Sådan får du orden i dit bryggers

  Det er et af de rum i huset, der skal klare flest funktioner, hvilket kan være grunden til, at det ofte ligner en rodebutik. Vi giver dig gode råd til, hvordan du bedste muligt udnytter dit bryggers og undgår rod.

  I mange hjem bliver bryggerset brugt som den primære entré, hvilket resulterer i, at overtøj og sko nemt flyder på gulvet. Samtidig skal der ofte være plads til både vasketøj og opbevaring af støvsuger, ren­gø­rings­mid­ler og strygebræt i det lille rum, og det bidrager til rodet og tager plads fra gulvet. Det giver udfordringer, når dagligdagens gøremål skal klares, men det kan løses med den rette indretning af rummet. Vi guider dig til, hvordan du kan får styr på rodet i dit bryggers.

  Kurve til vasketøj
  Bryggersgulvet er ofte fyldt med bunker af vasketøj, som gør det svært at bruge rummet. Udnyt derfor pladsen under bryggersbordet med skuffer eller skabslåger, hvor du kan gemme vasketøjskurve. Alternativt kan du finde nogle kurve med hjul på, så de er nemme at flytte rundt på, når du skal bruge rummet.

  Knagerækker og skoskab
  Bruger du dit bryggers som entré i dagligdagen, så anskaf dig en god knagerække og et garderobeskab, som kan fungere som opbevaring for familiens sko og overtøj. På den måde undgår du at have en stor bunke sko liggende foran døren og overtøj, der flyder på gulvet.

  En anden mulighed kan også være at sætte skoskabe op, så jeres sko er let tilgængelige, samt at sørge for at have en bakke eller måtte liggende til våde sko.

  Skabe og skuffer
  Indret dit bryggers med masser af skabe og skuffer, så der er plads til opbevaring. Skydedøre kan være et godt alternativ til almindelige højskabe, da de sparer plads. De egner sig derfor også godt til små rum.

  Dedikér gerne et helt skab til ting som støvsuger, gulvmoppe, strygebræt og va­ske­tøjs­sta­tiv. På den måde får du mere gulvplads og undgår at falde over støv­su­ger­slan­gen.

  Nyvasket tøj
  I stedet for at have dit nyvaskede tøj hængende på tøjstativer på gulvet, så udnyt pladsen over bryggersbordet. Sæt nogle tørresnore op over bordet, eller hæng en bøjlestang op. På den måde kan du nemt hænge skjorter og bluser til tørre på bøjler, så de er klar til at blive hængt direkte ind i garderoben, når de er tørre.

  Hæng hylder op
  Mangler du ekstra opbevaring, kan en løsning være at sætte hylder op. På den måde får du skabt ekstra plads til op­be­va­rings­kur­ve. For at gøre det overskueligt, kan du sætte mærkater på kurvene, så du nemt kan finde det, du skal bruge.
  Løft vaskemaskinen op i niveau

  For at opnå en ordenligt arbejdshøjde, når du vaske tøj, så kan du løfte vaskemaskine og tørretumbler op i niveau. Pladsen nedenunder maskinerne kan udnyttes med skuffer til opbevaring eller store vasketøjskurve.