78 boliger til leje i 4000 Roskilde

Hos EDC kan du finde alle boliger til salg i Danmark. Uanset om drømmeboligen er en bolig til leje midt i en storby, en landejendom nær strand og skov eller et charmerende rækkehus med en lille forhave.

Få overblik over lejligheder til leje i Roskilde

Er du på udkig efter din kommende lejebolig i en af Danmarks største byer Roskilde? Roskilde er en by rig på historie og kultur og tilbyder et bredt udvalg af lejeboliger. Fra moderne lejligheder i byens centrum til hyggelige huse i forstæderne.

Roskilde har bestemt noget for enhver smag. Byen ligger kun en kort togtur fra København og med fortsat udvikling og investeringer i infrastruktur og kultur er fremtiden lys for Roskilde. Overvejer du at leje en bolig i Roskilde, kan du forvente en blomstrende by med endnu flere muligheder i fremtiden.

Her på siden kan du nemt og hurtigt danne dig et overblik over alle de lejligheder i Roskilde, som er til leje lige nu. Tilpas din søgning ovenfor alt efter ønsker om pris, beliggenhed, størrelse og meget mere.

Hvilken type lejlighed til leje søger du i Roskilde?

Roskilde tilbyder et bredt og alsidigt udvalg af lejeboliger, der passer til forskellige livsstadier, budgetter og præferencer. Uanset om du er studerende, ung professionel, familie, eller blot søger et midlertidigt ophold, kan du finde en lejebolig i Roskilde, der passer til dine behov

Typer af lejeboliger i Roskilde
Roskilde er en mangfoldig by, der tilbyder et bredt udvalg af lejeboliger, der passer til forskellige behov og præferencer. Her er nogle af de mest almindelige typer:

Lejligheder:
I Roskildes centrum og om­kring­lig­gen­de områder finder du en bred vifte af lejligheder, fra studie- og etværelses lejligheder til større flerværelses lejligheder. De kan variere i stil, fra moderne byggeri til mere traditionelle og charmerende ejendomme.

Rækkehuse og dobbelthuse:
Disse boliger tilbyder mere plads og ofte en lille have eller terrasse. De findes ofte i boligkvarterer og er populære blandt familier og par.

Studieboliger:
Roskilde er en populær by for studerende. Især området omkring RUC - Roskilde Universitets Center er attraktivt. For de studerende ved Roskilde Universitet og andre ud­dan­nel­ses­in­sti­tu­tio­ner i byen er der studieboliger designet specielt til studerende. De er ofte billigere og beliggende tæt på ud­dan­nel­ses­fa­ci­li­te­ter.

Villaer:
Hvis du søger mere luksuriøs og rummelig bolig, kan Roskilde også tilbyde villaer til leje. Disse er ofte beliggende i mere rolige og eksklusive områder i byen.

Andelsboliger:
Selvom det ikke er en traditionel lejebolig, er andelsboliger en mulighed for dem, der ønsker at have en andel i ejendommen. Det giver en større kontrol over bo­lig­for­hol­de­ne og kan være et mere økonomisk alternativ på lang sigt.

Lejebolig til leje i Roskilde

Hvilke fordele er der ved at bosætte sig i Roskilde?

Lejeboliger i Roskilde er attraktive fordi byen med sin rige historie og naturskønne omgivelser tiltrækker sig opmærksomhed fra både indenlandske og internationale beboere. At finde boliger til leje i Roskilde har derfor aldrig været mere populært, og det er der gode til. Men hvad er det, der gør det tiltrækkende at finde en lejebolig i den charmerende by?

Fordele ved at leje bolig i Roskilde
Uanset om det er en studiebolig, en familiebolig eller mindre lejlighed blot for én person, har Roskilde noget for enhver smag. Roskilde byder på et bredt tilbud af boliger til leje, hvorfor det sikres at potentielle beboere kan finde noget, der passer til deres behov.

 • Nærhed til København
  Har du arbejde eller ærinder i København ligger togstationen centralt placeret midt i byen. Denne beliggenhed gør boliger til leje i Roskilde ideelle for dem, der ønsker let adgang til hovedstaden uden at bo midt i byens travlhed.

 • Kulturelle oplevelser
  Roskilde Festivallen, museer og kunst- og kulturelle arrangementer året rundt betyder, at der altid er noget at opleve.

