Villa fra EDC

Kjeldbjergvej 5, Fjaltring

7620 Lemvig

2.295.000 kr.

7/7 rum, 347 m²

Istandsat og be­va­rings­vær­dig - Unikt at få begge dele så tæt på Vesterhavet

Historisk liebhaveri og ve­st­kyst­hi­sto­rie, når det er allerfinest. Dét venter jer her ved Fjaltring, hvor denne stemningsfulde ejendom byder velkommen. Sønder Lapholm er drømmeboligen for jer, der ønsker landlige omgivelser tæt på Vesterhavet. I får både et stemningsfuldt stuehus med helårsbeboelse foruden et charmerende anneks, som er indrettet til ferieudlejning i den oprindelige staldbygning. Og der er en god økonomisk gevinst i udlejningen via AirBnB, der i øjeblikket runder 110.000 kroner på årsbasis.

Sønder Lapholm er bygget i 1880 og er efter en omfattende renovering omkring årtu­sind­skif­tet blevet kategoriseret som be­va­rings­vær­dig. Ejendommen er opført i flotte munkesten, og den store lade er bygget af tømmer og store master fra de vragdele, der ikke sjældent drev i land, dengang strækningen gik under navnet ‘Jernkysten’.

Stuehuset udfolder sig over 208 m², og ferieboligen tilbyder 139 m². Rustik charme og klassiske anslag kendetegner begge boliger, hvor de omfattende opdateringer er foretaget med blik for ejendommens unikke stemning. Samtidig er moderne virkemidler taget i brug. Tiltagene sikrer ikke alene en flot energimærkning via solcellerne, men løfter også den samlede boligoplevelse. Det ses blandt andet ved, at loftet er ført til kip i den store vinkelstue i hovedhuset, hvor man i samme ombæring har blotlagt den markante spær­kon­struk­tion.

Fra ejendommen blev bygget og små 100 år frem var stalden beregnet til dyrehold, men de seneste 30-40 år har stalden fungeret som bolig og er nu en rigtig god forretning som ferieudlejning. De mange rundede staldvinduer er mestendels bevaret, mens lerklinkerne på gulvet tilføjer indretningen et lunt og hyggeligt strejf.

Den store grund på 2.633 m² er omkranset af økologiske marker og vandrestier langs åen, og kun 500 meter skiller jer fra havet. Fra grundens mange lækroge kan Vesterhavets brusende bølger derfor høres slå mod kysten.

I Fjaltring er der lys i vinduerne hele året. De fleste huse benyttes som helårshuse,
og som­mer­hu­se­jer­ne er så glade for stedet, at de er der næsten hele tiden.

Fjaltring er kendt som Lemvig Kommunes kulturelle højborg. Her ligger Kulturcentret Tuskær, med kunst­ud­stil­lin­ger, foredrag, kurser og koncerter. Centrets køkken har guldmærket for økologisk mad. Mange kunstnere har bosat sig Fjaltring. I Fjaltring er der en bred vifte af foreninger som varetager alt det folkelige arbejde og de mange muligheder, som gamle og nye beboere kan deltage i.

Her er friskole, børnehus, købmand, Forsamlingshus, Gæstehus/ Vandrerhjem, som alt sammen ejes og drives af Fjaltrings beboere. Overfor købmanden har beboerne overtaget en gammel gård, som nu drives som beboerhus med en lang række aktiviteter. Man kan også blive en del af kon­tor­fæl­les­ska­bet ”cowor­kfjal­tring” hvor man kan leje sig ind i kortere eller længere perioder.

I Fjaltring lægger man vægt på, at tilflyttere får mulighed for at deltage i
aktiviteterne, hvis de har lyst. I vinterhalvåret bliver der arrangeret fællesspisning på skolen en gang om måneden. Hver fredag er er der ef­ter­mid­dagsca­fe, hvor alle er velkomne, og i Beboerhuset bliver der afholdt en lang række møder, foredrag og filmaftener. For­sam­lings­hu­set afholder hvert år lokalrevy. Den årlige græskar- og ka­ge­bag­nings­kon­kur­ren­ce er ligesom Sankt Hansaften på stranden og Open by Night ved købmanden store tilløbsstykker.

Badestranden ved Høfde Q er vidt berømt og området er ved at udvikle sig til et nyt centrum for surfere af alle slags. De nærliggende skrænter ved Bovbjerg er meget benyttede af hanggliderne. Her er rige muligheder for både at vandre og cykle væk fra den normale trafik og beboerne har anlagt et netværk af trampestier, som blandt andet benyttes som sikre skoleveje.

Kontakt EDC Lemvig på tlf. 96 63 40 00 for en fremvisning – ejendommen skal naturligvis opleves.

Fakta om Lemvig (19.110 indbyggere)

Kommuneskat
25,5%
Landsgennemsnit
25,4%
Grundskyldspromille
15,4
Landsgennemsnit
10,193

Pasningstakster

Vuggestue 0-2 år
3.706 kr./md.
Dagpleje 0-2 år
2.932 kr./md.
Børnehave 3-5 år
2.236 kr./md.
Antal folkeskoler
7
Gns. klassekvotient
18

Oplysninger

Sagsnr.
71105437
Boligareal
347 m²
Vægtet areal
258 m²
Rum/værelser
7/7
Grundareal
2.633 m²
Antal etager
2
Byggeår
1880
Energimærke
C
Ejerudgifter pr. md.
1.744 kr.
Pris/m²
8.895 kr.
Pris
2.295.000 kr.Tjek boliglån
Prisudvikling
-4,00 %
Liggetid
236 dage

Standard finansiering

Som en enkel huskeregel, kan du have en gældsfaktor på fire gange din årlige indkomst og maksimalt låne op til 80 % af boligens pris som realkreditlån samt 15 % som banklån. Din egenbetaling skal mindst være 5 % af boligens pris.
Ud­be­ta­ling
115.000 kr.
Brutto (ex. ejer­ud­gif­ter)
13.113 kr.
Netto (ex. ejer­ud­gif­ter)
10.415 kr.
Læs mere om boliglån

Nyttige links

Hjemmet er rammen om livet

Vi ved, det er vigtigt med hjemlige rammer. Derfor gør vi os umage hver eneste dag. For os handler det nemlig meget mere om mennesker end om mursten.

Lars Kynde Lyng

Ejendomsmægler MDE og indehaver, KøberRådgiver m/ Tryghedsmærke

laly@edc.dk61 33 20 86EDC Lemvig

EDC Lemvig

Vestergade 26, 7620 Lemvig

711@edc.dk96 63 40 00