En af landets ældste kroer i populært som­mer­hu­s­om­rå­de sat til salg

  • Odsherred

Lyngkroen i det populære som­mer­hu­s­om­rå­de på Odsherred er sat til salg. Kroen ligger på Rørvigvej 217 og har en glorværdig fortid, der strækker sig helt tilbage til 1785, hvor stedet var en kongeligt privilegeret kro. EDC Erhverv Poul Erik Bech Roskilde skal formidle salget af den historiske, charmerende og velholdte kro på knap 900 m² med plads til 230 spisende gæster. Der er sat et prisskilt på 6,5 mio. kr.

Det var nærmest et tilfælde, der gjorde at Lau Gram Brahl endte med at overtage Lyngkroen i efteråret 2011. Siden har kroen gennemgået en omfattende renovering og en truende konkurs i begyndelsen af 2011 er blevet vendt. Nu fremstår kroen utrolig velholdt og veldrevet, hvilket betyder, at Lyngkroen igen er en del af det danske kro-landkort, som tilfældet var ved kroens spæde start i 1795, hvor stedet havde kongeligt privilegium. Men alting har en ende og derfor er Lyngkroen nu sat til salg, fortæller Lau Gram Brahl:

"Jeg har selv stået i lære og er uddannet kok fra kroen i 1990 og har holdt min kon­fir­ma­tions­fest på kroen, så jeg kender kroen ud og ind. Jeg kørte forbi kroen i 2011 for at sælge kød, men der stod et 'solgt'-skilt ude foran og jeg ringede til nummeret for at sælge kød til den nye ejer. Det viste sig, at kroen ikke var solgt alligevel og efter lidt overvejelser og sparring med en advokat-ven, besluttede jeg mig for at købe stedet."

"Siden har jeg løbende renoveret kroen med nyt stråtag, nye vinduer, nyt køkken, ny el og nye muligheder for opbevaring af madvarer. Jeg har malet facaden hvid og fældet et stort træ ude foran, som ikke var så populært i starten, men en nødvendighed. I 2018 udbyggede jeg med Havestuen, hvor der er plads til 65 spisende gæster. Det har åbnet op for, at busselskaber kan arrangere ture, hvor de lægger vejen forbi os."

"Da jeg købte stedet i sin tid, lovede jeg mig selv, at jeg ville drive stedet i 10 år. Det er en hård branche og kræver benhårdt arbejde hver dag. Nu er der gået 12 år og selvom det efterhånden er mit livsværk, så er jeg også nødt til at tænke på mig selv og mit helbred. Det er ikke fordi, at har jeg mistet gejsten eller økonomien er dårlig," fastslår Lau Gram Brahl, der vil drive kroen videre, indtil den rette køber melder sig på banen.

Feriehuse i to plan
Selvom det efterhånden er blevet et livsværk for Lau Gram Brahl, så er han åben for, at der sker helt nye ting på matriklen. Bl.a. har han allerede undersøgt muligheden for alternative projekter, fortæller han:

"Både kroen og beliggenheden giver et hav af muligheder. Der er både mulighed for at drive kroen videre eller som in­ve­ste­rings­pro­jekt med en ny forpagter til at styre hverdagen. En helt tredje mulighed er at opføre op til otte fe­ri­e­lej­lig­he­der fordelt på to plan. Jeg har været i dialog med Odsherred Kommune, og de er positivt stemte overfor muligheden for at jævne kroen til jorden og etablere ferieboliger."

Dansk turisme boomer
Området omkring Lyngkroen er et populært feriemål for både danske og udenlandske turister. Kommunen er den kommune på landsplan, hvor der ligger flest sommerhuse. Det vidner også om, at området er ideelt til turister.

Mikkel Emil Valeur, er­hvervs­rå­d­gi­ver hos EDC Erhverv Poul Erik Bech Roskilde, der skal formidle salget af den historiske kro, fortæller: "Vi oplever en stigning i antallet af hoteller, kroer, feriecentre og campingpladser, vi får til salg i hele landet. Dansk turisme oplever et boom efter Corona og der har aldrig været så mange overnatninger i Danmark, som tilfældet var i 2023. Derfor har vi også oprettet en dedikeret gruppe, som skal sikre en endnu mere struktureret rådgivnings- og salgsproces inden for området."

"Selvom Lyngkroen ikke tilbyder over­nat­nings­mu­lig­he­der, falder den stadig inden for samme kategori. Beliggenheden i Odsherred er blandt de mest populære blandt turister, og det gør beliggenheden helt ideel til enten at drive kroen videre eller etablere nye fe­ri­e­lej­lig­he­der. Det er kun fantasien, der sætter grænser. Vi glæder os til at formidle salget af Lyngkroen og hjælpe Lau Gram Brahl godt videre," siger Mikkel Emil Valeur.

National mæglervirksomhed med lokalt kendskab

Vi er Danmarks største mæg­ler­virk­som­hed og kender både de lokale, nationale og internationale markedsforhold. Derfor kan jeg hjælpe dig, uanset om du skal købe, sælge, leje eller udleje.

Mikkel Emil Valeur

Er­hvervs­rå­d­gi­ver, Cand. merc.

mev@edc.dk24 94 24 7458 58 78 73EDC Erhverv Poul Erik Bech

EDC Erhverv Poul Erik Bech

Støden 9, 4000 Roskilde

403@edc.dk46 33 33 33

DEKRA udvider med nyt DGNB-certificeret AMU Center på 2.700 m² i Nørresundby

Den tyske sik­ker­heds­gi­gant, DEKRA, med afdelinger i mere end 60 lande og over 48.000 medarbejdere udvider deres nordjyske til­ste­de­væ­rel­se. Virksomheden har købt et grundstykke på 15.000 m² i Nørresundby, hvor de opfører et nyt DGNB-certificeret AMU Center til trans­port­bran­chen, der forventes færdig primo 2025. EDC Erhverv Poul Erik Bech Aalborg har takket være netværk og lokalkendskab formidlet salget mellem sælger Brian Schou fra K3 ejendomme og køber DEKRA.

  • Aalborg
  • DEKRA
  • Byggeprojekt
Læs artikel

Ankerhus en af Skagens mest markante ejendomme sat til salg for knap 64 mio. kr.

Ankerhus, en markant skikkelse i bybilledet i Skagen, er sat til salg. EDC Erhverv Poul Erik Bech Vendsyssel skal formidle salget af ejendommen, der indeholder 12 eksklusive lejligheder, 2 fuldt udlejede er­hvervs­le­je­mål i stueetagen og en traditionel Skagen villa, der er bygget i samme stil som resten af ejendommen.

  • Skagen
  • Ankerhus
  • Investering
Læs artikel

228 ha plan­teavls­e­jen­dom med godslignende karakter til salg for 73 mio. kr. i Stubbekøbing

En herskabelig plan­teavls­e­jen­dom med moderniseret hovedhus, tre boliglejemål og syv drifts­byg­nin­ger er sat til salg for 73 mio. kr. i Stubbekøbing på Nordfalster. EDC Landbrug Poul Erik Bech skal formidle salget af den imponerende ejendom, der råder over 228 ha. dyrk­nings­sik­ker landbrugsjord med enormt potentiale for grøn produktion.

  • Landbrug
  • Lolland Falster
Læs artikel