Markedet er attraktivt for at sælge din ejendom netop nu!

Stigende efterspørgsel og høje priser gør det oplagt for mange at sætte lager- eller produktionsejendomme til salg. Årsagerne er opsvinget for erhvervslivet, den lave rente, et begrænset udbud og pres udefra på mange erhvervskvarterer.

Torsten Watt Boolsen, ejer af reModern.dk og Martin Hagemann Mortensen, indehaver af Viggo Pedersen & Søn.

”Efterspørgslen er stor, men udbuddet er lavt, så priserne er høje.”

Så kort lyder opsummeringen af, at det netop nu er attraktivt at sælge lager-, logistik- og produktionsejendomme. Ordene falder fra Kenneth Jakobsen, erhvervsrådgiver i EDC Erhverv Poul Erik Bech i København, som uddyber:

”For bare tre år siden var der ikke meget gang i markedet, men især i de sidste par år har vi set stigende aktivitet, og mange industri- og produktionsvirksomheder leder efter mere plads. I vores Køber-/Lejerkartotek er efterspørgslen efter større industriejendomme på 2.000-5.000 kvadratmeter steget kraftigt. Virksomhederne søger ikke kun lejemål, for den lave rente gør det attraktivt for flere selv at eje bygningerne. Der er størst interesse for moderne bygninger med fx højloftede lagre, men det begrænsede udbud skaber også interesse for de lidt ældre ejendomme,” forklarer Kenneth Jakobsen.

Særligt i de største byer er der en ekstra forklaring på det begrænsede udbud og dermed på de gode salgsmuligheder, påpeger Kenneth Jakobsen:

”Mange steder ser vi, at gamle erhvervsområder får nye lokalplaner, der åbner for boligbyggeri, så der bliver mindre plads til virksomheder. Det gør de tilbageværende erhvervsområder mere interessante."

På jagt efter mere plads

I Rødovre var Kenneth Jakobsen for nylig mægler i en handel med en industriejendom på Valhøjs Allé, hvor tømrer-, snedker- og entreprenørvirksomheden Viggo Pedersen & Søn havde brug for mere plads:

”Siden jeg overtog virksomheden i 2015, er omsætningen vokset kraftigt, og bemandingen er blevet fordoblet. Vi er blevet cirka 25 mand, og om tre år skulle vi gerne være 35-40. Jeg ser et køb af ejendommen som en god, langsigtet investering.  Det er en god ejendom, den ligger godt, og vi sætter den selv i stand og indretter den, så vi kan bruge den i mange år. Vi kan selv bestemme alt ved ombygningen, samtidig med at vores investering i ombygningen giver værdi i vores egen ejendom,” siger indehaver Martin Hagemann Mortensen.

Han fortæller, at der var fire-fem ledige ejendomme i området, da han indledte jagten efter mere plads. Men et halvt år senere var der ingen ejendomme udbudt til salg i nabolaget.

Sælger blev lejer

Kenneth Jakobsen fra EDC Erhverv Poul Erik Bech stod for handlen, og han fik samtidig løst en ekstra opgave, som ellers ikke lå i kortene: Sælger, Torsten Watt Boolsen, bliver nemlig boende som lejer i en del af ejendommen.

”Jeg fik aftalt en lang overtagelse på ni måneder, så der var tid til at mindske lageret, men jeg ville stadig have brug for noget lagerplads. Og da det viste sig, at Martin Hagemann Mortensen ikke havde behov for al pladsen selv, så indgik vi en lejeaftale, så jeg kan blive boende i kælderetagen i mindst to år,” siger en tilfreds sælger – og lejer.

Som køber – og udlejer – er Martin Hagemann Mortensen lige så tilfreds med den usædvanlige aftale:

”Vi får tredoblet pladsen og har ikke for alle kvadratmeter de næste år, selv om vi får store kontorarealer, fælles faciliteter med bad, omklædning og kantine samt værksted og lager til vores byggematerialer, værktøj og materiel. Da det viste sig, at Torsten Watt Boolsen gerne ville blive boende i en del af ejendommen, var det en oplagt løsning, og papirarbejdet var meget nemt, fordi EDC Erhverv hjalp med en lejekontrakt, som blev tilrettet vores specielle løsning.”