Attraktiv boligbyggeret udbydes i offentligt udbud i Esbjerg Kommune

  • Esbjerg
  • Projekt

Museumspladsen på Østergade 42 i den centrale del af Esbjerg har i mange år været en populær par­ke­rings­plads for både esbjergenserne og byens gæster. Nu udbydes grundarealet på 11.831 m² med en estimeret byggeret på 13.500 m². EDC Poul Erik Bech skal formidle salget af Bi­bli­o­teks­ha­ven, som det nye projekt på Museumspladsen er døbt. Bi­bli­o­teks­ha­ven udbydes i offentligt udbud med budfrist den 26. august 2024.

Esbjerg Kommune afholdt i 2020 i samarbejde med DSB Ejendomme en pa­ral­lel­kon­kur­ren­ce, der bl.a. omfattede Museumspladsen i den centrale del af Esbjerg. Vin­der­for­sla­get blev tegnet af Tegnestuen Vandkunsten og lægger op til en opdeling af den nuværende par­ke­rings­plads med en ny park på den ene halvdel og en åben kar­ré­be­byg­gel­se på den anden halvdel samt med en delvist nedgravet par­ke­rings­kæl­der.

Borgmester i Esbjerg Kommune, Jesper Frost Rasmussen, siger: "Bi­bli­o­teks­ha­ven på Museumspladsen rummer et spændende potentiale, som skal have en positiv afsmittende effekt på hele bydelen. Kvalitet bliver et nøgleelement i de løsninger, der skal kendetegne projektet. Det gælder lige fra boligerne til de par­ke­rings­plad­ser, som dagligt bliver benyttet af mange lokale så vel som gæster i byen."

Visionen er klar
Det nye projekt har fået navnet Bi­bli­o­teks­ha­ven og i forlængelse heraf Bi­bli­o­t­eks­par­ken, da parken ligger klos op ad Esbjerg Hovedbibliotek. En strukturplan fra Tegnestuen Vandkunsten danner grundlag for udbuddet. Borgmester, Jesper Frost Rasmussen, siger: "Visionen for Bi­bli­o­teks­ha­ven og Bi­bli­o­t­eks­par­ken er at skabe bedst mulige rammer for byen med den bymæssige tænkning og arkitektoniske greb. For at sikre variation, skal kar­ré­be­byg­gel­sen i sit udtryk være sammensat af byg­nings­typo­lo­gi­er, der er kendt i byen."

"Formålet med parken er, at den skal være mul­ti­funk­tio­nel og henvende sig til alle byens borgere med plads til ophold, leg og aktivitet, fordybelse og udeservering. Der skal stadig være mulighed for petanque i samme omfang som i dag, og ellers bedre forhold, fx med overdækket arealer og bedre siddepladser. De store gamle træer i parken bevares så vidt muligt, mens multibanen flyttes til anden lokation i byen."

Erfaring med offentlige udbud
De 11.831 m² med 13.500 m² byggeretsmeter udbydes i licitation og skal formidles af EDC Erhverv Poul Erik Bech i samspil mellem det lokale erhvervscenter, den lokale boligbutik og pro­jek­taf­de­lin­gen i Danmarks største ejen­doms­mæg­ler­virk­som­hed. Tonny Broberg, projektchef hos EDC Projekt Poul Erik Bech, siger:

"Vi er glade for, at Esbjerg Kommune har peget på os til at varetage salget af Bi­bli­o­teks­ha­ven. Det er et superspændende projekt med et hav af muligheder for både boliger, erhverv og en skøn park, som skal favne esbjergenserne. Det er en meget central placering med stor bo­li­g­ef­ter­spørgsel. Vi har sat et skarpt hold til opgaven med bl.a. vores lokale boligmægler i Esbjerg, Morten Riis Nielsen, som sammen med mig vil bistå interesserede købere med bl.a. at fastsætte salgs- og lejeniveauer for de kommende boliger."

"Vi er i gang med et lignende udbudsprojekt for Haderslev Kommune, hvor den tidligere Hertug Hans Skole i den centrale del af Haderslev er i udbud. Sagen har fået meget opmærksomhed i pressen, og er faktisk en af grundene til, at Esbjerg Kommune har valgt os til opgaven, så vi glæder os til endnu et udbudsprojekt, der kan skabe opmærksomhed og sætte en god dagsorden for udviklingen i Esbjerg Kommune."

Centralt med stor bo­li­g­ef­ter­spørgsel
Jesper Ølgaard Bloch, partner hos EDC Erhverv Poul Erik Bech Syd-/Vestjylland, som på lige fod med Tonny Broberg og Morten Riis udgør den sidste del af trioen, glæder sig over projektet. Han siger: "Vi glæder os til at komme i gang med projektet og bidrage med kontakten til lokale investorer, udviklere og byggefirmaer, som kan se muligheder i projektet. Vi vil også bistå med rådgivning til er­hvervs­dri­ven­de, som ser sig selv blive en del af det kommende projekt. Beliggenheden til sådan et projekt fås ikke bedre i Esbjerg, og mange vil helt sikkert gerne bo i området. Det er meget centralt med kort afstand til offentlig transport med banegården og busterminalen lige ved siden af. Derudover er det tæt på byens handelsliv, kulturelle- og op­le­vel­ses­til­bud og med ho­ved­bi­bli­o­te­ket og supermarked på hver sin side af projektet."

DEKRA udvider med nyt DGNB-certificeret AMU Center på 2.700 m² i Nørresundby

Den tyske sik­ker­heds­gi­gant, DEKRA, med afdelinger i mere end 60 lande og over 48.000 medarbejdere udvider deres nordjyske til­ste­de­væ­rel­se. Virksomheden har købt et grundstykke på 15.000 m² i Nørresundby, hvor de opfører et nyt DGNB-certificeret AMU Center til trans­port­bran­chen, der forventes færdig primo 2025. EDC Erhverv Poul Erik Bech Aalborg har takket være netværk og lokalkendskab formidlet salget mellem sælger Brian Schou fra K3 ejendomme og køber DEKRA.

  • Aalborg
  • DEKRA
  • Byggeprojekt
Læs artikel

Ankerhus en af Skagens mest markante ejendomme sat til salg for knap 64 mio. kr.

Ankerhus, en markant skikkelse i bybilledet i Skagen, er sat til salg. EDC Erhverv Poul Erik Bech Vendsyssel skal formidle salget af ejendommen, der indeholder 12 eksklusive lejligheder, 2 fuldt udlejede er­hvervs­le­je­mål i stueetagen og en traditionel Skagen villa, der er bygget i samme stil som resten af ejendommen.

  • Skagen
  • Ankerhus
  • Investering
Læs artikel

228 ha plan­teavls­e­jen­dom med godslignende karakter til salg for 73 mio. kr. i Stubbekøbing

En herskabelig plan­teavls­e­jen­dom med moderniseret hovedhus, tre boliglejemål og syv drifts­byg­nin­ger er sat til salg for 73 mio. kr. i Stubbekøbing på Nordfalster. EDC Landbrug Poul Erik Bech skal formidle salget af den imponerende ejendom, der råder over 228 ha. dyrk­nings­sik­ker landbrugsjord med enormt potentiale for grøn produktion.

  • Landbrug
  • Lolland Falster
Læs artikel