EDC på MAPIC i Cannes: ”Fin stemning på Europas største detail-ejendomsmesse”

  • Detail
  • MAPIC

MAPIC, som er en af verdens største retail-konferencer, løb af stablen i Cannes i slutningen af sidste år. Mere end 1.500 detailbrands og 4.500 deltagere deltog i tre dage med netværk på højt niveau, professionelle møder og konferencer. Frank Heskjær, Head of Retail i EDC Erhverv Poul Erik Bech Aarhus, var afsted for fjerde gang for at tale med detailkunder og spotte de nyeste trends for detailbutikker. Nyeste trends er outlet-butikker, fokus på oplevelser, bæredygtighed, samspil mellem butikker og onlineshopping, og så er der øget udenlandsk interesse for Danmark.

MAPIC er blevet afholdt i Cannes i Frankrig, samme sted og samme arrangører som den store ejendomsmesse MIPIM afholdes, men fokus på MAPIC er udelukkende på detailmarkedet. Frank Heskjær, Head of Retail i EDC Erhverv Poul Erik Bech Aarhus, siger:

”Der var fin stemning på MAPIC, og en del bedre end året før, hvor stemningen var lidt trykket. Ligesom på MIPIM er der gode muligheder for at holde mange møder på kort tid med en masse spændende aktører. Det er givende at mødes med den danske og internationale detailbranche og høre om ønsker til Danmark, deres planer og hvilke byer og ejendomme, de er interesseret i. Det er det helt rigtige sted at være, hvis du ønsker at tilegne dig ny viden, spotte tendenser, skabe nye kontakter og pleje eksisterende kontakter.”

”Der var positivt, at der var relativt mange nye aktører, der deltog. Jeg sidder tilbage med et indtryk af, at der er mange, der bevæger sig fremad og detail på ingen måde er gået i stå. Der er altså mange positive tegn på udvikling og at detail i den grad har sin berettelse, så jeg havde mange inspirerende drøftelser om frem­tids­per­spek­ti­ver­ne. De aktører, jeg mødte, havde en reel interesse i at være på messen, og der var på ingen måde krisestemning. Det er det samme vi ser på det danske marked. Der er altid nogle aktører, der har det svært, men der er også mange, der gør det rigtig godt og ekspanderer i stor stil.”  

Outlets på agendaen
Hvilke tendenser var på agendaen i Cannes? Frank Heskjær siger:

”Et af de store temaer på MAPIC var outlets – både store outlets, men også enkeltstående outletbutikker. Der var mange i detailbranchen, som spår, at outlets får en større betydning i fremtiden, hvor de kommer til at fylde endnu mere i detailbilledet, så det vil vi nok også se i Danmark. Generelt har vi få outletbutikker herhjemme sammenlignet med andre lande og ikke mindst vores nabolande Sverige og Tyskland, hvor outlets er meget populære. Vi forventer, det vil blive en større trend fremover.”

”Spørgsmålet er, hvor længe der går, før det for alvor slår igennem. Herhjemme er der stadig mange, som associerer outlets med kedelige paller og papkasser, men udviklingen er helt anderledes i dag med mere eksklusive outlets. Det taler også ind i bæ­re­dyg­tig­heds­a­gen­da­en og en trend om, at vi skal passe på de ting, vi har, så detailvarerne ikke går til spilde, hvis de ikke bliver solgt. Mange ting kan godt sælges i dag, selvom det måske ikke er nyeste kollektion, så mange outlets bruges også til at sælge fx overskydende tøj eller sæsonvarer.”

National mæglervirksomhed med lokalt kendskab

Vi er Danmarks største mæg­ler­virk­som­hed og kender både de lokale, nationale og internationale markedsforhold. Derfor kan jeg hjælpe dig, uanset om du skal købe, sælge, leje eller udleje.

EDC Erhverv Poul Erik Bech

Rådhuspladsen 3, mezz, 8000 Aarhus C

802@edc.dk87 30 99 30

DEKRA udvider med nyt DGNB-certificeret AMU Center på 2.700 m² i Nørresundby

Den tyske sik­ker­heds­gi­gant, DEKRA, med afdelinger i mere end 60 lande og over 48.000 medarbejdere udvider deres nordjyske til­ste­de­væ­rel­se. Virksomheden har købt et grundstykke på 15.000 m² i Nørresundby, hvor de opfører et nyt DGNB-certificeret AMU Center til trans­port­bran­chen, der forventes færdig primo 2025. EDC Erhverv Poul Erik Bech Aalborg har takket være netværk og lokalkendskab formidlet salget mellem sælger Brian Schou fra K3 ejendomme og køber DEKRA.

  • Aalborg
  • DEKRA
  • Byggeprojekt
Læs artikel

Ankerhus en af Skagens mest markante ejendomme sat til salg for knap 64 mio. kr.

Ankerhus, en markant skikkelse i bybilledet i Skagen, er sat til salg. EDC Erhverv Poul Erik Bech Vendsyssel skal formidle salget af ejendommen, der indeholder 12 eksklusive lejligheder, 2 fuldt udlejede er­hvervs­le­je­mål i stueetagen og en traditionel Skagen villa, der er bygget i samme stil som resten af ejendommen.

  • Skagen
  • Ankerhus
  • Investering
Læs artikel

228 ha plan­teavls­e­jen­dom med godslignende karakter til salg for 73 mio. kr. i Stubbekøbing

En herskabelig plan­teavls­e­jen­dom med moderniseret hovedhus, tre boliglejemål og syv drifts­byg­nin­ger er sat til salg for 73 mio. kr. i Stubbekøbing på Nordfalster. EDC Landbrug Poul Erik Bech skal formidle salget af den imponerende ejendom, der råder over 228 ha. dyrk­nings­sik­ker landbrugsjord med enormt potentiale for grøn produktion.

  • Landbrug
  • Lolland Falster
Læs artikel