Engvang Frugtplantage i Strøby ved Køge sat til salg: En unik sanseoplevelse

  Engvang Frugtplantage i Strøby ved Køge sat til salg: En unik sanseoplevelse

  I naturskønne rammer i Strøby tæt på Køge ligger en populær landejendom med frugtplantage og tilhørende gårdbutik. Engvang Frugtplantage er sat til salg for 5,1 mio. kr., og den 8,3 ha store grund og 136 m² ejendom sælges som ’going-concern’. Plantagen har en sublim placering lige ned til Tryggevælde Ådal, der kan åbne op for spændende muligheder i området i fremtiden. EDC Landbrug Poul Erik Bech skal formidle salget af den populære og attraktive landejendom.

  Det familieejede selskab, Engvang Frugt, har siden 1999 dyrket kernefrugter, stenfrugter og bær fra grunden, hvorfra ca. 4 ha er dyrkbart og EU støt­te­be­ret­ti­get. Engvang Frugt har al produktion på ejendommen og sælger sine produkter fra gårdbutikken, der i 2019 blev udvidet til også at have eget bageri og café:

  ”Her er tale om en meget unik landejendom, der også fungerer som et attraktivt besøgssted for familier, hvor et stigende antal faste kunder er kommet til for at nyde gårdens faciliteter af selvpluk, café og salg af frisk frugt og bær. Dertil er et kva­li­tets­ba­ge­ri, der sammen med caféen tiltrækker flere gæster til i som­mer­må­ne­der­ne, hvor kunderne kan nyde god mad og drikke i naturskønne rammer. Plantagen har længe været et aktiv for området, der har trukket flere gæster til byen og fungeret som hyggeligt samlingspunkt for de lokale. Og det kan man godt forstå. Det er en unik oplevelse for alle sanserne og bestemt et besøg værd.”

  Frank Poll, landbrugschef i EDC Landbrug Poul Erik Bech

  Attraktiv beliggenhed og topfaciliteter
  Som en del af Stevns Kommune nyder Strøby godt af sin kystnære beliggenhed og tætte afstand til Køge centrum. Dertil er kommunens helt store attraktion, Stevns Klint, der hvert år tiltrækker tusindvis af turister til kommunen:

  ”Plantagen ligger op til Tryggevælde Ådal, der i 2021 blev udnævnt til pilot naturpark. Det åbner op for muligheden for at privataktører kan afholde aktiviteter og arrangementer i forbindelse med naturparken. Der kan eksempelvis etableres shelter, glamping, kajak og meget mere, som alt sammen er formål, ejendommen vil være ideel til. Det kan selvfølgelig også forventes at skabe en yderligere kundestrøm til gårdbutikken. Ejerne ønsker en hurtig handel, så det er bare om at slå til, hvis man ønsker at overtage den populære frugtplantage,” fortæller Frank Poll.

  Vil du vide mere?

  Hold dig opdateret på tendenser, nøgletal og spændende nyheder med LandbrugFokus.

  Læs LandbrugFokus

  Landbrugsmægler med nationalt netværk

  Vi er en specialiseret land­brugs­af­de­ling, og en del af Danmarks største ejen­doms­mæg­ler­virk­som­hed. Ud over land­brugs­af­de­ling, får du et landsdækkende netværk af 19 erhvervscentre og over 80 boligbutikker, til at sælge dit landbrug.

  Frank Poll

  Landbrugschef, forstkandidat, ejendomsmægler, MDE

  fpo@edc.dk22 14 65 28EDC Landbrug Poul Erik Bech

  EDC Landbrug Poul Erik Bech

  Østergade 2, 4700 Næstved

  199@edc.dk58 58 77 09

  228 ha plan­teavls­e­jen­dom med godslignende karakter til salg for 73 mio. kr. i Stubbekøbing

  En herskabelig plan­teavls­e­jen­dom med moderniseret hovedhus, tre boliglejemål og syv drifts­byg­nin­ger er sat til salg for 73 mio. kr. i Stubbekøbing på Nordfalster. EDC Landbrug Poul Erik Bech skal formidle salget af den imponerende ejendom, der råder over 228 ha. dyrk­nings­sik­ker landbrugsjord med enormt potentiale for grøn produktion.

  • Landbrug
  • Lolland Falster
  Læs artikel

  Sol og vind over Danmark: Nogle udviklere lover guld og grønne skove ved opførelse af solceller

  Der er megen hype om solceller, vindmøller og alternative an­ven­del­ses­for­mer på landbrugsjord, hvor landmanden fx med det helt rigtige sol­cel­le­pro­jekt kan få pengene hjem 3-4 gange mere end ved bort­for­pagt­ning eller traditionel landbrugsdrift. Det skaber naturligvis interesse, men også en række useriøse spillere i markedet, som ofte lover for meget. Landbrugschef i EDC Landbrug Poul Erik Bech, Frank Poll, anbefaler, at landmanden finder en seriøs partner.

  • Landbrug
  • LandbrugFokus
  • Bæredygtighed
  Læs artikel

  Vær­di­an­sæt­tel­se af fast ejendom: ”De foreløbige ejen­doms­vur­de­rin­ger fylder hos land­brugs­kun­der­ne”

  Reglerne om at værdiansætte fast ejendom ved ge­ne­ra­tions­skif­ter/fa­mi­lie­over­dra­gel­ser/dødsboer kan være vanskelige at gennemskue. Et af de væsentlige forhold er, hvilken vurdering der er på over­dra­gel­ses­tids­punk­tet: Er der en ny ejen­doms­vur­de­ring efter Ejen­doms­vur­de­rings­lo­ven, der svarer nogenlunde til handelsværdien? Eller er seneste ejen­doms­vur­de­ring foretaget efter de ’gamle’ regler i Vur­de­rings­lo­ven, som formentlig er væsentligt lavere end handelsværdien i dag. Og hvad betyder de foreløbige ejen­doms­vur­de­rin­ger for fremtiden?

  • LandbrugFokus
  • Landbrug
  • Vurdering
  Læs artikel