Behov for flere nye og moderne kontorlokaler

I Aarhus er tendensen klar – der er behov for flere nye og moderne kontorlokaler, da efterspørgslen er stor, og mange virksomheder søger funktionsdygtige lokaler, der kan tiltrække nye kolleger og fastholde eksisterende. Det fortæller Dan Honoré, Erhvervsmægler kontor og detail i EDC Erhverv Poul Erik Bech Aarhus.

Hvilke tendenser ser du på kontormarkedet i Aarhus?

”Jeg ser et marked i rivende udvikling, hvor der er stor efterspørgsel på kontorejendomme blandt brugerne, specielt i Aarhus C. Her er der en meget stor efterspørgsel og behov for lejemål, som er moderne og lever op til brugernes krav. Vi ser en klar tendens til, at nye og moderne lokaler kan gøre det nemmere for virksomhederne både at fastholde og tiltrække medarbejdere. Der er en enorm kamp om at finde de rette ansatte, og her kan moderne kontorlokaler, der er funktionelle og har gode faciliteter virkelig gøre en forskel. Det er bestemt det vi ser i Aarhus lige nu, og selvom udbuddet af disse lokaler er småt, så forventer vi, at udbuddet stiger de næste 3-5 år i takt med, at der er et øget fokus på byfornyelse og kontorprojekter i Aarhus.”

Hvor bevæger kontormarkedet sig hen i fremtiden?

”Jeg tror fortsat, arbejdsgiverne vil være mere bevidste om, hvilke lokaler de har deres medarbejdere i. Derudover har Corona udfordret virksomheders syn på arbejdspladsen. Der tales meget om hjemmearbejdspladser og fleksibelt skrivebord, og jeg tror da også, at flere virksomheder vil gå over til en mere fleksibel arbejdsplads, så de ønsker at få mindre eller anderledes indrettet kontorlokaler. Så jeg tror i stigende grad, at virksomhederne vil vælge deres kontorlejemål efter et konkret behov og ikke nødvendigvis kun efter, hvor mange medarbejdere de er. Der bliver altså mere opmærksomhed på indretning og udnyttelse af lejemålet. Intet tyder dog på at efterspørgsel på kontorlejemål bliver mindre, det er bare nogle andre krav og behov virksomhederne har. Det er dog langtfra alle virksomheder, der ønsker eller har behovet hjemmearbejdspladser, så kontormarkedet er ikke svækket, men derimod i en spændende udvikling.”

Hvad brænder du særligt for ved kontormarkedet?

”Jeg synes, det er spændende at arbejde med kontorer. Jeg kan godt lide den enormt professionelle tilgang til kunderne. Det er professionelle folk, vi arbejder for og med, når vores kunder skal finde de rette lokaler. Det er meget motiverende at arbejde med, netop fordi vi kan være med til at finde langvarige løsninger for kunderne og give dem nye lækre, omgivelser.”

”Som tidligere konkurrencesvømmer har jeg selvfølgelig også et konkurrencegen, så vi skal have så meget ind som muligt og levere bedst muligt for kunderne. Derfor er det også utroligt motiverende for mig at komme ud og få talt med kunderne og få nye sager indDet er fedt at finde den rigtige kunde til en case, og jeg brænder virkelig for den tætte dialog med både udlejer og lejer og for at finde den bedst mulige løsning for alle parter.”