669 boliger til leje i Horsens

Horsens kommunes øverste ledelse er kom­mu­nal­be­sty­rel­sen, som består af politikere valgt af kommunens borgere. Kommunens vigtigste opgaver er at sørge for børnepasning, ældrepleje, folkeskoler, socialforsorg, miljø og teknik.

I Horsens er der i øjeblikket 669 boliger til leje.

Postnumre i Horsens

Hos EDC kan du finde alle boliger til leje i Danmark. Klik nedenfor på det postnummer i Horsens kommune, der har din interesse og få det samlede overblik af alle boliger til leje.

Signalement af kommunen

I Horsens kommune bor der 80.000 borgere, og antallet stiger stadig. Kommunen består af tidligere Horsens, Gedved og Brædstrup kommuner, og nu dækker kommunen et areal på 542 km2.
Kommunen er en organisation med stor indflydelse på de forhold, som borgerne oplever. Borgerne kan få indblik i kommunens virksomhed, så de har en mulighed for at få indflydelse på forvaltningen og udviklingen af Horsens kommune.

Det vil Horsens gerne være kendt for

Horsens Byråd har formuleret en vision: Horsens vil være kendt for ”Oplevelser, Dynamik og Kvalitet” - også om 20 år. Horsens er kendt i hele Danmark for oplevelser med koncerter, festivaler, musicals og idræt på topplan. Kommunen er kendt for sit rige kulturliv, og året rundt er kul­tur­ka­len­de­ren fyldt med koncerter, udstillinger og spændende festivals. Kommunen og især Horsens er dermed kendetegnet ved at være en oplevelsesby.
Kommunen trækker de helt store kul­tu­rover­skrif­ter i landets medier, når megastjerner som Madonna, R.E.M. og Rolling Stones gæster byen. Horsens sætter dermed dagsorden i oplevelses-Danmark, og det giver opmærksomhed, hvor tusindvis af gæster besøger kommunen.
Horsens kommune er også udnævnt af Team Danmark som eli­tei­drætskom­mu­ne, hvilket betyder, at Horsens satser massivt på idrætsgrene som fodbold, håndbold, basketball, sejlsport, ori­en­te­rings­løb, cykelsport og badminton.

Det vil Horsens gerne vise frem

Horsens er rig på oplevelser, og Horsens by har et helt mid­delal­der­cen­trum med mange historiske bygninger, hvor der også er gågader med et levende shoppingmiljø. Kommunen er fyldt med liv og kreativitet, når musikere, sangere og skuespillere optræder i gader og på torve i den årlige Gadeteater Festival. Hvert år i december afholdes Horsens Juleby, hvor der er boder med julepynt, nisser og julegodter og julemanden byder på køretur i byens pyntede gader.
Uden for byen findes grønne og blå områder. Her er der plads til ro, nydelse og fordybelse, f.eks. ved Bygholm Sø eller Bygholm Å, som snor sig gennem byen. Havneområdet i kommunen er under stor udvikling, og havnen i Horsens skal udvikles til en attraktiv og aktiv del af byen.
I kommunen findes også en række museer, herunder Horsens Kunstmuseum og Danmarks Industrimuseum, som har arbejdende værksteder, der viser Danmarks udvikling inden for håndværks-, industri- og arbejderkultur. Man kan også opleve Horsens Ny Teater, der er byens kulturelle om­drej­nings­punkt, hvor der kommer turnerende te­a­ter­fo­re­stil­lin­ger samt store navne fra den hjemlige musikscene.