Tomt domicil er nu fyldt med lejere

De mange ledige kontorkvadratmeter kræver nytænkning og alternative løsninger. I Sønderborg medvirkede EDC Erhverv til at opdele et kontor til flere lejere – til glæde for både de nye lejere og udlejer.

I Sønderborg er et fraflyttet domicillejemål på Kongevej, tæt på centrum, blevet fyldt med flere lejere.

”Et af de store revisonsfirmaer flyttede for næsten 20 år siden ind i et dengang nyopført domicil med to etager, men efter en fusion blev hele lejemålet på 700 kvadratmeter opsagt. I vores del af landet er det et ret stort areal at finde én enkelt lejer til, så vi gik også efter flere, mindre lejere. Vi havde tidligere hjulpet virksomheden Consortio IT med lokaler og vidste, at firmaet var vokset og ledte efter større lokaler,” fortæller Ib Hansen.

EDC Erhverv viste førstesalen frem – Consortio IT var glad for beliggenheden og ejendommen, men lokalerne var lidt for store til firmaet. Det var der dog en løsning på, for Consortio IT’s samarbejdspartner nyit.dk var også på udkig efter mere plads.

”Sammen overtog Consortio IT og nyit.dk hele førstesalen. Etagen blev renoveret i samråd med de to lejere, som har indrettet sig efter deres respektive behov i egne lokaler, og så deler de toiletter og kantine og har fælles frokostordning,” forklarer Ib Hansen, der deltog i drøftelserne mellem udlejer og lejere om en løsning.

Stueetagen i det tidligere domicil er blevet delt op i tre lejemål; de to er afsat, så kun det mindste lejemål på lidt over 100 kvadratmeter er uden lejer.

Fin løsning for alle

De to it-firmaer flyttede ind i den nyindrettede førstesal i slutningen af 2018, og et lille år efter er både udlejer og de to ”dele-lejere” ganske tilfredse.

”Vi opførte i sin tid ejendommen til revisorerne og var kede af, at de opsagde lejemålet. Det er svært i en by som Sønderborg at finde én samlet lejer, men vi har næsten fået fyldt bygningen. Med snart fem lejere er vi ikke så afhængige af hver enkelt lejer, så selv om det kan være mere komplekst at have en håndfuld lejere, har vi været glade for samarbejdet med Ib Hansen og EDC Erhverv, der har mange erhvervslokaler til udlejning og har god kontakt til mange virksomheder i lokalområdet,” siger Carsten Piepgras, administrerende direktør for det lokale investerings- og ejendomsselskab HKS Invest.

”Vi var på udkig efter noget større, og vi kendte Ib Hansen, som havde fundet vores gamle lejemål til os. Men vi var vokset fra tre mand til otte på to år – og nu, efter et år i vores nye domicil, har vi 13 besatte skriveborde, og det havde vi ikke haft plads til i vores oprindelige lejemål. Vi var ret hooked på de lokaler, Ib Hansen viste os: Super beliggenhed midt i byen, og vi kunne få stor indflydelse på indretningen, fordi udlejer ville renovere bygningen. Vi var dog ikke interesserede i at overtage en hel etage, men så kendte vi jo nyit.dk,” fortæller Søren Krog Nielsen, partner i Consortio IT.

Godt match

De to virksomheder konkurrerer ikke: Consortio IT har specialiseret sig i blandt andet at udvikle, supportere og rådgive om it-løsninger som Microsoft Dynamics og Office 365, mens nyit.dk tilbyder rådgivning, salg, drift og support af it-infrastruktur som fx netværk, sikkerhed og udstyr.

”Det er et godt match, fordi vi har fælles kunder og komplementerer hinanden. Det første lille år er da også gået godt; vi er glade for lokalerne og spiser fx sammen i kantinen, men samtidig kan vi også lukke døren, da vi jo har vores helt egne lokaler,” siger Søren Krog Nielsen.

Hos nyit.dk er medejer Jesper Sørensen glad for, at samarbejdspartneren henvendte sig:

”Vi sad efterhånden syv mand klemt sammen på 45 kvadratmeter og var i gang med at kigge efter andre lokaler i byen. Nu har vi fået indrettet nye og inspirerende lokaler, som passer lige til os: Vi råder over eget værksted, kontor og lounge, og derudover deler vi toiletter, bad og kantine med Consortio IT, og hver fredag er der fælles morgenbrød for begge firmaer.”

Kan du tiltrække lejere ved at opdele dine kontorlokaler? Få sparring hos EDC Erhvervs eksperter her.