Tjek servitutterne på din ejendom

  Der skrives og tales i øjeblikket meget om de nye ejen­doms­vur­de­rin­ger, som udsendes til boligejerne i år. Den offentlige ejen­doms­vur­de­ring udgør det grundlag som boligejerens ejendomsskat beregnes af, og der er derfor naturlig interesse for at sikre en til­nær­mel­ses­vis korrekt vurdering.

  I den forbindelse har der i medierne været eksempler på boligejere, der har fået alt for høje vurderinger, fordi det nye vur­de­rings­sy­stem ikke tager hensyn til servitutter, der begrænser boligejernes anvendelse af ejendommen. Senest var det en stribe boligejere på store grunde, der fik en offentlig vurdering baseret på, at grundene kunne deles og udstykkes til flere mindre grunde. Problemet var bare, at en ældre servitut netop forhindrede dette, og at den offentlige vurdering derfor var baseret på noget, der slet ikke var muligt. Efter en klage blev vurderingen for grundene nedsat væsentligt.

  Når du modtager din offentlige vurdering, kan du nemt selv tjekke hvilke servitutter, der er tinglyst på din ejendom. På tinglysning.dk kan du nemlig logge ind med MitID og finde de indscannede servitutter, der måtte være. Sitet tinglysning.dk drives af Ting­lys­nings­ret­ten, det vil sige af de offentlige myndigheder.

  Salget af lejligheder i januar påvirket af bo­ligskat­tere­form – men slet ikke så meget som frygtet

  Den nye bo­ligskat­tere­form, der gav mulighed for at opnå skatterabat ved overtagelse af en bolig inden nytår, fik salget af især ejer­lej­lig­he­der til at stige i årets sidste måneder. Derfor var forventningen fra landets ejen­doms­mæg­le­re en opbremsning i salget i januar. Det blev dog ikke så slemt som frygtet.

   Læs artikel

   Find din drømmebolig med vores nye søgefelter

   Hvis du søger efter ejer- eller an­dels­lej­lig­hed med altan og/eller elevator, har vi nu gjort det endnu lettere på edc.dk.

    Læs artikel

    Beskyt dit hjem mod smeltevand: Fem effektive råd, når sneen smelter

    Når temperaturen stiger, og sne og is begynder at smelte, er det vigtigt at undgå potentielle skader på dit hjem. Vi har samlet fem gode råd.

     Læs artikel