og en Burger King i området, og snart åbner McDonald’s også. Dermed er der allerede stille og roligt gang i den nye erhvervsby. Vi er glade for at have landet en aftale om området til en spændende udvikler og glæder os til, at der kommer endnu mere gang i området. Næste skridt er, at vi skal hjælpe VGP med at finde lejere til området, men der er generelt stor mangel på lager- og lo­gi­sti­ke­jen­dom­me, så det forventes, at der vil være en fornuftig efterspørgsel på at leje sig ind i området. Det bliver spændende at følge udviklingen over de næste par år.”

Han fortsætter: “Det er noget nær det optimale område til at etablere en erhvervsby. Der er store arealer med gode par­ke­rings­mu­lig­he­der, nemme til­kør­sels­for­hold og vigtigst af alt facade mod E45, hvor der dagligt kører 75.000 bilister forbi. Dermed er der god eksponering for de fremtidige er­hvervs­dri­ven­de lejere. Vejle Kommune er en god er­hvervskom­mu­ne, og de bliver ved med at øge deres fokus på erhvervslivet, hvilket gør det endnu mere attraktivt for de er­hvervs­dri­ven­de, som etablerer sig i Vejle Syd.”

Vil du vide mere?

Hold dig opdateret på tendenser, nøgletal og nye er­hverv­se­jen­dom­me med EDC Erhvervs nyhedsbrev.

Tilmeld nyhedsbrev

DEKRA udvider med nyt DGNB-certificeret AMU Center på 2.700 m² i Nørresundby

Den tyske sik­ker­heds­gi­gant, DEKRA, med afdelinger i mere end 60 lande og over 48.000 medarbejdere udvider deres nordjyske til­ste­de­væ­rel­se. Virksomheden har købt et grundstykke på 15.000 m² i Nørresundby, hvor de opfører et nyt DGNB-certificeret AMU Center til trans­port­bran­chen, der forventes færdig primo 2025. EDC Erhverv Poul Erik Bech Aalborg har takket være netværk og lokalkendskab formidlet salget mellem sælger Brian Schou fra K3 ejendomme og køber DEKRA.

  • Aalborg
  • DEKRA
  • Byggeprojekt
Læs artikel

Ankerhus en af Skagens mest markante ejendomme sat til salg for knap 64 mio. kr.

Ankerhus, en markant skikkelse i bybilledet i Skagen, er sat til salg. EDC Erhverv Poul Erik Bech Vendsyssel skal formidle salget af ejendommen, der indeholder 12 eksklusive lejligheder, 2 fuldt udlejede er­hvervs­le­je­mål i stueetagen og en traditionel Skagen villa, der er bygget i samme stil som resten af ejendommen.

  • Skagen
  • Ankerhus
  • Investering
Læs artikel

228 ha plan­teavls­e­jen­dom med godslignende karakter til salg for 73 mio. kr. i Stubbekøbing

En herskabelig plan­teavls­e­jen­dom med moderniseret hovedhus, tre boliglejemål og syv drifts­byg­nin­ger er sat til salg for 73 mio. kr. i Stubbekøbing på Nordfalster. EDC Landbrug Poul Erik Bech skal formidle salget af den imponerende ejendom, der råder over 228 ha. dyrk­nings­sik­ker landbrugsjord med enormt potentiale for grøn produktion.

  • Landbrug
  • Lolland Falster
Læs artikel