Flere tomme lagerlokaler i Storkøbenhavn og Vestegnen er godt for markedet

  • Industri

Ved indgangen til 2023 er der kommet flere tomme lokaler til lager og logistik i Københavns omegn ifølge nye tal fra Ejendomstorvet.dk. Og det er en god nyhed, siger lokal erhvervsmægler, som har svært ved at skaffe m2 til virksomhederne og kan registrere stigende lejeniveauer.

I Københavns omegn steg antallet af udbudte m2 til lager, logistik og produktion eller værksteder kraftigt i slutningen af 2022, selv om der er rift om lokalerne særligt på Vestegnen. Det viser nye data fra Ejendomstorvet.dk, landets største portal for er­hvervslo­ka­ler. Jakob Wegener, adm. direktør, Ejendomstorvet.dk, siger:

”Efterspørgslen på lokaler tæt på hovedstaden har længe været stor, og igennem 2021 så vi et fald i udbuddet af m2 kvartal for kvartal. Gennem 2022 lå udbuddet nogenlunde konstant på et historisk lavt niveau – men steg så kraftigt i 4. kvartal. Det hænger sammen med, at der er kommet helt nybyggede lokaler i både Høje-Taastrup og Hedehusene.”

Aktuelt har Ejendomstorvet.dk et udbud på godt 9.200 lejemål og ejendomme på landsplan, heraf lidt over 1.100 lokaler til lager, logistik, produktion eller værksted. 185 af dem ligger i Københavns omegn, flest i Høje-Taastrup Kommune inklusive Hedehusene med 37 lokaler, Brøndby med 36, Albertslund med 26 og Ballerup inklusive Skovlunde med 25 lokaler.

”Vores største udfordring er at skaffe lokaler til virksomhederne. Stort set alt, hvad vi kan få fat på, går som varmt brød. Fx fik vi for nylig ret store lagerlokaler på 14.000 m2 til udlejning i Ishøj, og efter 20 minutter havde vi aftalt den første fremvisning. Mange virksomheder vil gerne have lokaler tæt på hovedstaden, men en stor del af de ledige ejendomme er ældre og utidssvarende bygninger, og samtidig ser vi, at kommunerne langs den kommende letbane omlægger er­hvervs­om­rå­der til boliger,” siger Frank Kristensen, partner i EDC Erhverv Poul Erik Bech i Herlev.

Han glæder sig derfor over nybyggeriet, som bl.a. omfatter en udvidelse af Copenhagen Markets – tidligere kendt som Grønttorvet – i Høje-Taastrup. Det er især svært at skaffe lokaler i kommuner tættest på København som Brøndby, Glostrup, Herlev, Rødovre.

Efterspørgslen er fortsat høj på trods af nedkølingen i dansk økonomi og en vis opbremsning i nethandlen. På Vestegnen vil virksomhederne generelt helst bo tættest på København, fx i Rødovre, Hvidovre, Brøndby og Glostrup, og da der jævnligt forsvinder erhvervsjord til boligprojekter, stiger lejepriserne pt, især på lokaler op til 200-300 m2.

Udbuddet af lokaler til lager, logistik og produktion i Københavns omegn lå gennem 2022 på 2,6-2,8% af de samlede m2, men steg til 3,3% ved indgangen til 2023. Københavns omegn har i alt knap 5,5 mio. m2 lager- og pro­duk­tions­a­re­a­ler – stort set det samme som for et år siden. Samtidig med nybyggeriet længst væk fra København forsvinder ældre ejendomme tættere på hovedstaden som led i byudvikling med nye boligområder, ikke mindst langs den kommende letbane.

Vil du vide mere?

Hold dig opdateret på tendenser, nøgletal og nye er­hverv­se­jen­dom­me med EDC Erhvervs nyhedsbrev.

Tilmeld nyhedsbrev

National mæglervirksomhed med lokalt kendskab

Vi er Danmarks største mæg­ler­virk­som­hed og kender både de lokale, nationale og internationale markedsforhold. Derfor kan jeg hjælpe dig, uanset om du skal købe, sælge, leje eller udleje.

Frank Kristensen

Partner, ejendomsmægler og valuar, MDE

fkr@edc.dk58 58 77 89EDC Erhverv Poul Erik Bech

EDC Erhverv Poul Erik Bech

Marielundvej 41, 1. th., 2730 Herlev

278@edc.dk58 58 71 00

Lokal købmand køber Lyngkroen: Sælger driver kongelig privilegeret kro videre som forpagter

Lyngkroen er netop solgt efter kun at have været til salg i få måneder i det populære som­mer­hu­s­om­rå­de Odsherred. Den historiske kro har en glorværdig fortid, der strækker sig helt tilbage til 1785, hvor stedet var en kongeligt privilegeret kro. Køber er Henrik Købke Søeborg, der har den lokale Spar-købmand på modsatte side af vejen. EDC Erhverv Poul Erik Bech har formidlet salget af den charmerende kro på knap 900 m². Sælger Lau Gram Brahl fortsætter som forpagter og den daglige drift fortsætter ufortrødent.

  • Detail
  • Odsherred
Læs artikel

Ny er­hvervs­rå­d­gi­ver i EDC Poul Erik Bech i Vejle

Johnny Pedersen (46) er startet som er­hvervs­rå­d­gi­ver i EDC Poul Erik Bech i Trekantområdet med udgangspunkt i Vejle, hvor han skal arbejde med hele paletten af ejen­doms­mæg­le­ry­del­ser. Han er uddannet ingeniør og taget en HD i Marketing og har bl.a. arbejdet som pro­jek­t­ud­vik­ler med at udvikle ejendomme i Coop Danmark, Lidl Danmark, Hoffmann Ejendomme og Specsavers (Louis Nielsen).

  • Vejle
Læs artikel

My Home tilbage på danske hænder – første skridt er at vende ”hjem” til Holstebro

Det er under et år siden, at møbelkæden My Home drejede nøglen for sidste gang på Lavhedevej 50 i Holstebro. Men nu er der godt nyt til de møbelglade folk i Vestjylland. Møbelkæden vender nemlig tilbage til den vestjyske provinsby på akkurat samme adresse som tidligere. EDC Erhverv Poul Erik Bech har formidlet udlejningen af lejemålet på 1.456 m2 i Lavhedecentret.

  • Detail
  • Holstebro
  • My Home
Læs artikel