Helsingør Dagblad rykker ind i topmoderne kon­tor­fæl­les­skab i historisk ejendom

  • Kontor
  • Helsingør

Helsingør Dagblad flytter som de første ind i et nyetableret kon­tor­fæl­les­skab på Sophie Brahes Gade 50 i hjertet af Helsingør. Ejendommen har en glorværdig fortid som bryghus for Wiibroe, Nordsjællands lokale øl, og har senest været domicil for sy­ge­for­sik­rin­gen "danmark". EDC Erhverv Poul Erik Bech Nordsjælland har formidlet lejeaftalen og står også for udlejningen af den resterende del af kon­tor­fæl­les­ska­bet.

I foråret 2024 skal journalister og sælgere fra Helsingør Dagblad sætte kursen mod Sophie Brahes Gade 50 i midten af Helsingør i stedet for H.P. Christensens Vej i den vestlige del af byen, som har været hjemsted for det lokale dagblad i mange årtier. Det lokale dagblad bliver de første lejere i det nye kon­tor­fæl­les­skab i Wiibroes gamle bryghus. Ifølge Frank Lundgaard Nielsen, driftschef hos JFM, har flytningen været undervejs siden 2020, hvor dagbladet blev opkøbt af den landsdækkende mediekoncern:

"Vi har en ambition om at være tæt på, hvor det sker. Derfor har vi, siden vi overtog dagbladet i 2020, kigget efter en placering i hjertet af Helsingør, og vi har været rundt og kigge på mange lejemål, men det har været svært at finde det helt rigtige match. Vi har haft det gamle Wiibroe bryghus op og vende tidligere. Nu hvor ejendommen bliver moderniseret, og vi kan være med til at sætte vores præg på indretningen, vil vi få muligheden for at få det præcis, som vi ønsker det."

"Vi glæder os til at flytte ind i de nye lokaler og håber på, at det vil bringe os endnu tættere på det lokale. Vores vigtigste opgave er at formidle, hvad der sker i Helsingør og omegn, og det er trods alt nemmere, når man er tæt på der, hvor det sker. Vi vil være nærværende og synlige overfor lo­kal­be­folk­nin­gen, og derfor vil vi også åbne dørene for borgerne, som er hjertelig velkomne til at komme forbi redaktionen med tips og historier, eller til debatter og foredrag," fortæller Frank Lundgaard Nielsen.

Helsingør Dagblad overtager de nye lokaler i kon­tor­fæl­les­ska­bet den 1. marts 2024 og forventer at flytte ind på det nye kontor i slutningen af marts.

Historisk og arkitektonisk ejendom
Oprindelig er den store rød­mur­sten­se­jen­dom opført i 1861, da Carl Wiibroe opførte bryggeriet efter Øre­sunds­for­e­nin­gens ejendom på adressen var brændt ned, men historien går længere tilbage end det, fortæller Stephen Berthelsen, partner og erhvervschef hos EDC Erhverv Poul Erik Bech Nordsjælland:

"Det er en meget markant ejendom i midten af Helsingør, som heldigvis har bibeholdt mange af de arkitektoniske detaljer fra fortiden. På adressen har Sophie Brahe, lillesøster til Tycho Brahe, boet fra 1616 til 1643, heraf vejnavnet. I over 100 år blev der brygget øl på adressen, men i 1986 blev de gamle bygninger revet ned med undtagelse af det be­va­rings­vær­di­ge bryg- og malthus. Ejendommen står i dag tilbage med ydermurene og den kamtakkede gavl bevaret, mens bryghuset blev fredet pga. Sophie Brahes tilknytning til stedet og der er også opsat en mindeplade for Sophie Brahe."

