To sjældne detaillejemål i hjertet af Esbjerg med ”AAA-beliggenhed”

  • Esbjerg
  • Detail

I det tidligere indkøbscenter "Midt-I" på hjørnet af Kongensgade og Torvet i Esbjerg er to store butikslejemål kommet til udlejning. Fitness World, H&M og en restauration har tidligere været mangeårige lejere. Det er ikke ofte, at to så store butikker på så prominente adresser med triple-A placering kommer til udlejning, og ejendommen kandiderer da også til at have en af byens bedste eksponeringer. Udlejer og EDC Erhverv Poul Erik Bech er tæt på at indgå første lejekontrakt, hvor lejer ønsker en større del af det ene lejemål. Der er dog stadig plads til en eller flere pladskrævende for­ret­nings­kon­cep­ter, hvor ombygning til kontordomicil også er muligt.

To lækre lejemål på 1.650 m² og 1.644 m² på Kongensgade 27 i Esbjerg i det centralt beliggende indkøbscenter, Midt-I, er nu kommet til udlejning. Ejendommen med måske en af de bedste placeringer i Esbjerg overhovedet - på hjørnet af Torvet og Kongensgade, er ejet af et 10 mand stort kom­man­dit­sel­skab "K/S Midt-I".

Michael Larsen, Pro Management, en af ejerne, siger: "Vi har været medejer af Midt-I siden 2003, og på de 20 år er der sket en stor udvikling. Det er gået fra et minicenter, hvor butikkerne bagerst havde det lidt svært med kun­de­gen­nem­strøm og synlighed til 2016, hvor vi lavede en gennemgribende renovering, hvor alle butikker har facade, indgang og synlighed ud mod Kongensgade. Det betød fx, at alle butikkerne kunne holde åbent under Corona, da de alle er enkeltstående butikker med indgang mod gaden. Det ene lejemål har fx en 81 meter facade, så der er god mulighed for store kæder, som ønsker en flagskibsbutik med stor synlighed."

Tæt på første lejer
I butikkerne er der uhindret synlighed og eksponering overfor byens pulserende liv, der udspiller sig nærmest døgnet rundt og alle ugens dage. I ejendommen findes i stueplan Café Gallardo, tøjbutikken By Lene, Bog & Idé, en kiosk og en de­tail­for­ret­ning, som giver ejendommen en god diversitet. Af nære naboer i området kan nævnes Louis Nielsen, Esbjerg Street Food, Sunset Boulevard, McDonalds, Matas, Profil-optik, Shaping New Tomorrow, Skechers m.fl. Det helt unikke ved ejendommen er dog dens placering ved byens torv, som sikrer en konstant stor kun­de­til­strøm­ning.

Jesper Ølgaard Bloch, partner i EDC Erhverv Poul Erik Bech Esbjerg, siger: "Der er dialog med lejere inden for forskellige segmenter, store som mindre, og én af dem er meget aktiv og interesseret. Derfor går der formentlig ikke længe, før vi kan offentliggøre en lejeaftale på mindst ét af lejemålene. Det er da også to temmelig store og sjældne butikslokaler med det, vi i branchen kalder triple-A-placering - og det er i sagens natur ikke hverdagskost i en by som Esbjerg, der er Danmarks 5. største by, at vi har sådanne varer på hylderne. En ny lejer kan potentielt leje over 3.000 m² på torvet."

Han fortsætter: "Lejemålene er begge på ca. 1.650 m². Det ene lejemål udgør hele ejendommens 1. sal, mens det andet lejemål udgør hele 2. salen og et begrænset areal på 3. sal. Siden 2006 har det ene lejemål været benyttet som fitnesscenter af Fitness World, så indretningen bærer derfor præg heraf, og en fortsat anvendelse til fitnesscenter er meget oplagt. Men lejemålene er fleksible og vil nemt kunne ombygges til fx kontormål, klinik eller restauration, ligesom der tidligere har været restauration på 2. salen. Så udover en flagskibsbutik, kan det også blive et fantastisk firmadomicil eller restaurant. Der foreligger også in­ge­ni­ørskit­ser om muligheden for at opdele lejemålene i mindre enheder, hvormed det er muligt at leje velindrettede lokaler helt ned til 193 m²."

Særligt i sommerhalvåret summer Torvet af liv fra de udendørs afskærmede spiseområder, der omkranser et koncertområde. Det flotte torv er ligeledes en ho­ve­d­at­trak­tion i vinterhalvåret, hvor fx en stor skøjtebane, juletræer og en smuk vin­ter­udsmyk­ning er trækplaster for byens borgere og besøgende. På Torvet ligger flere af byens ældste og smukkeste ejendomme, hvor der også er et flot kig til Musikhuset, tegnet af arkitekt Jan Utzon og til musikhuset, den smukke Henning G. Kruses plads, tegnet af det verdensberømte danske arkitektfirma BIG - Bjarke Ingels Group.