Flere virksomheder deles om større lejemål

Danmark har fået flere ledige kontorlokaler, og for både udlejer og lejere kan en god løsning være, at flere virksomheder deles om større lejemål.

Beskæftigelsen i Danmark er steget med knap 40.000 personer i løbet af det sidste år, og stiger fortsat, især blandt sektorer med kontormedarbejdere, hvilket bidrager til en stærk efterspørgsel efter kontorlokaler. Denne trend bliver dog modsvaret af effektiviseringer, hvor virksomheder flytter ind i nye, mere effektive ejendomme eller optimerer deres nuværende ejendomme. Man ser således en tendens til at der er brug for færre kvadratmeter pr. medarbejder.

Dette bekræftes af Ib Hansen, erhvervschef hos EDC Erhverv Poul Erik Bech Sønderborg:

”Det seneste år er der blevet flere tomme kontorer, ikke mindst i provinsen. Beskæftigelsen har det stadig godt, mange virksomheder ekspanderer fortsat, og en del flytter rundt, men vi kan registrere en tendens til, at virksomheder søger mod bedre og mere effektive lokaler, hvor de kan nøjes med mindre plads per medarbejder. Derfor skal udlejere i stigende grad tænke alternativt,” anbefaler Ib Hansen.

Ved indgangen til tredje kvartal stod næsten 1,8 millioner kontor-kvadratmeter tomme hen ifølge Ejendomstorvet.dk – en stigning på over 170.000 kvadratmeter på et år. Læs de seneste markedstal her.

”En efterhånden velkendt løsning er at etablere flerbrugerhuse, hvor fx reception og mødelokaler er fælles. I andre tilfælde kan en nem og effektiv model være at lade to eller måske flere lejere dele et større lejemål – ofte kan to virksomheder have gavn af hinanden, og så behøver udlejer ikke stå for at drive et egentligt flerbrugerhus. Vi har set eksempler på, at en bank inviterer en kaffekæde indenfor – så trækker den kunder og liv til,” fremhæver Ib Hansen, der har sin daglige gang i Sønderborg.

Skal dine tomme kontorlokaler måske opdeles, for at tiltrække lejerne? Få sparring hos EDC Erhvervs eksperter - bestil en vurdering af dine muligheder her.