Boligkøbere skal være opmærksomme på de nye bo­ligskat­te­reg­ler

  Hvis man overvejer at købe ny bolig, skal man være opmærksom på de nye regler for boligskat, der træder i kraft i 2024. Det kan nemlig have betydning for den fremtidige boligøkonomi, om man overtager boligen før eller efter årsskiftet.

  Lavere skat for de fleste ejerboliger

  Den 1. januar 2024 kommer der nye bo­ligskat­te­reg­ler. Satserne på boligskatten bliver sat markant ned, hvilket betyder, at skatten bliver lavere for langt de fleste ejendomme. Faktisk skal 4 ud af 5 boligejere betale mindre i skat efter årsskiftet. Det gælder både for nuværende og fremtidige ejere.

  Rabat til nuværende boligejere, hvis skatten stiger

  Nogle boliger er steget så meget i værdi, at boligskatten stiger trods de lavere satser. Det gælder særligt for ejer­lej­lig­he­der og de dyreste huse i de store byer.

  Nuværende ejere af ejendomme, der stiger i skat, får en årlig skatterabat, som vil holde boligskatten i ro. Boligejerne beholder rabatten i kroner og ører, indtil de sælger deres bolig. Den skal ikke betales tilbage.

  Nye ejere i 2024 får ikke skatterabat

  Nye boligejere kan også få skatterabat, hvis de overtager en bolig, hvor boligskatten stiger ved overgangen til de nye regler. Det kræver dog, at over­ta­gel­ses­da­to­en ligger inden årsskiftet. Hvis de derimod overtager efter årsskiftet, skal de være opmærksomme på, at den fremtidige boligskat kan være højere end den, der blev betalt året før.

  Over­ta­gel­ses­da­to­en er den dag, hvor den nye boligejer rent juridisk overtager boligen og derefter står for ansvaret og udgifterne. Det er ikke det samme som dis­po­si­tions­da­to­en, som kommer i spil, hvis køber og sælger aftaler en tidligere indflytning.


  Læs mere på vur­de­rings­por­ta­len.dk/boligkøb