Kohsel lejer nyt kontor og sælger domicil til udlejer: ”Match made in Heaven”

Kohsel flytter ind på stort kontorhotel i Skanderborg.
  • Kontor
  • Skanderborg

Trans­for­mer­virk­som­he­den Kohsel rykker fra Sønderskovvej 1 i Hørning til Danmarksvej 26 i Skanderborg, hvor de lejer nyt kontor i et kontorhotel. Som en del af aftalen har Admincom A/S, der driver kontorhotellet, udvidet deres portefølje med købet af Kohsels gamle domicil. EDC Poul Erik Bech Aarhus har formidlet både lejeaftalen og salget af Kohsels tidligere domicil på Sønderskovvej. 

Kohsel er global leverandør af skræddersyede induktive komponenter såsom transformere-, spoler- og fil­ter­løs­nin­ger. Virksomheden har eksisteret siden 1969 og siden 1971 har Kohsel haft til huse på Sønderskovvej 1 i Hørning. Nu rykker virksomheden videre til Danmarksvej 26, hvor de har lejet et 500 m² stort kontor i et sublimt kontorhotel. Jan Ellegaard, direktør hos Kohsel, fortæller:

"Vores produktion er løntung, så efterhånden som årene er gået, er al vores produktion flyttet til Letland og Thailand, hvor vi beskæftiger 500-600 medarbejdere. Dermed stod vi tilbage med to muligheder; at bygge vores gamle domicil på Sønderskovvej om til rent kontor eller finde et nyt kontor. Vi gik med det sidste og faldt over kontorhotellet på Danmarksvej 26 i Skanderborg, fordi det lever op til vores kriterier. Dels er det en fornuftig geografisk placering af hensyn til vores medarbejdere, og dels er der attraktive rammer med kantine, fitness, omklædning og bemandet reception."

Han fortsætter: "Vores betingelse var, at vi skulle af med vores egen ejendom inden vi kunne rykke videre, og her var Dan Honoré fra EDC meget proaktiv og fik sat gang i et salg af vores domicil til Admincom. Dermed kan man sige, at det er et 'match made in Heaven'."

Win-win for Admincom
Udlejer af kontoret og køber af domicil-ejendommen i Hørning er Admincom, som er et privat ejen­doms­sel­skab, og siden 2002 har udlejet bolig- og er­hvervs­le­je­mål, primært i Skanderborg. Mette Michelsen, direktør hos Admincom, siger:

"Først og fremmest er vi glade for at få Kohsel ind som lejer i kontorhotellet i Skanderborg. Kohsel bliver en del af en bredere sammensætning af 11 virksomheder i alt på tværs af forskellige brancher med alt fra beauty-virksomhed til konsulenthus, hvilket skaber en god dynamik i huset. Der er gode muligheder for at skabe gode relationer på tværs af de forskellige virksomheder, bl.a. ved kaffemaskinen i kantinen."

"Vi har købt Sønderskovvej med udlejning for øje. Vi har i forvejen én ejendom med kombineret lager og kontor, men vi har haft forespørgsler på flere, så vi håber, at vi kan få udlejet domicil-ejendommen i Hørnings rolige er­hvervskvar­ter," siger Mette K. Michelsen.

Perfekt mæglersag
EDC Erhverv Poul Erik Bech Aarhus har formidlet de to aftaler, og står også for udlejningen af domicil-ejendommen på Sønderskovvej 1 i Hørning. Dan Honoré, Erhvervsmægler hos EDC Erhverv Poul Erik Bech Aarhus, siger:

"Det er noget nær den perfekte mæglersag. Vi slår to fluer med et smæk med både leje og salg, og mangler nu bare at sætte kronen på værket og finde en ny lejer til domicil-ejendommen. Kohsel viste interesse for Danmarksvej 26, men havde en betingelse om først at skulle sælge deres egen ejendom. Det løste vi, og dermed gik det hele op i en højere enhed. Tillykke til begge parter."

EDC Erhverv Poul Erik Bech Aarhus formidlede også lejekontrakten af et 500 m² stort lejemål i selvsamme kontorhotel i sommeren 2022, hvor Mink­se­kre­ta­ri­a­tet 2. instans flyttede ind.

Engageret mæglerarbejde
"Det har været super godt at arbejde sammen med Dan Honoré fra EDC Poul Erik Bech. Han kendte vores betingelse ift. at vi skulle sælge vores egen domicil før vi kunne flytte, og det klarede han virkelig godt. Han var rigtig god til at holde bolden rullende, og god til at engagere sig og følge op løbende," siger direktør hos Kohsel, Jan Ellegaard.

Mette K. Michelsen, direktør hos Admincom, supplerer: "Det har været en fornøjelse at have Dan Honoré med i processen. Han har vist stort engagement og været meget informativ, og så har det virkelig fungeret godt, at vi har haft én kontaktperson gennem hele processen. Det har gjort, at vi trygt har kunne overlade det til Dan. Alt i alt en meget smertefri proces, selvom der var flere ender der skulle mødes. Stor ros herfra."

Vil du vide mere?

Hold dig opdateret på tendenser, nøgletal og nye er­hverv­se­jen­dom­me med EDC Erhvervs nyhedsbrev.

Tilmeld nyhedsbrev

National mæglervirksomhed med lokalt kendskab

Vi er Danmarks største mæg­ler­virk­som­hed og kender både de lokale, nationale og internationale markedsforhold. Derfor kan jeg hjælpe dig, uanset om du skal købe, sælge, leje eller udleje.

Dan Honoré

Erhvervsmægler, MDE, Diplom i Vurdering

dho@edc.dk21 51 62 6958 58 76 87EDC Erhverv Poul Erik Bech

EDC Erhverv Poul Erik Bech

Rådhuspladsen 3, mezz, 8000 Aarhus C

802@edc.dk87 30 99 30

CityFact udvider med 4 nye områder: Følg den lokale udvikling

EDC Erhverv Poul Erik Bech introducerede i sommeren 2022 det nye analyseprodukt CityFact, som kan bruges til at give et dybdegående indblik i relevante tal og tendenser for en specifik by eller område. Produktet har været så stor en succes, at det netop er blevet udvidet med 4 nye områder i form af Vendsyssel, Vestegnen, Trekantområdet og Sønderjylland.

  • CityFact
Læs artikel

JLL og EDC Poul Erik Bech med ny Nordic Outlook: Hvornår vender udviklingen på det nordiske ejendomsmarked?

JLL (Jones Lang LaSalle), en af verdens største ejen­doms­mæg­ler­virk­som­he­der, har sammen med EDC International Poul Erik Bech netop offentliggjort rapporten JLL Nordic Outlook, som giver en status på det nordiske ejendomsmarked. Spørgsmålet er, hvornår ejen­doms­mar­ke­det igen vil stabilisere sig?

  • JLL
  • Nordic Outlook
  • Det nordiske ejendomsmarked
Læs artikel

Nordic Outlook Autumn 2023

JLL (Jones Lang LaSalle) har netop udgivet deres halvårlige rapport om det nordiske ejendomsmarked. EDC Erhverv Poul Erik Bech har bistået med tal, tendenser og indsigter om det danske marked. Temaet for efterårets rapport er, at ejen­doms­mar­ke­det er på vej mod lysere tider. Men hvornår vil markedet stabilisere sig?

    Læs artikel