Flere detailbutikker burde lade sig inspirere: Apotek sælger attraktiv detailejendom og bliver boende som lejer

  • Detail

Langeskov Apotek har netop solgt en er­hverv­se­jen­dom i Langeskov Centret 27, hvor de siden 2013 har serviceret de lokale borgere med lægemidler og apoteksvarer. Der er tale om en sale and leaseback aftale, hvilket betyder, at apoteket kan blive i ejendommen i minimum 10 år. EDC Erhverv Poul Erik Bech Fyn har formidlet salget af ejendommen og bistået med lejekontrakten. Ifølge sælgeren burde flere detailbutikker lade sig inspirere for at frigive kapital.

For 12 år siden startede Michael Bobak som apoteker, da han åbnede Ferritslev Apotek i 2011. Et par år senere flyttede apoteket til Langeskov, hvor han købte ejendommen på Langeskov Centret 27. Ejendommen har et areal på 469 m², som fordeler sig med 208 m² butik, 136 m² lager og 125 m² kontor og personalerum. Derudover er der 40 m² overdækket skur og cykelparkering, som er opført i samme stil som hovedbygningen.

Michael Bobak fortæller: "Jeg elsker mit arbejde som apoteker og er rigtig glad for apoteket i Langeskov, og jeg har absolut ingen planer om at lukke forretningen. Jeg startede som apoteker for 12 år siden, og som beskyttet titel, kan man sige, at jeg er cirka halvvejs gennem min tid som apoteker. Derfor er jeg også blevet anbefalet at begynde og overveje tiden efter, herunder bl.a. at afhænde ejendommen i Langeskov."

Han fortsætter: "Jeg havde ingen idé, om det ville tage 2 måneder eller 2 år at få solgt ejendommen, så jeg besluttede mig egentlig bare for at sætte til salg. At det er gået så stærkt som tilfældet er, er bare dejligt. Jeg havde min første snak med Lars Duus fra EDC Erhverv Poul Erik Bech i starten af juni 2023, så det er gået stærkt. Jeg har hele tiden haft som kriterie at kunne blive i ejendommen på en fornuftig lejeaftale, så den sale and leaseback-aftale, vi har indgået, er lige efter mit hoved."

Udover apoteket i Langskov, har Michael Bobak også tre øvrige filialer på Odense Banegård, Bilka på Niels Bohrs Allé i Odense og i Ørbæk på Østfyn.

Mere sale and leaseback i fremtiden?
Sale and leaseback-aftaler inden for detailmarkedet hører til sjældenhederne. Det undrer Michael Bobak: "Jeg forstår ikke, at der ikke er flere butikker og butikskæder, der benytter sig af denne form for aftale. Vi så under Cor­o­na­pan­de­mi­en, at mange butikker, caféer og restauranter knækkede nakken, men mon ikke nogen kunne have overlevet, hvis de havde solgt deres ejendom og i stedet lejet sig ind. Jeg synes i hvert fald, det har fungeret supergodt, og Lars Duus fra EDC Erhverv fortjener stor ros for sit arbejde. Han har været en stor hjælp, både ift. salg og lejekontrakt."

Lars Duus, partner hos EDC Erhverv Poul Erik Bech, siger: "Det er ikke så tit, vi ser sale and lease back- transaktioner inden for detail, sammenlignet med fx lager- og logistik. Måske det er noget, som vi kommer til at se mere af i fremtiden? Præmisserne er de samme, selvom beløbene måske ikke er helt lige så store. Virksomhederne løsriver kapital i mursten og får i stedet tilført værdifuld likviditet, som kan bruges på vækst eller betaling af dyre lån. Vores internationale afdeling gennemførte fx et par store sale and leaseback-aftaler, hvor W. P. Carey opkøbte en portefølje af Coop-supermarkeder, som de har lejet sig ind i igen."

Lars Duus forsætter: "I første omgang er vi glade for at have hjulpet Michael Bobak med salget af ejendommen i Langeskov. Det er en attraktiv in­ve­ste­rings­ejen­dom med en solid lejer og en rigtig god beliggenhed. Ejendommen ligger på en selvstændig matrikel, men som en del af Langeskov Centret, hvor der er spe­ci­al­bu­tik­ker, lægehus, diverse behandlere, spisesteder og flere dag­lig­va­re­bu­tik­ker, og deraf en solid kundestrøm. Alt i alt har det været en god, hurtig og glidningsfri proces."

National mæglervirksomhed med lokalt kendskab

Vi er Danmarks største mæg­ler­virk­som­hed og kender både de lokale, nationale og internationale markedsforhold. Derfor kan jeg hjælpe dig, uanset om du skal købe, sælge, leje eller udleje.

EDC Erhverv Poul Erik Bech

Vestre Stationsvej 25, 5000 Odense C

512@edc.dk58 58 82 00

Alsidig in­ve­ste­rings­ejen­dom i Roskilde centrum til salg for knap 70 mio. kr.

En in­ve­ste­rings­ejen­dom midt på gågaden i Roskilde med aktivt byliv og stor menneskestrøm rummer både detail, kontor og beboelse og er netop sat til salg. Den samlede pris er knap 70 mio. kr., som indbefatter 2 be­bo­el­ses­en­he­der, 12 er­hverv­sen­he­der samt kælder og tagetage med et samlet etageareal på 5.145 m². EDC Erhverv Poul Erik Bech Roskilde skal formidle salget af den alsidige in­ve­ste­rings­ejen­dom på vegne af Velliv, der er en af Danmarks største pen­sions­sel­ska­ber.

  • Investering
  • Roskilde
Læs artikel

209 lejeboliger i Augustshave udlejet hurtigere end forventet

Der har været meget skriveri om svære betingelser på det aarhusianske boligmarked, men det er ikke tilfældet i alle dele af byen. Augustshave, et nyt DGNB Guld-certificeret boligbyggeri lige på bygrænsen til Aarhus C, er netop blevet fuldt udlejet, blot tre måneder efter afleveringen af sidste etape. Boliger i varierende størrelser og med forskellig rumfordeling skabte stor efterspørgsel og gjorde i sidste ende udslaget.

  • Boligprojekt
  • Aarhus
Læs artikel

Populære Papirrækkerne i Dalum Papirfabrik i Odense oplever stor interesse

På den sydlige del af Dalum Papirfabriks område i Odense er Papirrækkerne ved at blive opført, og pro­jek­t­ud­vik­ler MT Højgaard Property Development har for nylig holdt rejsegilde på Etape 1. I alt 63 rækkehuse fra 90-130 m2 i 2 plan er til salg. EDC Projekt Poul Erik Bech har overtaget salget af de populære rækkehuse, hvor 40% allerede er solgt.

  • projektudvikling
  • Odense
Læs artikel