Signalement af Slagelse kommune
Slagelse Kommune opstod i 2007 efter sammenlægningen af de tidligere kommuner: Hashøj, Korsør, Skælskør og Slagelse. Slagelse kommune dækker det sydvestlige hjørne af Sjællnad med en kyststrækning ud mod Smålandsfarvandet, Karrebæksminde Bugt, og Storebælt, Mushold Bugt. Til Slagelse Kommune hører også øerne Agersø og Omø til. Per 1. Januar 2010 bor der 77.475 indbyggere i kommunen.
Det vil Slagelse gerne være kendt for
Med placeringen tæt ved Storebæltsbroen er den blevet varetegnet for kommunen, som skal sikre at alle ved hvor Slagelse kommunen er placeret. Broen symboliserer også en fremtidsorienteret kommuner, der har høje ambitioner, som sætter mennesket og teknologisk formåen i centrum.
Kommunen er også kendetegnet ved den 186 km lange kyststrækning hvor der er badestrande og op mod 4000 feriehuse. Placeringen af kommunen er afgørende, og for turismen betyder det at mange vælger at holde ferie i Slagelse. Også erhvervsturismen er høj pga. Storebæltsbroen og kommunens mange velfungerende møde- og konferencesteder. Kommunen vil udnytte sin placering i midten Danmark til at udvikle et nationalt centrum for afholdelse af konferencer, møder og udstillinger.
Det vil Slagelse gerne vise frem
Slagelse kommune er rig på gravhøje, hvor der er bevaret 275, og der findes også 54 storstensgrave. Omkring Slagelse by er der fundet spor af spredt bebyggelse fra ældre jernalder. I kommunen kan man også opleve Danmarks bedste bevarede Vikingeborg, Trelleborg. Her kan der bruges kræfter med krigertræning og bueskydning. Vikingetiden kan således opleves på tætteste hold.
Tæt på Skælskør centrum er Guldagergaard beliggende. Omkring hovedbygningen Guldaldergaard er der en have og skov, hvor mange forskellige buske og træer kan opleves. Græsarealerne indbyder til kulturelle oplever, herunder de Picinic-koncerter.
Korsør er en hyggelig, gammel søkøbstad beliggende direkte ud til Storebælt. Byen er et yndet feriemål, hvor vandet og havnen har stor betydning. Havnens placering midt i byen gør at den har stor betydning for byens aktiviteter, og gennem århundrede var Korsør et vigtigt overfartsknudepunkt med livlig færgefart.