Flere tomme lagerlokaler i Storkøbenhavn og Vestegnen er godt for markedet

  • Industri

Ved indgangen til 2023 er der kommet flere tomme lokaler til lager og logistik i Københavns omegn ifølge nye tal fra Ejendomstorvet.dk. Og det er en god nyhed, siger lokal erhvervsmægler, som har svært ved at skaffe m2 til virksomhederne og kan registrere stigende lejeniveauer.

I Københavns omegn steg antallet af udbudte m2 til lager, logistik og produktion eller værksteder kraftigt i slutningen af 2022, selv om der er rift om lokalerne særligt på Vestegnen. Det viser nye data fra Ejendomstorvet.dk, landets største portal for er­hvervslo­ka­ler. Jakob Wegener, adm. direktør, Ejendomstorvet.dk, siger:

”Efterspørgslen på lokaler tæt på hovedstaden har længe været stor, og igennem 2021 så vi et fald i udbuddet af m2 kvartal for kvartal. Gennem 2022 lå udbuddet nogenlunde konstant på et historisk lavt niveau – men steg så kraftigt i 4. kvartal. Det hænger sammen med, at der er kommet helt nybyggede lokaler i både Høje-Taastrup og Hedehusene.”

Aktuelt har Ejendomstorvet.dk et udbud på godt 9.200 lejemål og ejendomme på landsplan, heraf lidt over 1.100 lokaler til lager, logistik, produktion eller værksted. 185 af dem ligger i Københavns omegn, flest i Høje-Taastrup Kommune inklusive Hedehusene med 37 lokaler, Brøndby med 36, Albertslund med 26 og Ballerup inklusive Skovlunde med 25 lokaler.

”Vores største udfordring er at skaffe lokaler til virksomhederne. Stort set alt, hvad vi kan få fat på, går som varmt brød. Fx fik vi for nylig ret store lagerlokaler på 14.000 m2 til udlejning i Ishøj, og efter 20 minutter havde vi aftalt den første fremvisning. Mange virksomheder vil gerne have lokaler tæt på hovedstaden, men en stor del af de ledige ejendomme er ældre og utidssvarende bygninger, og samtidig ser vi, at kommunerne langs den kommende letbane omlægger er­hvervs­om­rå­der til boliger,” siger Frank Kristensen, partner i EDC Erhverv Poul Erik Bech i Herlev.

Han glæder sig derfor over nybyggeriet, som bl.a. omfatter en udvidelse af Copenhagen Markets – tidligere kendt som Grønttorvet – i Høje-Taastrup. Det er især svært at skaffe lokaler i kommuner tættest på København som Brøndby, Glostrup, Herlev, Rødovre.

Efterspørgslen er fortsat høj på trods af nedkølingen i dansk økonomi og en vis opbremsning i nethandlen. På Vestegnen vil virksomhederne generelt helst bo tættest på København, fx i Rødovre, Hvidovre, Brøndby og Glostrup, og da der jævnligt forsvinder erhvervsjord til boligprojekter, stiger lejepriserne pt, især på lokaler op til 200-300 m2.

Udbuddet af lokaler til lager, logistik og produktion i Københavns omegn lå gennem 2022 på 2,6-2,8% af de samlede m2, men steg til 3,3% ved indgangen til 2023. Københavns omegn har i alt knap 5,5 mio. m2 lager- og pro­duk­tions­a­re­a­ler – stort set det samme som for et år siden. Samtidig med nybyggeriet længst væk fra København forsvinder ældre ejendomme tættere på hovedstaden som led i byudvikling med nye boligområder, ikke mindst langs den kommende letbane.

Vil du vide mere?

Hold dig opdateret på tendenser, nøgletal og nye er­hverv­se­jen­dom­me med EDC Erhvervs nyhedsbrev.

Tilmeld nyhedsbrev

National mæglervirksomhed med lokalt kendskab

Vi er Danmarks største mæg­ler­virk­som­hed og kender både de lokale, nationale og internationale markedsforhold. Derfor kan jeg hjælpe dig, uanset om du skal købe, sælge, leje eller udleje.

Frank Kristensen

Partner, ejendomsmægler og valuar, MDE

fkr@edc.dk58 58 77 89EDC Erhverv Poul Erik Bech

EDC Erhverv Poul Erik Bech

Marielundvej 41, 1. th., 2730 Herlev

278@edc.dk58 58 71 00

NORMAL åbner stor butik med 33 meters facade på Søborg Hovedgade

Den første NORMAL-butik i Søborg i København slår snart dørene op. Det sker på Søborg Hovedgade 47, hvor supermarkedet ALDI tidligere havde butik, inden butikskæden forlod det danske marked. Det er et regulært butikslokale med stor synlighed, et etageareal på 565 m2 og hele 33 meters facade. EDC Erhverv Poul Erik Bech har formidlet udlejningen til NORMAL.

  • Detail
  • Søborg
  • NORMAL
Læs artikel

Sko­lestart­hjælp fra Dansk Folkehjælp kan søges frem til 30. april

Over en femårig periode har EDC Poul Erik Bech Fonden valgt at donere 6 mio. kr. til Dansk Folkehjælps projekt Sko­lestarts­hjælp. Projektets formål er at gøre en forskel for børn fra økonomisk udfordrede børnefamilier, ved at give dem en god start på deres ud­dan­nel­ses­for­løb. Sko­lestarts­hjælp kan i år søges i perioden fra 1.-30. april 2024.

  • EDC Poul Erik Bech Fonden
  • Skolestarthjælp
  • Dansk Folkehjælp
Læs artikel

Stor interesse ved borgermøde om Den Hvide By ved Augustenborg Slot

Omkring 200 borgere var mødt frem for at høre mere om det nye ræk­ke­huspro­jekt 'Den Hvide By' i Augustenborg på Als i Sønderjylland. Projektet er nu så fremskredent, at det er besluttet, at der skal bygges hele 68 rækkehuse. 1. etape bliver på 24 boliger mellem 55-125 m² og skal efter planen bygges fra sommeren 2024 og stå ind­flyt­nings­klar i maj 2025. EDC Projekt Poul Erik Bech er sammen med den lokale EDC Poul Erik Bech boligbutik i Sønderborg valgt til at stå for udlejningen af rækkehusene.

  • Sønderborg
Læs artikel