Kontorhotelkoncept i hastig vækst

Mød Marcus Oxe, som sammen med sin far har gjort det til en levevej at samle individuelle kontorhoteller i samlede fællesskaber. Læs her, hvordan det hele startede og hvorfor netop kontorhoteller er et segment i stor vækst.

”Deleøkonomi er det nye sort og er kernen i Voxeværkets koncept om at udleje møblerede kontorpladser,” fortæller 25-årige Marcus Oxe fra Voxeværket. Firmaet er startet af Henrik Oxe, og siden er sønnen Marcus kommet ind. Voxeværket er et skræddersyet koncept, der samler individuelle kontorhoteller i ét samlet fællesskab, og i dag huser det voksende koncept allerede over 300 virksomheder og 550 personer i blandt andet Roskilde, Charlottenlund, Slagelse, Rønnede, Odense, Kolding, Middelfart, Esbjerg og Randers.

Store ambitioner lagde startskuddet

Det hele startede i 2013, hvor Henrik Oxe beskæftigede sig med freelancesalg fra et kontor i en kælder. Men selvom pladsen var trang, var ambitionerne allerede der store. Henrik Oxe havde et godt øje for en stor bygning på Københavnsvej i Roskilde, der stod tom. Henrik Oxe gik i dialog med arkitekten, der ejer bygningen og arkitekten havde tillid til Henriks ideer. Det blev startskuddet til Voxeværket, der åbnede i slutningen af november i 2013. Navnet skulle indeholde ‘Oxe’ og udtrykke, at det er et sted for små og nystartede firmaer, som skal vokse sig større. 

Fællesskabet hitter

Ideen om kontorhoteller vinder frem og taler til flere og flere typer af mennesker og virksomheder. ”Det ses dels ved det fortsat stigende antal tilbud, der kommer til af kontorfællesskaber, delekontorer, kontorhoteller osv., men vi mærker det især på efterspørgslen, der lige siden vores start, har været støt stigende,” fortæller Marcus Oxe.

Han understreger, at fællesskabstankegangen også giver mening i større skala:

”Vi oplever, måske overraskende nok, at det ikke kun er nyopstartede virksomheder, der efterspørger kontorhoteller. Der er også virksomheder, der har eksisteret længe, der nu vælger at leje sig ind i bygningerne. Fordelen er for mange, at de  ikke skal lægge et for stort depositum for at få et kontor,” siger han.

Attraktive koncepter

Marcus Oxe understreger, at kontorhoteller også giver god mening for udlejere, som kan få lejet tomme kvadratmeter ud. Men det kræver også, at man er villig til løbende at forbedre sine tilbud for at holde sig attraktiv overfor lejerne.

”Vi oplever især at lejerne er glade for fællesordningerne. Det giver fornemmelsen af at være en del af noget større selvom man måske bare er en enmandsvirksomhed. Det er det koncept, vi har bygget videre på, og tilbyder nu f.eks. også lejere morgenmad- og frokostordninger i de fælles kantiner eller brug af gratis mødelokaler i hele landet,” slutter Marcus Oxe.