Offentlige ejendomsvurderinger

Søg på den offentlige ejendomsvurdering for din drømmebolig eller søg på den seneste vurdering af din nuværende bolig her. De nye offentlige ejendomsvurderinger fra SKAT er udskudt til 2020, så her får du de nyeste offentlige ejendomsvurderinger. Indtast adressen eller boligtypen og klik på ’Søg’. Du får resultatet med det samme.

Felter markeret med * skal udfyldes

Indtast dine søgekriterier

Hvad fortæller vurderingen?

Den offentlige ejendomsvurdering skal udtrykke ejendommens værdi ved kontant betaling. Da der ikke er tale om en individuel vurdering, fastlægger SKAT vurderingen med udgangspunkt i den gennemsnitlige handelspris for ejendomme af samme størrelse, alder, stand og beliggenhed i et sammenligneligt område. 


Boligskat og de offentlige ejendomsvurderinger

Som boligejer betaler man to typer boligskat, ejendomsærdiskat og grundskyld. De beregnes på baggrund af de offentlige ejendomsvurderinger, som i 2020 kommer i en ny og mere retvisende version. Boligejere som har betalt skat af en for høj vurdering siden 2011, vil automatisk få deres penge retur.  

Hvornår foretages vurderingen?

Vurderingen danner grundlag for betaling af både ejendomsskatter og ejendomsværdiskatter - og for ekspropriering mv. Ejerboliger bliver vurderet i oktober måned i alle ulige år - og vurderingerne bliver sendt til boligejerne i marts eller april året efter. Er du uenig i vurderingen af din bolig, kan du klage til SKAT. 

 
Den offentlige ejendomsvurdering 2019
Forbedringerne på den offentlige ejendomsvurdering fra SKAT er stadig i gang med at blive udviklet og det forventes at de ligger klar i 2020.I 2013 blev det besluttet, at de offentlige ejendomsvurderinger skulle beregnes på baggrund af et mere retvisende vurderingssysem. På daværende tidspunkt offtentliggjorde man derfor ikke nye vurderinger, men bibeholdt satserne fra 2011.