Topmoderne kon­tor­fæl­les­skab
Senest har sy­ge­for­sik­rin­gen "danmark" haft domicil i den markante ejendom på Sophie Brahe Vej, men da de flyttede ud i 2022, blev et større renove­rings­pro­jekt igangsat mhp. at etablere et topmoderne kon­tor­fæl­les­skab, som hidtil har været en mangelvare i Helsingør. Frank Lundgaard Nielsen fortæller:

"Det har ikke været nemt at finde et nyt lokale til vores lokale redaktion i Helsingør, men det nyetablerede kon­tor­fæl­les­skab i midten af byen er præcis dét, som vi har været på udkig efter. Udover at vi kommer markant tættere på byen, så bliver vi også en del af et fællesskab, hvor der forhåbentlig rykker flere lokale virksomheder ind. Nu er vi first mover her, og vi håber, at vi kan inspirere andre virksomheder til at rykke ind i kon­tor­fæl­les­ska­bet og blive en del af Helsingørs formentlig bedste kontor med netværk, fællesskab og viden som tre nøgleord."

Stephen Berthelsen oplever pæn interesse for kon­tor­fæl­les­ska­bet: "Vi ser en stigende interesse for kon­tor­fæl­les­ska­ber på tværs af landet, og det gælder også i Helsingør, hvor både virksomheder udenbys fra, men især lokale virksomheder har vist stor interesse for kon­tor­fæl­les­ska­bet. Placeringen er ideel og rammerne er fantastiske med mulighed for at præge indretningen. Kontorer varierer i størrelse fra 254-2.133 m², og det er også muligt, at leje sig ind på en enkelt plads i Open Space-zonerne."

Læs mere om det nyetablerede kon­tor­fæl­les­skab i Helsingør

Klik her

National mæglervirksomhed med lokalt kendskab

Vi er Danmarks største mæg­ler­virk­som­hed og kender både de lokale, nationale og internationale markedsforhold. Derfor kan jeg hjælpe dig, uanset om du skal købe, sælge, leje eller udleje.

Stephen Berthelsen

Partner, erhvervschef, ejd.mægler og Valuar, MRICS Registered Valuer, MDE

stbe@edc.dk21 73 28 0358 58 78 50EDC Erhverv Poul Erik Bech Nordsjælland

EDC Erhverv Poul Erik Bech Nordsjælland

Sdr. Jernbanevej 18 D, 3400 Hillerød

342@edc.dk48 26 99 10

DEKRA udvider med nyt DGNB-certificeret AMU Center på 2.700 m² i Nørresundby

Den tyske sik­ker­heds­gi­gant, DEKRA, med afdelinger i mere end 60 lande og over 48.000 medarbejdere udvider deres nordjyske til­ste­de­væ­rel­se. Virksomheden har købt et grundstykke på 15.000 m² i Nørresundby, hvor de opfører et nyt DGNB-certificeret AMU Center til trans­port­bran­chen, der forventes færdig primo 2025. EDC Erhverv Poul Erik Bech Aalborg har takket være netværk og lokalkendskab formidlet salget mellem sælger Brian Schou fra K3 ejendomme og køber DEKRA.

  • Aalborg
  • DEKRA
  • Byggeprojekt
Læs artikel

Ankerhus en af Skagens mest markante ejendomme sat til salg for knap 64 mio. kr.

Ankerhus, en markant skikkelse i bybilledet i Skagen, er sat til salg. EDC Erhverv Poul Erik Bech Vendsyssel skal formidle salget af ejendommen, der indeholder 12 eksklusive lejligheder, 2 fuldt udlejede er­hvervs­le­je­mål i stueetagen og en traditionel Skagen villa, der er bygget i samme stil som resten af ejendommen.

  • Skagen
  • Ankerhus
  • Investering
Læs artikel

228 ha plan­teavls­e­jen­dom med godslignende karakter til salg for 73 mio. kr. i Stubbekøbing

En herskabelig plan­teavls­e­jen­dom med moderniseret hovedhus, tre boliglejemål og syv drifts­byg­nin­ger er sat til salg for 73 mio. kr. i Stubbekøbing på Nordfalster. EDC Landbrug Poul Erik Bech skal formidle salget af den imponerende ejendom, der råder over 228 ha. dyrk­nings­sik­ker landbrugsjord med enormt potentiale for grøn produktion.

  • Landbrug
  • Lolland Falster
Læs artikel