1.446 lejligheder til leje i København

Drømmer du om at leje en lejlighed i København?

At finde en lejlighed til leje i København kan være en udfordring, men det er bestemt det hele værd. Byens pulserende liv, de mange historiske bygninger og hyggelige brokvarterer gør København til en attraktiv by at bo i.

Husk, at det er vigtigt at være hurtig, når du finder en bolig du er interesseret i. Mange lejligheder bliver udlejet timer indenfor af deres opslag, så det er afgørende at handle hurtigt og have styr på kontrakten og dine rettigheder inden du skriver under.


Kig efter lejligheder til leje i Københavns mange populære bydele under udvikling

De populære brokvarterer i København - Vesterbro, Nørrebro og Østerbro kan være svære at finde en lejlighed i, så hvorfor ikke kigge nærmere på de områder, hvor byen er i udvikling? København er i konstant udvikling og der er flere områder, hvor nye lejligheder ofte bliver bygget. 

Nordhavn:
Nordhavn er absolut et af Københavns nyeste kvarterer, der stadig er i rivende udvikling og med sin smukke beliggenhed omgivet af havnen og det flotte lys, har området rigtig meget at byde på. Nordhavn er en del af byens største by­ud­vik­lings­pro­jek­ter, og der bliver løbende bygget nye lejligheder, der er designet med fokus på bæredygtighed og moderne byliv.

Ørestad:
Dette er et andet og nyere område i København, hvor rigtig mange nye lejligheder er blevet bygget de seneste år. Ørestaden er især kendt for sin moderne arkitektur og praktiske beliggenhed med storslået natur lige ved Amager Fælled, adskillige ind­købs­mu­lig­he­der i Fields til både de daglige indkøb og de mere eksklusive og offentlig transport med både metro og bus lige til døren.

Sydhavn:
Omkring Sluseholmen og Teglholmen finder du Sydhavns nye perler. Området her er i vækst og har for ganske nyligt gennemgået en markant forandring med byggeriet af mange nye lejligheder. Den gamle del af Sydhavnen har også sin charme og gode muligheder for både gode gåture på Vestre Kirkegård eller ved vandet.

Forståelse for lokalområdet

Inden du starter din boligsøgning efter en lejelejlighed kan det være nyttigt at gøre sig nogle overvejelser omkring det lokale boligmarked i de områder, der har din interesse. Hvad er prisniveauet for de lejeboliger, der matcher dine behov, hvordan passer logistikken i fht. transport til arbejde, skole og praktiske daglige gøremål?

Se alle boliger til leje

København og cykler

København er kendt som en af de mest cykelvenlige byer i hele verden. Overvej om du burde anskaffe dig en cykel, da det oftest er den nemmeste og mest miljøvenlige vej rundt i byen. Og så er det i øvrigt også sundt!

Find boliger til leje

Hvad skal du være opmærksom på, når du lejer en lejlighed i København?

Huslejen:
I København vil huslejen på en lejelejlighed som regel være høj sammenlignet med andre steder i Danmark. Sørg derfor allerede fra start at lave et realistisk budget, der tager højde for alle dine faste udgifter.

Boligmangel:
Der er stor efterspørgsel efter lejeboliger i København, hvilket kan gøre det svært at finde den rette bolig, og du skal handle hurtigt så snart du finder en bolig, der har din interesse. 

Kon­trakt­for­stå­el­se:
Sørg for at forstå din lejekontrakt og søg evt. hjælp og rådgivninghos LLO (Lejernes Landsor­ga­ni­sa­tion). 

Ind­flyt­nings­rap­port:
Når du flytter ind skal du sørge for at få lavet en ind­flyt­nings­rap­port. Den er dit bevis for lejlighedens stand på ind­flyt­nings­tids­punk­tet og kan spare dig for udgifter ved udflytning. 

Fordele ved at bo i en lejelejlighed i København

Fleksibilitet først og fremmest

Når du lejer en lejlighed får du en masse fleksibilitet og du kan let flytte, hvis dine behov ændrer sig eller hvis du får arbejde i den anden del af byen eller landet. 


Hvad er en rimelig husleje for en lejelejlighed i København?


Ofte er din eneste store udgift ved en lejebolig selve indgåelsen af kontrakten, hvor du skal betale et depositum og din første husleje. men vær opmærksom på, at priserne på den faste husleje til en lejebolig kan variere meget. Derfor kan det være fornuftigt at få en følelse af, hvad der er en rimelig husleje for de forskellige områder i København.

Beliggenhed, beliggenhed....

Alt afhængigt af boligens størrelse, beliggenhed, og om det er en nybygget eller ældre bygning kan priserne for huslejen variere en del.  En god  tom­mer­fin­ger­re­gel er dog, at boliger i centrum, og i de populære kvarterer Frederiksberg, Østerbro, Vesterbro og Nørrebro ofte er dyrerer end de ydre dele af København eller forstæderne. 

Søg boliger til leje