Drivhus med hyggeeffekt

  Et drivhus er skønt og kan forlænge udesæsonen med flere måneder. Bor du i hus med have, så har du måske - ligesom mange andre - en drøm om et drivhus.

  Det kan man jo godt forstå, for et drivhus er skønt og kan have mange funktioner. Først og fremmest kan det forlænge udesæsonen med flere måneder. Du kan starte med en tyk trøje i det tidlige forår, hvor temperaturen allerede nu vil være noget højere end udenfor efter et par solskinstimer. Og i den anden ende kan du forlænge sommeren ved at bruge drivhuset i ef­ter­års­må­ne­der­ne.

  Drivhus med hyggeeffekt
  Indret dit drivhus med både planter og en hyggekrog, så der er plads til at sidde og nyde solens lunende stråler med en kop kaffe og et kig til haven.

  Hvis du har valgt, at dit drivhus også skal fungere som en hyggekrog, så kan du vælge at plante oliven i det. Netop oliventræet er meget velegnet som drivhus plante, fordi den nyder godt af den høje luftfugtighed. Den smukke Kunquat med dens små orange citrusfrugter er også særdeles velegnet i et drivhus. Frugten i sig selv smager ikke af meget, men den pynter og skaber en stemning af sydens sol og sommer.

  Det spiselige drivhus
  Er du mere til det spiselige drivhus, så er der de oplagte drivhusplanter, som man næsten er garanteret succes med; chili, agurker, peberfrugt, forskellige krydderurter og selvfølgelig tomatplanter i alskens farver, størrelser og smagsvarianter.

  Du kan også kaste dig ud i et mere eksotisk område og forsøge dig med auberginer – de smukke lilla grøntsager kræver dog, at du har styr på temperaturen i dit drivhus. For at auberginerne har de optimale vækstforhold må temperaturen helst ikke komme under 18 grader om natten og 23 grader om dagen. Husk at blomsten på au­ber­gi­ne­plan­ten også er den af den smukkere slags.

  For at blive i de lilla nuancer, så er figner også en kærkommen eksotisk art i drivhuset. Figentræet skal beskæres i løbet af sommeren, men ellers passer det stort set sig selv. Det eneste, du skal være opmærksom på, er, at figner faktisk kan blive rigtig store, så hvis du ønsker det, og fignerne stadig skal bevare deres kraft og smag, så skal der tyndes ud i dem jævnligt.

  Hvis børnene eller børnebørnene skal synes, det er sjovt, så er minikiwier måske værd at prøve af? Minikiwier er en flerårig slyngplante, så du får gavn af den år efter år, hvis du passer på den. Den er ikke glad for frost, så om vinteren skal den så vidt muligt holdes frostfri. Det kan du gøre ved enten at sende planten på plantehotel, eller ved at beklæde dit drivhus med specielt bobleplast, der frostsikrer hele drivhuset. De gul-orange blomster på planten springer ud i ultimo juni måned, og selve minikiwierne er klar til høst omkring det tidlige efterår.

  Er du slet ikke til grønne planter, der skal passes, vandes og høstes, så fyld dit drivhus med kaktusser og et lille bassin med fisk. Så har du også en lille oase, hvor temperaturen er intakt, sommeren er forlænget i begge ender, og du behøver ikke luge ud og vande flere gange om ugen. Endnu et plus ved denne udgave er, at fiskene er i sikkerhed for fiskehejrer.