Mød en EDC-køberrådgiver

  Og kunden der sparede en halv million

  Ejen­doms­mæg­le­ren repræsenterer sælger, men det bliver mere og mere almindeligt, at køberen også allierer sig med en professionel rådgiver, der varetager købers interesse og kan rådgive om f.eks. den rigtige pris, til­stands­rap­port, ejer­skif­te­for­sik­ring og andre vigtige detaljer, man skal være opmærksom på, inden underskrift og overtagelse. 

  Hos EDC Danebo i Aalborg har køberrådgiver og indehaver Nina Fredsgaard Strange Jensen tydeligt mærket den stigende interesse, og hun er ikke i tvivl om forklaringen.

  "Jamen, det er jo en indlysende god idé,” siger hun. “En bolighandel er en kompliceret sag med mange potentielle faldgruber, især for førs­te­gangs­kø­be­re. Og har du sidst købt bolig for 10-20 år siden, vil jeg også betragte dig som førs­te­gangs­kø­ber, fordi markedet hele tiden ændrer sig. Vi er på boligkøberens side i hele processen. Det giver en stor tryghed, og det sparer typisk køber for både mange penge og mange bekymringer.”  

  Overbygning på ejen­doms­mæg­ler­ud­dan­nel­sen

  Uddannelsen som køberrådgiver er en overbygning på ejen­doms­mæg­ler­ud­dan­nel­sen, så købere på jagt efter drømmeboligen får en kompetent rådgiver, der kender markedet og kan spille lige op med sælgers mægler.

  “Der er altid mange ting, en køber kan forhandle om, og som kan få indflydelse på pris og betingelser som køber kan du selvfølgelig godt stå for pris­for­hand­lin­gen og papirarbejdet selv og så få en rådgiver til at se det hele igennem til sidst, men det giver den bedste rådgivning og det bedste resultat, hvis jeg er med fra start, altså allerede inden du som køber tager på fremvisning,” understreger Nina Fredsgaard Strange Jensen. 

  En ting er forhandling om prisnedslag og over­ta­gel­ses­da­to. Af og til kan en køberrådgiver også være med til at forhindre en handel, der kunne være gået helt galt for køberen. Det har den aalborgensiske EDC køberrådgiver et aktuelt eksempel på.

  Køberrådgivere i EDC Danebo i Aalborg: Bo Ravn, Per Birkmose Sørensen og Nina Fredsgaard Strange Jensen

  Forhindrede køb i misligholdt ejendom

  “En kunde havde fundet en lejlighed, der umiddelbart så ud til at være et godt køb, men da jeg fik set nærmere på ejer­for­e­nin­gens økonomi, viste den sig at være helt forfærdelig. Ejendommen var misligholdt, og der var planlagt et omfattende renove­rings­pro­jekt, som ville betyde store udgifter for medlemmerne. Alt det var køberen ikke blevet oplyst om.” 

  Kunden var Mikkel Ohm Sauer, og han er glad for, at han benyttede en køberrådgiver, som både hjalp ham med at annullere handelen og derefter med at købe en anden lejlighed uden ubehagelige overraskelser:

  “Det sparede mig for en ekstraregning på en halv million og fællesudgifter, der ville være steget til det dobbelt, efter renoveringen. Rådgivningen fra EDC var en fin proces, og da jeg fandt en anden lejlighed et par uger senere, benyttede jeg mig også af Nina som køberrådgiver til lige at se alle papirerne igennem," fortæller Mikkel Ohm Sauer.

  Vil du vide mere om kø­ber­rå­d­giv­ning?

  Kontakt os og book et gratis møde, så finder vi ud af, hvordan vi bedst kan hjælpe dig godt i mål med din bolighandel.

  Book et købermøde