Kendt galleri lukker efter knap et årti

  • Detail
  • Søborg

Galleri Rattenborg på Søborg Hovedgade 151 er netop blevet solgt. Galleriet, der tidligere er ejet af den dygtige billedkunstner Heidi Rattenborg, blev solgt på rekordtid til en beboer i den an­dels­bo­lig­for­e­ning, som ejendommen hører til. Fremover vil lokalet blive benyttet til klinikformål. Trods den vemodige lukning fortsætter kunstneren med sin passion, hvor værkerne nu udelukkende kan købes på nettet. EDC Erhverv Poul Erik Bech har formidlet salget af galleriet.

Corona, krig i Ukraine, prisstigninger og inflation har gjort det svært for mange dygtige kunstnere at få tingene til at løbe rundt. Heidi Rattenborg, der er et kendt ansigt i kunstverdenen, er ingen undtagelse. Hun har netop solgt sit galleri i Søborg, som hun har haft siden december 2015:

"Jeg har valgt at sælge mit galleri, da krigen og corona bl.a. gjorde det ekstremt svært at sælge kunst. Derfor har jeg taget et job for at få tingene til at løbe rundt, og nu maler jeg, når jeg har lyst derhjemme. Derfor kører hjemmesiden også fortsat, og det bliver den ved med, så længe jeg fortsat synes, det er sjovt at lave kunst," siger Heidi Rattenborg, kunstner og ejer af Galleri Rattenborg. Hun fortsætter:

"Det gik først rigtig op for mig, at galleriet lukker, forleden da jeg pillede folien fra dørene. Det er da en ærgerlig og vemodig fornemmelse, men motivationen var der bare ikke mere, og det føltes ikke sjovt længere - kunst skal være sjovt, ellers kommer det ikke fra hjertet. Nu er jeg et andets sted i mit liv, og det føles godt at male igen uden at være afhængig af at skulle sælge kunsten. Jeg vil ikke udelukke, at der måske kommer et nyt galleri på et tidspunkt, men for nu har jeg det godt med at male, når tiden og lysten er der."

Et maleri fra Heidi Rattenborgs hånd er oftest abstrakt med karakter og kant. Det er rå stil med balance i kaos - ekspressivt og fyldt med detaljer. Det er store værker med mange farver og mange lag.

Tillid blev nøglen til hurtigt salg
Foruden smukke og abstrakte malerier, skaber Heidi unikke bron­zeskul­p­tu­rer og fænomenale Giclee kunsttryk, der er en trykmetode, hvor det originale maleri trykkes i en højere opløsning end normale print, hvilket gør dem skarpere og mere detaljerede at se på.

Frank Kristensen, Partner i EDC Erhverv Poul Erik Bech Herlev, har formidlet salget af det farverige galleri. Han siger: "Først og fremmest er vi meget glade for at kunne bistå kunden med et godt salg, der blev færdiggjort ekstremt hurtigt. Faktisk solgte vi an­dels­bo­lig­lo­ka­let på knap en måned. Det har været en spændende sag at skulle formidle, ikke mindst fordi der er tale om et velbeliggende og præsentabelt lokale i en veldreven an­dels­bo­lig­for­e­ning i Søborg. Dertil er det enormt pæne interiør, som galleriets kunst har sat et betagende præg på. Vi håber selvfølgelig, at der en dag kommer et nyt Galleri Rattenborg, men indtil da ønsker vi Heidi tak for samarbejdet og god vind fremover."

Heidi Rattenborg siger: "Det har været et gnidningsfrit forløb og et superfint samarbejde med EDC Poul Erik Bech. Jeg har haft stor tillid til Frank, og det har betydet meget for mig igennem hele processen. Jeg ville gerne have, at det var ham, der solgte den. Frank skar ind til benet, var ærlig og grundig hele vejen igennem, så jeg kunne sove roligt om natten, velvidende at han havde styr på tingene. Og det gik jo også vildt stærkt med at finde en køber og få styr på det hele, så jeg er meget tilfreds med forløbet.

Heidi Rattenborgs smukke og unikke kunst kan fortsat købes på gal­le­rirat­ten­borg.com. Du kan også besøge siden og lade dig inspirere eller lære mere om fx Giclee kunsttryk.

National mæglervirksomhed med lokalt kendskab

Vi er Danmarks største mæg­ler­virk­som­hed og kender både de lokale, nationale og internationale markedsforhold. Derfor kan jeg hjælpe dig, uanset om du skal købe, sælge, leje eller udleje.

Frank Kristensen

Partner, ejendomsmægler og valuar, MDE

fkr@edc.dk51 68 04 6858 58 77 89EDC Erhverv Poul Erik Bech

EDC Erhverv Poul Erik Bech

Marielundvej 41, 1. th., 2730 Herlev

278@edc.dk58 58 71 00

Nyt kontordomicil i Odense bliver bygget til GF Forsikring

GF Forsikring bliver i Odense og rykker ind i kommende kontordomicil i 2026

EDC Erhverv Poul Erik Bech har bistået GF Forsikring med at finde et nyt kontordomicil i Odense og efter et par års søgen, er det lykkedes. Det medlemsejede for­sik­rings­sel­skab rykker forventeligt ind i den kommende domicilejendom i Cortex Park i Odense i 2026. Raundahl & Moesby er to­ta­len­tre­pre­nør på projektet, som de netop har solgt videre til AP Ejendomme og altså GF Forsikring, som kommende lejere.

  • Kontor
  • Odense
Læs artikel

Ge­ne­ra­tions­skif­te: Veldrevet og idyllisk hotel tæt på den dansk-tyske grænse sat til salg

Det anerkendte og historiske Benniksgaard Hotel i Rinkenæs, tæt på den dansk-tyske grænse, er sat til salg. Pris: 42,5 mio. kr. Siden den spæde start i 2000 er hotellet løbende blevet moderniseret og udvidet, og i dag består hotellet af samlet 119 værelser, der ligger med en fantastisk udsigt over Flensborg Fjord.

  • Hotel
  • Sønderjylland
Læs artikel

Ikoniske skolebygninger skal omdannes til boliger: Budfrist den 20. september

Den lokalkendte skole i Haderslev Hans Hertug Skole skal omdannes til boliger. I første omgang skal den tidligere folkeskole sælges i offentligt udbud med budfrist den 20. september 2024, hvorefter den kommende køber vil have mulighed for at tilpasse byggeplanerne. EDC Poul Erik Bech skal formidle salget af den tidligere folkeskole på vegne af Haderslev Kommune.

  • Investering
  • Projekt
  • Haderslev
Læs artikel