Tjek servitutterne på din ejendom

    Der skrives og tales i øjeblikket meget om de nye ejen­doms­vur­de­rin­ger, som udsendes til boligejerne i år. Den offentlige ejen­doms­vur­de­ring udgør det grundlag som boligejerens ejendomsskat beregnes af, og der er derfor naturlig interesse for at sikre en til­nær­mel­ses­vis korrekt vurdering.

    I den forbindelse har der i medierne været eksempler på boligejere, der har fået alt for høje vurderinger, fordi det nye vur­de­rings­sy­stem ikke tager hensyn til servitutter, der begrænser boligejernes anvendelse af ejendommen. Senest var det en stribe boligejere på store grunde, der fik en offentlig vurdering baseret på, at grundene kunne deles og udstykkes til flere mindre grunde. Problemet var bare, at en ældre servitut netop forhindrede dette, og at den offentlige vurdering derfor var baseret på noget, der slet ikke var muligt. Efter en klage blev vurderingen for grundene nedsat væsentligt.

    Når du modtager din offentlige vurdering, kan du nemt selv tjekke hvilke servitutter, der er tinglyst på din ejendom. På tinglysning.dk kan du nemlig logge ind med MitID og finde de indscannede servitutter, der måtte være. Sitet tinglysning.dk drives af Ting­lys­nings­ret­ten, det vil sige af de offentlige myndigheder.

    Sådan gør du sommerhuset salgsklar

    Har du sat sommerhuset til salg, eller overvejer du at gøre det? Det er vigtigt at give potentielle købere det bedste indtryk af boligen og sørge for at vise potentialet for at gøre det til deres eget hyggelige fristed. Her får du 5 effektive tips til at gøre sommerhuset endnu mere indbydende.

      Læs artikel

      Tænker du på ener­gi­renove­ring?

      Ener­gi­renove­rin­gens verden er fyldt med mere eller mindre tekniske begreber og fagudtryk. Her er fem ord, du sikkert støder på ret hurtigt, når du overvejer at gå i gang med et ener­gi­renove­rings­pro­jekt.

        Læs artikel

        Derfor skal du blive boligejer i tide

        Danskerne i dag har enorme summer opsparet i værdien i deres bolig, og dem, der har boet i ejerboliger gennem livet, har som udgangspunkt en pæn formue, når pensionen nærmer sig. Derfor er det en god ide at komme ind på ejer­bo­lig­mar­ke­det, mens man er ung.

          Læs artikel