 • Naturskønne og rekreative områder
  Roskildes attraktive placering lige ved den smukke fjord med de pragtfulde na­tu­rom­gi­vel­ser gør byen attraktiv til sejl- og vandreture og den klassiske picnic i det grønne.
 • Godt og sundt lokalsamfund
  Byen har et rigt og sundt lokal samfund med et stærkt fællesskab med mange lokale foreninger, sportshold og aktiviteter for alle aldersgrupper.

Find lejebolig i Roskilde

Opdag de mange muligheder for uddannelse, kunst og kultur i Roskilde

Roskilde er en rig by på kultur, kunst og uddannelse. Det varierede udvalg af muligheder ses i den brede vifte af tilbud lige fra historiske steder, museer og til moderne kunst, kultur og musik.

Med flere skoler, institutioner og Roskilde Universitet tilbyder byen fremragende ud­dan­nel­ses­mu­lig­he­der, hvilket gør det attraktivt for studerende at finde boliger til leje i Roskilde. Her kan du læse mere om de mange muligheder, der findes i byen og omegn:

Ud­dan­nel­ses­mu­lig­he­der i Roskilde:
1. Roskilde Universitet (RUC): Universet er en særdeles velkendt institution og tilbyder en bred vifte af bachelor og kan­di­da­tud­dan­nel­ser indenfor humaniora, naturvidenskab og samfundsfag. Universitetet ligger i naturskønne omgivelser ved Trekroner med nem adgang til offentlig transport.

2. Er­hvervsa­ka­de­mi­et Sjælland: Akademiet tilbyder videregående uddannelser såsom pro­fes­sions­ba­chel­or­ud­dan­nel­ser og er­hverv­s­ud­dan­nel­ser.

3. Tekniske skoler og gymnasier: Roskilde har flere gymnasier og tekniske skoler, der tilbyder en bred vifte af ung­doms­ud­dan­nel­ser og tekniske uddannelser.

Museer i Roskilde og omegn
1. Roskilde Domkirke: Centralt beliggende i hjertet af Roskilde findes domkirken, der ikke blot er et religiøst sted, men som også rummer et smukt museum, der fortæller om Danmarks kongelige historie. 

2. Vikin­ge­skibs­mu­se­et i Roskilde: Lige ud til Roskilde Fjord finder man Vikin­ge­skibs­mu­se­et, der er dedikeret til Danmarks vikingearv. Både uden for mu­se­ums­byg­nin­gen og indenfor findes fascinerende originale fund fra vikingetiden og re­kon­struk­tio­ner af de store vikingeskibe.

3. Ragnarock - Museet for Pop, Rock og Ungdomskultur:
Roskildes helt unikke museum, der hylder den energiske musikgenre og ungdomskultur.

Kunst & kultur i Roskilde:

1. Roskilde Festivallen tiltrækker hvert år kunstnere og musikelskere fra hele verden og er en af Europas absolut største festivaller.

2. Teater og musikscenen i Roskilde tilbyder en varieret palette af genrer med regelmæssige forestillinger og koncerter

3. Kunst og kulturelle begivenheder er tilbagevende begivenheder i byen. Der afholdes adskillige markeder og mindre festivaller i løbet af året, der alle fejrer Roskildes mangfoldighed og historie. Der findes flere kunstgallerier i byen, der viser både klassisk og moderne kunst fra både danske og internationale kunstnere.

Historiens vingesus i moderne boliger

Roskilde by er ikke blot kendt for sine berømte attraktioner som vikin­ge­skibs­mu­se­et og domkirken. Mange af boligerne til leje i Roskilde ligger i historiske bygninger, der er blevet nænsomt og smukt renoveret for at kombinere unik, historisk charme med moderne be­kvem­me­lig­he­der.

Sådan finder du den rette bolig til leje i Roskilde
Overvej først og fremmest, hvilke faciliteter og be­kvem­me­lig­he­der der er vigtige for dig. Overvej trans­port­mu­lig­he­der­ne, nærhed til dag­lig­va­re­bu­tik­ker og din faste, daglige rutine. Med den rigtige research er drømmeboligen inden længe indenfor rækkevidde.

Boligpriser og fornuftige økonomiske overvejelser
Er du på udkig efter en lejebolig i Roskilde til en fornuftigt pris, så læs her mere om, hvilke faktorer, der kan have indflydelse på dine overvejelser.